Lezing met modeshow en muzikaal intermezzo

Algemeen Geen Reacties »

Lezing met modeshow en muzikaal intermezzo: ”Van fascinatie naar creatie“ door modekunstenares Agnes van Dijk (Eindhoven) Muzikaal intermezzo: Isméne, pure jazz

4 november van 20:00 tot en met 21:30
reserveren gewenst via www.deruimtekunst.nl

Met plezier geeft Agnes van Dijk een inkijk in haar werk en wat er zoal bij een creatief proces komt kijken. Het accent in de voordracht ligt op het creëren van bijzondere couture (van Dijk is per slot van rekening modekunstenaar), maar haar verhaal heeft raakvlakken met elk creatief proces. Aan de hand van een beeldpresentatie leidt Agnes je door haar collecties. Er staan verschillende sensationele ontwerpen tentoongesteld en een aantal spectaculaire creaties worden door een model geshowd.

Muzikaal intermezzo door Isméne, pure jazz. Zowel nationaal als international heeft ze mogen werken met artiesten zoals oa. : Karin Bloemen, Lee Towers, Marco Borsato, Christopher Cross, The Platters, Royce Rose.

Kortom een geweldige presentatie die je niet mag missen!

Galerie De Ruimte
bezoekadres: Molenstraat 2, 5664 HV, Geldrop
gratis entree en parkeren

www.deruimtekunst.nl
info@deruimtekunst.nl
www.facebook.com/deruimtekunst

Halloweentocht De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Dagelijks zijn vrijwilligers van De Dreef actief bezig met het uitwerken van allerlei ‘schrikelementen’ voor de komende Halloweentocht. Op vrijdag 28 oktober kan iedereen weer een tocht maken langs spannende, enge, verrassende en ook grappige acts. Wie mee wil doen met de Halloweentocht kan zich vast aanmelden via jeugd@wijkcentrumdedreef.nl

De eerste groepen vertrekken om 19.30 uur, kosten zijn twee euro.

Euroboekenmarkt in Geldrop

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Op zondag 30 oktober is er een boekenmarkt in Geldrop: de euroboekenmarkt. De markt is van 10.00 tot 15.00 uur in wijkcentrum De Dreef te Geldrop.

Tijdens de markt worden vele honderden boeken aangeboden voor een euro per stuk. Romans, literatuur, naslagwerken, thrillers, strips, kinderboeken; het is allemaal te koop voor een euro. Daarnaast is er een selectie cd’s en dvd’s te koop. De entree is gratis.

Kerkgemeenschap “de Oase”

Algemeen Geen Reacties »

Op zaterdag 19 november bent u van harte welkom bij onze viering in wijkcentrum de Dreef, Willem Barentszweg 69. Aanvang 19.00 uur.

LOGO bestaat 30 jaar

Algemeen Geen Reacties »

Hieperdepiep, HOERA! De grootste lopersgroep uit de regio bestaat 30 jaar.

Op 22 oktober 1986 is het allemaal begonnen en nu, dertig jaar later, bestaat LOGO nog steeds. En hoe! De vereniging uit Geldrop heeft inmiddels ruim 350 leden uit de gehele regio; van Geldrop tot Waalre en van Son tot Asten. Iedereen weet de club inmiddels te vinden. Om dit te vieren organiseert de vereniging dit jaar 30 (kleine) activiteiten voor haar leden, met als hoogtepunt een spetterende LOGO-feestdag afgelopen mei.

Terugblik
In 30 jaar is er veel veranderd. Waar het dertig jaar geleden vooral om de prestaties ging, gaat het nu vooral om de recreatieve lopers. Samen lopen, vitaliteit en gezelligheid zijn begrippen die bij LOGO passen. Door projecten als #startcoach (voor de beginnende hardloper) en ONRS (trainen voor Rondje Someren) biedt LOGO vele mogelijkheden voor liefhebbers. Iedereen kan instromen op zijn of haar eigen niveau. Naast deze projecten is LOGO ook actief voor haar omgeving: zo lopen er fanatieke mensen van de lunet zorg mee en hebben het afgelopen half jaar meerdere diabetespatiënten meegetraind. Misschien wel de grootste verandering van de afgelopen jaren is het feit dat LOGO 7 dagen per week ‘open’ is. Op elke dag van de week wordt er getraind. Kom jij ook een keer met ons meetrainen? Je bent van harte welkom!

Lees de rest van deze bijdrage »

Koning Lodewijk Napoleon was op Kasteel Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Op donderdag 3 november geeft Hans van den Eeden een lezing in de Trouwzaal van Kasteel Geldrop over Lodewijk Napoleon in het kader van 400 jaar Kasteel Geldrop. Aanvang 20.00 uur, deur open om 19.30 uur. Entree € 5, incl koffie/thee.

Lees de rest van deze bijdrage »

Expositie

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Afgelopen weekend hield de Fotoclub De Dreef een expositie. Een aantal fraaie foto’s waren te bewonderen in de grote zaal van wijkcentrum De Dreef. Iedere bezoeker mocht zijn of haar top-3 van de mooiste foto’s inleveren en er was gelegenheid om met de fotografen te spreken. Altijd leuk om de camera’s en de stijlen eens te vergelijken.

Bekijk de foto-serie.

BIBLIOTHEEK EN SENIORWEB LEREN U WERKEN MET DIGID

Algemeen Geen Reacties »

In 2017 gaat de dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst, voornamelijk via internet. De e-Overheid is dan een feit. Het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, of het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, gaat dan bijna alleen nog via digitale loketten. Dat bespaart de overheid flinke kosten.

Lees de rest van deze bijdrage »

Laatste kans expositie ‘Dood doet leven’ bij IVN Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

De expositie bij IVN Geldrop over jagen en doden om te overleven is zondag 30 oktober van 14 tot 17 uur voor het laatst te zien in natuurinformatiecentrum De Paardestal. Extra’s zijn een IVN-film, bij het thema passende vitrines en interactieve spelletjes.

Lees de rest van deze bijdrage »

Expositie Fotoclub De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Fotoclub De Dreef houdt op zaterdag 22 en zondag 23 oktober in wijkcentrum De Dreef haar jaarlijkse fototentoonstelling.

Tijdens de foto-expositie worden diverse foto’s in beeld gebracht met de zogenaamde ‘Rode Draad’ opdracht. De rode draad houdt in dat de leden allemaal op hun eigen manier hetzelfde thema benaderen, een oude koffiemolen zorgde deze keer voor de inspiratie.

Bezoekers kunnen meedoen met een wedstrijd door te stemmen op hun favoriete foto. De foto met de meeste stemmen wordt door loting geschonken aan een van de bezoekers die de foto heeft gekozen.

De foto-expositie is te bezichtigen op zaterdag 22 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en op zondag 23 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Jeugddisco

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Wijkcentrum De Dreef houdt vrijdag 21 oktober een jeugddisco voor basisschoolkinderen van groep drie tot en met groep acht. De jeugddisco is van 18.30 tot 20.30. Een pasje is verplicht, wie geen pasje heeft kan er voor een euro een laten maken (pasfoto meenemen). De entree is een euro.

Boswerkzaamheden Leenderbos

Algemeen Geen Reacties »

Staatsbosbeheer start 24 oktober met werkzaamheden in het noordelijk deel van het Leenderbos. Er worden bomen geoogst. Het doel van de werkzaamheden is om licht en ruimte te maken voor bestaande bomen en voor nieuwe bomen; de verjonging van bos. Bos blijft dus bos. Het bos is natuurlijk van te voren zorgvuldig door boswachters geïnventariseerd op mierenhopen en op bomen met nestholtes volgens de regels van Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer. Ook tijdens de houtoogst wordt hierop gelet. De werkzaamheden duren ongeveer 2 weken.

Lees de rest van deze bijdrage »

‘Nacht van de Nacht’-wandeling met IVN Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Samen met nachtdieren actief in het donkere bos tijdens de ‘Nacht van de Nacht’: zaterdag 29 oktober starten tussen 19.00 en 19.30 uur groepjes kinderen onder leiding van IVN Geldrop bij de parkeerplaats van manege Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6 in Heeze. Tijdsduur ruim een uur, deelname gratis.

Spannende avonturen in het donker
Het nachtelijk duister is belangrijk voor de natuur. Daarom laat IVN Geldrop kinderen in kleine groepjes de nacht ervaren. (Groot)ouders zijn ook welkom. Een zaklamp meenemen is niet nodig, stevig schoeisel is wel aanbevolen. Het belooft een interessante nacht te worden!

Lees de rest van deze bijdrage »

Micro-organismen in beeld bij thema-avond IVN Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Piepkleine zwammen en minuscule insecten komen groot in beeld tijdens een thema-avond bij IVN Geldrop op woensdag 2 november. Ad Brouwers vertelt bij zijn bijzondere foto’s in natuurinformatiecentrum De Paardestal, van 20 tot 22 uur. Toegang gratis, vol is vol.

Paddenstoelen en schimmels houden de kringloop van het leven voor een belangrijk gedeelte in stand. Ze presenteren zich in een veelvoud van tinten, sommige met bizarre vormen. Vooral hierover gaat de inloopavond van IVN Geldrop. Tussen de vele foto’s van micro-organismen zijn er ook van minuscule insecten die in het verborgene leven, zoals springstaarten. Natuurfotograaf Ad Brouwers is gefascineerd door wat in de natuur nauwelijks met het blote oog waarneembaar is. Met macro- en microfotografie maakt hij deze boeiende en kleurrijke wereld zichtbaar. De meeste opnames zijn gemaakt in de Herbertusbossen nabij Kasteel Heeze.

Lees de rest van deze bijdrage »

De PvdA Geldrop-Mierlo is fel tegen de voorgenomen bouw van een nieuwe raadszaal

Algemeen Geen Reacties »

Teneinde te beoordelen of de inwoners van onze gemeente voor of tegen deze nieuwe raadszaal zijn, zal de PvdA aanstaande zaterdag, 15 oktober 2016, om 10.00 in de Coevering (bij de Jumbo) te vinden zijn om de mening van de inwoners van de gemeente Geldrop-Mierlo te peilen.

Vanaf 12.30 uur is de PvdA te vinden op het horecaplein in Geldrop-Mierlo. Op zaterdag 22 oktober 2016 zal de PvdA in Mierlo te vinden zijn om de mening van de Mierlonaar te peilen. U bent van harte uitgenodigd om over onze schouders mee te kijken. Over de planning van 22 oktober aanstaande zult u separaat worden geïnformeerd. Aanstaande maandag zal de PvdA aanstaande maandag haar standpunt uitleggen in de raadsvergadering (Ruimtekamer).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Richard van de Burgt (06-24604902)

Met vriendelijke groet,
Partij van de Arbeid
Afdeling Geldrop-Mierlo

Afsluiting rotonde centrum Geldrop

Algemeen 1 Reactie »

Vanaf zaterdag 22 oktober 06:00 uur tot zondag 6 november 18:00 uur is de rotonde centrum Geldrop (Mierloseweg/Helze/Nieuwendijk) afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting is noodzakelijk voor het aanpassen van de rotonde en het vernieuwen van het asfalt en de markeringen. De aanpassingen betreffen het verhoogd aanleggen van de fiets- en voetpaden rondom de rotonde en het verwijderen van de extra rijbanen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Kabouterweek in Heeze

Algemeen Geen Reacties »

Kom met je kabouters naar de kabouters

Staatsbosbeheer organiseert in de aanstaande herfstvakantie de tweede landelijke Kabouterweek. Een perfect moment, want de (klein)kinderen en (groot)ouders zijn vrij en de kabouterbossen aangekleed in prachtige herfstkleuren. Op de Strabrechtse heide in Heeze en in Boswachterij De Kempen bij Eersel volgen de kinderen de kabouterpaden, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat. En dat is leuk, leerzaam én gezond.

Kijk voor een voorproefje van de Kabouterweek op www.kabouterweek.nl.

Lees de rest van deze bijdrage »

Ommetjes Geldrop in fraai boekwerkje van IVN

Algemeen Geen Reacties »

Acht wandelingen met informatie over de Geldropse natuur en cultuurhistorie zijn door IVN Geldrop gebundeld in een boekje. Wethouder Renée Hoekman neemt het eerste exemplaar in ontvangst op zaterdag 29 oktober, om 15.30 uur in natuurinformatiecentrum De Paardestal. De professioneel vormgegeven boekjes zijn daarna verkrijgbaar bij IVN en VVV.

OmmetjesOmmetjes zijn wandelingen door een wijk, gecombineerd met een stuk door een aangrenzend natuurgebiedje. In navolging van andere IVN’s heeft nu ook IVN Geldrop plaatselijke ommetjes gerealiseerd. Met zorg zijn acht mooie wandelingen samengesteld met en aandacht voor de natuur, cultuur en geschiedenis.

Wie een ommetje loopt aan de hand van de duidelijke routebeschrijving, leert de omgeving beter kennen. De wandelaar leest bijzonderheden over bomen in de wijk, landschappelijke kenmerken en historische achtergronden van bijvoorbeeld monumenten, water-, spoor- en zandwegen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Kinder-doe-middag

Algemeen Geen Reacties »

Heerlijk herfstweer met regelmatig een zonnetje. En dan is het goed vertoeven in de Kasteeltuin bij de Kinder-doe-middag. Veel kinderen kwamen met hun ouders aanlopen om spelletjes te spelen, uilenballen uit elkaar te pulken, een plantenpotje, een vetbol te maken of om te zien dat een ballon niet altijd klapt als je er een speld in steekt. Er was genoeg te doen, voor oud en jong.

Bekijk de foto-serie.

Werkzaamheden Sluisstraat

Algemeen Geen Reacties »

De brede wegen in de Coevering en Oranjeveld worden heel geleidelijk aangepast. Eerst was het Grote Bos aan de beurt. Daarna volgde de Adm. Byrdstraat en nu is de Sluisstraat aan de beurt. De weg wordt een flink stuk smaller gemaakt, de sluisjes komen niet meer terug en het resultaat ziet er veel mooier en effectiever uit.

Als in de toekomst de Bosrand en de Willem Barentszweg klaar zijn, dan zijn alle (te) brede wegen weg en ook die vervelende sluisjes.

We volgen de werkzaamheden. Bekijk de foto’s.

Artiestenmiddag in De Dreef

Wijkcentrum De Dreef 2 Reacties »

Vijf Nederlandse artiesten treden zondagmiddag 16 oktober op in wijkcentrum De Dreef te Geldrop. Willie Kraus, Ivo van Rossum, Danny Robben, Will Sanders en Lindsey komen zingen in het wijkcentrum. De artiestenmiddag ten bate van mensen met een beperking is georganiseerd door beheerder Hans en De Doorzetters. Om 13.00 uur gaat de zaal open, toegang is gratis.

Dropping De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

De jeugdvrijwilligers van wijkcentrum De Dreef houden vrijdag 14 oktober een dropping. Iedereen vanaf 12 jaar kan aan deze activiteit deelnemen.
Aanmelden kan vrijdag vanaf 20.00 uur in De Dreef, dat is tevens de starttijd en locatie. Deelnamekosten zijn 2,50 per persoon, inclusief een versnapering na afloop.

Rommelmarkt

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Stichting WKJB houdt zaterdag 15 oktober haar maandelijkse rommelmarkt in De Dreef. De opbrengst is voor actie Cacomela (carnaval contra melaatsheid). De rommelmarkt is van 9.00 tot 12.00 uur, entree is gratis.

Expositie Fotoclub De Dreef

Algemeen Geen Reacties »

f

Landschapswandeling Herbertusbossen met IVN Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Een wandeling door de Herbertusbossen in Heeze met natuurgidsen van IVN Geldrop vindt plaats op 25 oktober. De start is om 13.30 uur aan het einde van de Boschlaan, bij huisnummer 22. Carpoolers vertrekken om 13 uur bij Kasteel Geldrop. Deelname is gratis.

Om 13.30 is de start aan het einde van de Boschlaan in Heeze. Carpoolers vertrekken om 13 uur vanaf de parkeerplaats bij kasteel Geldrop, aan de Helze. Benzinekosten worden gedeeld. Voor verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040-285 7086, of Mariet Vissers, 040-285 6622. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Lees de rest van deze bijdrage »

Vossenhol bij Kasteel Geldrop, een speurtocht voor kinderen

Algemeen Geen Reacties »

In het kader van het 400-jarig bestaan van Kasteel Geldrop wordt er op zondag 23 oktober een vossenspeurspel georganiseerd van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot 12 jaar kunnen hieraan deelnemen, kosten € 3,50 per kind (begeleiders gratis).

Op Landgoed Kasteel Geldrop wonen sinds lange tijd vossen. De woning ”het Vossenhol” op de Heuvel in Geldrop behoorde ooit tot het landgoed. Het is dus niet vreemd dat er mooie verhalen verteld kunnen worden over dit dier. Overdag zie je de vos zelden maar je kunt wel sporen vinden en soms ruik je hem. Het gevogelte op de kinderboerderij wordt goed beschermd als de vos in de buurt is.

Het speurspel neemt de kinderen mee om te zoeken naar de vos. Natuurlijk gaat die tocht gepaard met een verhaal en meerdere opdrachten en activiteiten op het landgoed. Bij de kinderboerderij is schminken, pannenkoeken versieren en sponsgooien. In de zintuigentuin kun je ruiken, voelen en proeven.

Als je alle opdrachten gedaan hebt, is het te hopen dat de vos gevonden wordt. Dat is niet alles. Onder luid klaroengeschal begint om 14.00 én om 15.00 uur in de Trouwzaal het poppentheater Fiedel- Diedel www.fiedel-diedel.nl. De voorstelling is speciaal voor de kinderen dus volwassenen en begeleiders mogen elders wachten of rondkijken in het kasteel.

Oproep: geef onze gemeente meer kleur, hang de regenboogvlag uit!

Algemeen 1 Reactie »

Dit jaar was ik er weer bij op de botenparade van de gaypride in Amsterdam. Ik hoor u denken: “waarom?” Dat is een vraag die ik makkelijk kan beantwoorden. Het is een belangrijk signaal. Op deze dag kan iedereen namelijk écht zichzelf zijn. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, of je man of vrouw bent, transgender, hetero, bi of homo. We laten de vooroordelen los en laten elkaar in onze waarde. Is dat nou niet mooi? Op deze dag wordt de diversiteit gevierd. En ik kan je zeggen; dat geeft een indrukwekkend en uitbundig feest. Leuk voor iedereen, jong en oud.

Lees de rest van deze bijdrage »

Afsluiting rotonde centrum

Algemeen Geen Reacties »

Afsluiting rotonde centrum Geldrop: 22 oktober tot en met 6 november 2016

Vanaf zaterdag 22 oktober 06:00 uur tot zondag 6 november 18:00 uur is de rotonde centrum Geldrop (Mierloseweg/Helze/Nieuwendijk) afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting is noodzakelijk voor het aanpassen van de rotonde en het vernieuwen van het asfalt en de markeringen. De aanpassingen betreffen het verhoogd aanleggen van de fiets- en voetpaden rondom de rotonde en het verwijderen van de extra rijbanen.

Dansmatinee

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Liefhebbers van Indische en andere muziek kunnen zondag 9 oktober naar het dansmatinee in De Dreef te Geldrop. Het dansmatinee is van 13.30 tot 18.00 uur, entree is vijf euro.

Jeugddisco

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Wijkcentrum De Dreef houdt vrijdag 7 oktober een jeugddisco voor basisschoolkinderen van groep drie tot en met groep acht. De jeugddisco is van 18.30 tot 20.30. Een pasje is verplicht, wie geen pasje heeft kan er voor een euro een laten maken (pasfoto meenemen). De entree is een euro.

Country avond

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

De Wolf Spirit houdt zaterdag 8 oktober een country cd avond met DJ John. De country avond is van 20.00 tot 24.00 uur. Liefhebbers van countrydansen en –muziek zijn welkom in wijkcentrum De Dreef. Entree is 2,50 euro.

Klassieke muziek

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Als u van klassieke muziek houdt kunt u zondag 9 oktober van 14.30 tot 17.00 uur terecht bij wijkcentrum De Dreef. Daar draaien ze rustige muziek waar u onder genot van koffie of een ander drankje van kunt genieten. Kosten € 2,50 per keer.

Open atelier in De Ruimte

Algemeen Geen Reacties »

Zondag 9 oktober tussen 14.00-17.00 uur verwelkomen de exposanten u hartelijk te komen kijken en luisteren naar het verhaal achter het kunstwerk.

Laat u verrassen, inspireren en leren tijdens deze bijzondere ateliermiddag. Hoe is het idee ontstaan? Hoe ziet een werk in wording eruit voordat het in alle pracht en praal tentoongesteld wordt?Hoe is de opbouw van een werk? Wat zijn de moeilijkheden? Wat wil de kunstenaar ermee zeggen? Kom, kijk en luister in De Ruimte!

 • René van Dam, bronzen
 • Roos Marthe Thijsen, schilderijen
 • Marja Vink, borduurkunstwerken, papieren schalen
 • Pieter van Bernebeek, schilderijen
 • Maarten Wijnaendts van Resandt, tekeningen

Galerie De Ruimte,
Molenstraat 2 Geldrop
gratis parkeren
geopend: vrij. en za. 14.00-17.00 uur en zo. 12.00-17.00 uur!
www.deruimtekunst.nl
www.facebook.com/deruimtekunst

Wijnproeverij tussen de kunst

Algemeen Geen Reacties »

Waar: Galerie De Ruimte, Molenstraat 2, Geldrop
Wanneer: Zondag 16 oktober 14.00-17.00 uur

In samenwerking met Marcel Scheepers van de Bottelarij uit Mierlo, kunt u in De Ruimte een heerlijk glas wijn degusteren. Een reisje rond de “wijn”wereld. Smaakbeleving tussen de kunst. Een nieuwe ervaring die je niet wilt missen!

DEGUSTATIEGLAS € 5,00

www.deruimtekunst.nl

Project De Weverij

Algemeen Geen Reacties »

De laatste stop was bij het aanstaande project “De Weverij”. Vanuit de Slachthuisstraat is goed te zien dat de voorbereidingen in volle gang zijn. Het oude pand van de Tapijtcentrum Nederland, Pranha en de Kringloopwinkel staat intussen leeg.

Op de locatie van een vroegere textielweverij – Gebr. A. & M. van Agt Stoomweverijen – gaat de firma Dura Vermeer 36 woningen bouwen.

Na een rondje buiten ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een rondje binnen te maken. Illegaal maar wel spannend. Bekijk de foto’s.

Rotonde Nieuwendijk

Algemeen Geen Reacties »

Vervolgens doorgereden naar de rotonde bij de kerk. Die gaat binnenkort op de schop. De huidige situatie wordt gezien als te gevaarlijk. Voordat het startsein voor de renovatie wordt gegeven even een mooie serie foto’s gemaakt.

Bekijk de foto-serie.

Project de Jonkvrouw

Algemeen Geen Reacties »

Al jaren wordt er gesproken over het project langs het spoor. Daar ligt een hele strook waar Geldrop heel graag woningen wil gaan bouwen. Binnenkort wordt de tunnel onder het spoor ingekort en een echte start gemaakt met het project “De Jongvrouw”.

We hebben nog even vastgelegd hoe het er nu uitziet. Bekijk de foto’s.

Princes van Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Daarna ging het door naar de Parallelweg om een een kijkje te nemen bij de “Princes van Geldrop”. Ook dit project gaat richting eindfase.

Bekijk de foto’s

Bouw de Doelen

Algemeen Geen Reacties »

Een rustige zondag, ideaal om rond te fietsen met de camera op de rug. Het eerste bezoekje was de bouw van de Doelen. Dat project begint nu flink op te schieten.

Bekijk de foto’s

Pot met goud

Algemeen Geen Reacties »

Ergens in Wijkcentrum De Dreef moet een grote pot goud staan. Helaas was het wijkcentrum gesloten zodat we geen kijkje konden nemen.

Flats in nieuwe kleuren

Algemeen Geen Reacties »

De laagbouw aan de oostkant van de Coevering staat in de steigers. De schilders zijn druk bezig met het aanbrengen van een nieuwe laag verf. De nieuwe kleurstelling maakt het wat rustiger. Bij de Carpinistraat zijn er zelfs figuren op de gevel geschilderd.

Met de camera heb ik even een rondje flats gemaakt.

Bekijk de foto’s

Jaarlijkse ‘opruimdag’

Algemeen Geen Reacties »

Afgelopen woensdag was de jaarlijkse ‘opruimdag’.

Deze foto is halverwege de dag genomen. Toen we de dag afsloten, zat de container (30 m3) helemaal vol!

In de gehele Coevering zijn in totaal 18 van zulke containers gevuld afgevoerd. TOP! Pluim voor de organisatoren uit Coevering West (Huub Metten en Hans van Brunschot).

Maar het was in meer opzichten een groot succes. Het zonnetje scheen volop en …. het was vooral ook een hele gezellige dag waarbij we mensen ontmoeten, die je van gezicht goed kent, maar niet ‘dagelijks spreekt’.

Er gebeurde ook van alles. Soms leek het ook nog even op een ruilbeurs en we zagen ook hele grappige bijna sketches ‘uit het leven gegrepen’ voor onze ogen afspelen; o.a. waarbij opa (te veel) fietsjes wegbracht en oma snel de correctie kwam aanbrengen.

Ook wethouder Jeuken en de twee betrokken ambtenaren van de gemeente kwamen nog bij ons kijken. Dat was meteen een goede gelegenheid voor ons om aandacht te vragen voor een paar ‘wijkzaken’. Peter heeft die gelegenheid aangegrepen om uit persoonlijke ervaring een aantal probleempunten aan te kaarten (te hard rijdende auto’s, duistere zaken bij de volkstuintjes en het parkeerterrein van De Mast en iemand op een scooter die illegaal wild te koop aanbiedt als je je hond uitlaat).

De dag werd ’s avonds in de Dreef afgesloten met een borrel en verhalen. De groep betrokken wijkbewoners bleek uiteindelijk veel groter dan ik eigenlijk had verwacht, … een hele positieve ervaring. Daarbij waren ook de wethouders (Marc Jeuken en Miranda Verdouw) en de betrokken ambtenaren (Wijkregiseurs Adri Matheussen en Kareen Wahby) weer aanwezig. En ook bij deze gelegenheid nog wat gelobbyd.

Volgend jaar doen we het weer!
Ad van Wijnen,
Henk Vissers,
Peter Dillen,
Rob Friedhoff

Paddenstoelenexcursie met IVN Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Paddenstoelenliefhebbers kunnen gratis met IVN Geldrop mee op paddenstoelenexcursie op zondag 16 oktober, om 14 uur. Startplaats is bij het hek van ‘Bloem en tuin’ in Nuenen, net voorbij Parallelweg 14.

Ooit dodemansvingers gezien? Zwarte vingers die een beetje krom uit het mos lijken te komen? Goed kans dat je ze ziet als je meegaat met IVN Geldrop. Het is nu de tijd voor de houtknotszwam, zoals hij ook genoemd wordt.

Lees de rest van deze bijdrage »

LOGO klaar voor Marathon Eindhoven

Algemeen Geen Reacties »

De tweede zondag van oktober, daar trainen veel LOGO-leden voor. Ook dit jaar! De een loopt zijn eerste 10 kilometer en de ander loopt voor de 10e keer de halve marathon. Ieder op zijn/haar eigen niveau.

Traditiegetrouw is LOGO actief bij het grootste sportevenement van Brabant, Marathon Eindhoven. Ook dit jaar zullen weer veel LOGO-leden hun beste beetje voorzetten. LOGO staat zelfs in de top 5 van atletiekverenigingen met het meeste aantal deelnemers!

Lees de rest van deze bijdrage »

Zwerfvuil

Algemeen Geen Reacties »

In de maand september zijn 25 zakken zwerfvuil verzameld in de Coevering.

Computeren niks voor mij?

Algemeen Geen Reacties »

Heeft u nog steeds niets met de computer?
Maar voelt u toch dat u er iets aan moet gaan doen?
Grijp uw kans en kom Klikken & tikken.

Bibliotheek Dommeldal start met een cursus Klik & Tik: in kleine groepjes, met makkelijke uitleg, met veel oefeningetjes. Met eigen laptop of met een laptop van de bieb.

Lees de rest van deze bijdrage »

Wethouder start Operatie Steenbreek op Andere Mert Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Met het inleveren van twee terrasstenen, en een pleidooi voor het vergroenen van tuinen, gaf milieuwethouder Miranda Verdouw het startschot voor Operatie Steenbreek, bij de opening van de Andere Mert/Regenboogfestival in het Geldropse kasteelpark.

Door Liesbeth Dirkse – foto Ad Hoeks Fotografie

Lees de rest van deze bijdrage »

Kerkgemeenschap “de Oase”

Algemeen Geen Reacties »

Op zaterdag 15 oktober om 19.00 uur bent u van harte welkom bij onze viering in wijkcentrum de Dreef.

Bont & Bluegraas bij De Sprong in Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Zondag 2 oktober, Van 11.00 – 12.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur.
Kosten: € 2,00 incl. koffie en thee
Locatie: De Sprong, Tournooiveld 10, 5663 EA Geldrop, 040-2858757

Het Nijmeegs/Udense Bont & Bluegrass maakt spannende akoestische muziek met bijzondere instrumenten als een banjo, mandoline en dobro. Drumstel overbodig! De band begon halverwege de jaren zeventig met traditionele Amerikaanse bluegrass, maar schoof al snel op richting ‘newgrass’, zoals een mix van bluegrass met een andere muziekstijl vaak genoemd wordt. B&B brengt een combinatie van pop en bluegrass. Unplugged, maar met een rock & roll feel!

Het repertoire van Bont & Bluegrass is gevarieerd: pop- blues- country songs en ballads, soms afgewisseld met een instrumental. Hun aanpak is het ene moment flitsend en up-tempo als een traditionele bluegrassband, op andere momenten stevig met een bluesy touch of stemmig en ingetogen met veel aandacht voor de close-harmony. De bandleden spelen al jarenlang samen, wat dit viertal tot een hecht collectief heeft gemaakt. Kortom, een belevenis voor elke liefhebber van akoestische muziek!

Mythen in de kunst: onze Grieks-Romeinse beschaving

Algemeen Geen Reacties »

4 lezingen van Theo Bemelmans in Bibliotheek Dommeldal

Onze beschaving heeft belangrijke peilers in de Joodse en Christelijke cultuur èn in de Grieks-Romeinse oudheid. De Grieken en Romeinen hebben een grote schat aan kennis en kunst voortgebracht en daarmee onze westerse samenleving verrijkt. Je kunt geen museum binnenlopen of er zijn tal van schilderijen en beeldhouwwerken te zien, die geïnspireerd zijn door de Griekse en Romeinse mythologie. En wat is er nou mooier dan genieten van de schoonheid van een kunstwerk en daarbij ook het verhaal erachter te kennen?
In vier lezingenavonden neemt Professor Theo Bemelmans de bezoekers mee in de beeldende verhalen uit de Griekse en Romeinse mythologie, afgebeeld in de kunst door de eeuwen heen.

Kaartjes
Iedere avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Een kaartje is heel makkelijk online te bestellen en te betalen, via www.Bibliotheek Dommeldal.nl. Klik op agenda en bestel uw kaartje(s). Uiteraard bent u welkom bij alle lezingen in alle vestigingen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Wijkgericht Werken Zichtbaar

Algemeen Geen Reacties »

Wederom een container-opruimactie in de Coevering

Indien er in de onderstaande wijkgedeeltes voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn wordt er een container op woensdag 28 september 2016 vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur geplaatst op de volgende locaties:

 • Waleweinlaan
 • Bosrand bij nr. 106
 • Adm. Byrdstraat
 • Maison ST. Cyr
 • Columbusstraat
 • Roelantlaan

Dit is een mooie gelegenheid om uw schuur, berging of garage op te ruimen. Het gaat hier om ijzer, schroot, fietsen en grof huisvuil, (geen puin, zand, tuin, huis, luiers of chemisch afval en geen autobanden.) Wij komen het niet ophalen, u moet het zelf aanleveren bij de container. Bij de containers staan vrijwilligers, herkenbaar aan de oranje hesjes. Zij letten streng op dat alleen het juiste afval gestort wordt.

Deze opruimactie is bedoeld voor de mensen uit deze wijk. Er kan om een legimitatie worden gevraagd, zorg voor identiteitskaart of paspoort.

Samen Werken aan een mooie wijk. Wij hebben uw hulp nodig: houdt u wijk schoon. Meld u aan om mee te helpen. Info 06 38616971.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Geldrop-Mierlo – Woonbedrijf – Woon lnc. en de vrijwilligers uit de wijk.

Andere Mert / Regenboogfestival

Algemeen Geen Reacties »

Verandering van spijs doet eten. Nadat de Andere Mert / Regenboogfestival jaren achterelkaar op 1 veld langs de Kinderboerderij werd gehouden, was er nu gekozen voor een andere opzet waarbij een groot deel van de Kasteeltuin werd gebruikt. Veel afwisseling en meer plaats. Je kon nu heerlijk door de Kasteeltuin dwalen en telkens weer wat nieuws tegenkomen.

Natuurlijk werkte het weer ook mee. Met ruim 25 c werd het oude record van 1956 gebroken.

Bekijk de foto-serie.

Computercafé in Bibliotheek Geldrop weer van start

Algemeen Geen Reacties »

Op woensdagmorgen 5 oktober, van 9.00-12.00 uur, gaat in de Bibliotheek van Geldrop het Computercafé weer van start. Met een nieuwe serie wekelijkse workshops over actuele web 2.0-onderwerpen. Over toepassingen en over hardware of software. U krijgt er antwoord op al uw vragen. Verder kunt u vrij oefenen en proberen.

De entreeprijs is € 4,00, inclusief een kopje koffie of thee.

Om deel te nemen aan een of meerdere Computercafé ochtenden hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek of van Seniorweb. En ook 50-minners zijn hartelijk welkom. Neem uw eigen laptop of tablet mee en ontdek het wereldwijde web in het Computercafé! Vooraf inschrijven is niet nodig. Op tijd komen natuurlijk wel!

Lees de rest van deze bijdrage »

Kinder-doe-middag met IVN Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Knutselen, timmeren, met de microscoop kijken, een kabouterpad, natuurlab en schminken maken onderdeel uit van de Kinder-doe-middag van Jeugd-IVN Geldrop. Op zondag 9 oktober van 13 tot 16 uur zijn kinderen welkom in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het Kasteelpark. Deelname is gratis.

De Kinder-doe-middag is een jaarlijks terugkerend evenement van IVN Geldrop in oktober. Deze vereniging voor natuur- en milieueducatie wil kinderen op een speelse manier kennis laten nemen van de natuur en de natuur laten beleven.

Lees de rest van deze bijdrage »

Literair Café van start met bezoek Inge Schilperoord

Algemeen Geen Reacties »

Literair Café Dommeldal begint het nieuwe seizoen op 2 oktober met een debutante.

Hoewel… Mag je nog wel spreken van een debuut wanneer de roman op de dag van de presentatie al een tweede druk beleeft? De eerste roman van Inge Schilperoord kreeg daarnaast lovende recensies en kwam meteen hoog op de shortlist van de Libris literatuurprijs 2016.

Lees de rest van deze bijdrage »

Herinrichting Sluisstraat (gedeeltelijk)

Algemeen Geen Reacties »

Nieuws van de gemeente

Op maandag 3 oktober 2016 starten we met de herinrichting van het gedeelte Sluisstraat gelegen tussen de Witte de Withstraat en het Grote Bos. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de gehele rijbaan inclusief trottoirs. De bestaande wegversmallingen worden vervangen door verhoogde plateaus op de kruispunten van de Sluisstraat met de Jacob van Wassenaarstraat en de Admiraal de Ruyterstraat. De rijbaan wordt aan de noordzijde circa 2 meter versmald. De werkzaamheden gaan naar verwachting tot en met vrijdag 11 november 2016 duren.

Lees de rest van deze bijdrage »

Meedoen met de antiek- en curiosamarkt in De Dreef

Wijkcentrum De Dreef 1 Reactie »

Wijkcentrum De Dreef houdt op zondag 2 oktober een antiek- en curiosamarkt. Iedereen kan aan deze themamarkt deelnemen.

De themamarkt is specifiek gericht op bepaalde artikelen. Bij de antiek- en curiosamarkt gaat het om oude spullen. Antieke gebruiksvoorwerpen, servies van grootmoeder, de handzaag waar opa mee knutselde, enz. enz. Daarnaast is er gelegenheid om curiosa spulletjes te verkopen. Denk hierbij aan artikelen uit de jaren zestig en zeventig. Retro artikelen en zeldzame spullen. Het is zeker niet de bedoeling dat de themamarkt een ‘rommelmarkt’ wordt. Voor de ‘gangbare’ vlooienmarkt spullen kunt u iedere maand terecht op de rommelmarkt in De Dreef.

Particulieren kunnen een of meerdere tafels huren en zo proberen hun antiek en curiosa te verkopen. Het huren van een tafel kost vier euro, wie twee tafels vol wil zetten met spulletjes betaalt zeven euro. De antiek- en curiosamarkt is op zondag 2 oktober van 10.00 tot 15.00 uur. Opgeven kan bij De Dreef, Willem Barentszweg 69 te Geldrop, of via Martin de Bruijne 06-22569353, martin@martindebruijne.nl

Opening nieuwe tentoonstelling

Algemeen Geen Reacties »

Zoals bijna elk weekend is er van alles te doen in Geldrop. Een braderie, een opening van een kunsttentoonstelling van het Strabrecht College in Kasteel Geldrop en de opening van de Vernissage Expositie September – Oktober in de Ruimte.

Bij deze laatste zijn we even gaan kijken. Altijd boeiend om te zien wat voor nieuwe kunstwerken er weer in de Ruimte staan. Omdat het de opening was waren ook alle kunstenaars aanwezig. Zo krijg je mogelijkheid om iets meer te weten te komen over de werken en hoe ze gemaakt worden. Tot eind oktober bent u van harte welkom om zelf eens een kijkje te komen nemen.

Bekijk de foto’s van de opening.

Braderie Coeverie

Winkelcentrum Coevering Geen Reacties »

Dit jaar heeft de Braderie Coeverie een andere opzet. De muziek en het podium wordt dit jaar verzorgd door Hoog & Droog en niet (meer) door Wijkcentrum de Dreef.

We hebben in het begin van de middag een rondje gelopen om de braderie op de foto te zetten. Bekijk de foto-serie.

LOGO wenst 18 #startcoach-leden succes

Algemeen Geen Reacties »

Op dinsdagavond 13 september jl. stonden maar liefst 18 enthousiaste beginnende hardlopers klaar voor hun eerste training.

De zomer is weer voorbij en dat betekent dat het #startcoach-project van LOGO, hét project voor beginnende hardlopers uit de regio, weer is begonnen. De komende vier maanden zullen zij, onder begeleiding van LOGO-trainers, twee maal per week gaan trainen. Tijdens het project werken zij aan hun duurvermogen, conditie en looptechniek. LOGO wenst Annagem, Coen, Debbie, Gina, Hans, Ilona, Irma, Joanne, Joost, Jose, Karin, Lisette, Martha, Michael, Miekje, Nonna, Ryanne en Suzanne dan ook heel veel succes én plezier de komende maanden.

Lees de rest van deze bijdrage »

Hoe vang je een waterspitsmuis?

Algemeen Geen Reacties »

Een bijzonder diertje is de waterspitmuis, waarnaar Ron Vodegel onderzoek doet. Op 5 oktober houdt hij hierover een presentatie bij IVN Geldrop, in natuurinformatiecentrum De Paardestal. Toegang gratis, vol is vol.

Belangstellenden zijn woensdag 5 oktober van harte welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang lezing/workshop 20 uur, einde rond 22 uur. De toegang is gratis maar een tegemoetkoming in de onkosten wordt op prijs gesteld. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Lees de rest van deze bijdrage »

Lezing 400 jaar Kasteel Geldrop in de Trouwzaal

Algemeen Geen Reacties »

Op donderdagavond 22 september vindt in de Trouwzaal van Kasteel Geldrop de lezing plaats “400 jaar Kasteel Geldrop”. Deze lezing wordt gegeven door Eugene Franken (bestuurslid) en Bart Klomp (beheerder) en is gratis bij te wonen. Aanvang 20.00 uur, deur open om 19.30 uur. Er zijn maximaal 80 plaatsen beschikbaar. Reserveren van plaatsen is niet mogelijk.

Lees de rest van deze bijdrage »

Benefietavond Gerrit & Hulya

Algemeen Geen Reacties »

Gisteravond was de benefiet avond voor Gerrit en Hulya. Gerrit is ongeneeslijk ziek. De Boogie Academy heeft deze avond samen met de Rocking Rebels georganiseerd om Gerrit en Hulya een hart onder de riem te steken.

Gerrit en Hulya werden in stijl thuis opgehaald met een schitterende Amerikaanse auto. Na een zeer kort ritje (ze wonen achter de Dreef) werden ze verwelkomt door een grote groep (dans)vrienden.

Een avond vol met romantiek (want ze werden in het onecht getrouwd) en muziek volgde. Aan het einde van de avond kregen ze van Jacky een mooie cheque overhandigd. Hiermee kunnen ze samen een weekendje weg.

Bekijk de foto-serie

Actie fietsendiefstal bij station Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Gemeente publicatie

In Geldrop-Mierlo worden jaarlijks ongeveer 1050 fietsen gestolen, waarvan de meeste bij het station in Geldrop. Omdat de scholen weer zijn begonnen, worden er veel fietsen bij het station gestald. Daarom brengen wij, in samenwerking met de politie, in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar fietsendiefstal extra onder de aandacht. Op een leuke manier worden er preventietips gegeven.

Meer informatie kijk op www.stopfietsdiefstal.nu voor meer tips.

Rollerdisco in Geldrop

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Heb jij zin om weer eens te gaan skaten? Met verschillende obstakels en tegelijkertijd een disco? Kom dan vrijdag 16 september naar de rollerdisco van De Dreef en neem je vrienden mee!

De rollerdisco is van 18.30 tot 21.00 uur op het veld tussen de Joris van Spilbergenstraat en de wethouder Van den Eijndenstraat in Geldrop. Entree is een euro. Bij heel slecht weer is er een reguliere discoavond in De Dreef aan de Willem Bartentszweg 69 te Geldrop.

Rommelmarkt

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Stichting WKJB houdt zaterdag 17 september haar maandelijkse rommelmarkt in De Dreef. De opbrengst is voor actie Cacomela (carnaval contra melaatsheid). De rommelmarkt is van 9.00 tot 12.00 uur, entree is gratis.

Boeken- en platenmarkt in De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Wijkcentrum De Dreef houdt op zondag 18 september een boeken- en platenmarkt. Van 10.00 tot 15.00 uur kan iedereen terecht om boeken, elpees, stripboeken, strip- en cartooncuriosa en cd’s te kopen.

Op deze themamarkt zijn het particulieren die hun spullen te koop aanbieden. Er zijn nog enkele tafels beschikbaar. Wie mee wil doen kan contact opnemen met Martin de Bruijne van De Dreef via 06-22569353 of martin@martindebruijne.nl De markt op zondag 18 september is gratis toegankelijk.

Nadere informatie over de themamarkten is verkrijgbaar via De Dreef en via www.wijkcentrumdedreef.nl

Gevaarlijke situatie

Algemeen Geen Reacties »

Al langere tijd ligt de Coevering in een route van crossers. Deze rijden langs de Menclub richting Strabrechtse Heide weg. Daar wordt het talud opgereden waarna het aan de andere kant langs de geluidswal weer verder gaat. Aan beide kanten van de talud zijn de sporen goed te zien.

In het verleden heeft de gemeente al eens boomstammen geplaatst in de hoop dat de crossers er niet meer langs konden rijden. Maar hierdoor ontstond gewoon weer een nieuw spoor net langs de boomstammen. Eigenlijk werkte geen van de maatregelen die uitgeprobeerd zijn.

Inmiddels heeft iemand een nieuwe methode geïntroduceerd. Houten planken met lange spijkers moeten er blijkbaar voor zorgen dat de nodige banden lekgereden worden.

Maar je moet er niet aan denken dat er iemand in één van deze pinnen valt. Intussen zijn de gemeente en politie gewaarschuwd.

Open dag Dreef

Algemeen Geen Reacties »

Het was best even spannend. De eerste Open Dag van de Dreef zonder de Braderie Coeverie. Zouden er wel mensen komen terwijl er in het centrum van Geldrop ook van alles te doen was.

Eigenlijk was het rond het podium niet minder druk dan de afgelopen jaren, en zeker zo gezellig. Twee goede bands, veel mogelijkheden om te dansen, zelfs nog een kleine dansles, genoeg te doen en te zien voor iedereen en zelfs de weergoden waren deze Open Dag welgezind. Het was aangenaam bewolkt.

Bekijk de uitgebreide foto-serie.

Tegel eruit, plant erin…

Algemeen Geen Reacties »

Operatie Steenbreek daagt iedereen uit!

Gratis planten op de Andere Mert op 25 september omdat je van groen aantoonbaar gelukkiger wordt: een groene omgeving ontspant en maakt mensen gezonder. Kom naar de kraam van IVN Geldrop en Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo. Lever een tuintegel in en ontvang een tuinplant.

Lees de rest van deze bijdrage »

Boeken- en platenmarkt in De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Geen Reacties »

Wijkcentrum De Dreef houdt op zondag 18 september een boeken- en platenmarkt. Van 10.00 tot 15.00 uur kan iedereen terecht om boeken, elpees, stripboeken, strip- en cartooncuriosa en cd’s te kopen.

Op deze themamarkt zijn het particulieren die hun spullen te koop aanbieden. Er zijn nog enkele tafels beschikbaar. Wie mee wil doen kan contact opnemen met Martin de Bruijne van De Dreef via 06-22569353 of martin@martindebruijne.nl. De markt op zondag 18 september is gratis toegankelijk. Nadere informatie over de themamarkten is verkrijgbaar via De Dreef en via www.wijkcentrumdedreef.nl.

Heel Geldrop zingt

Algemeen Geen Reacties »

Het leek wel midden in de zomer. Een lekkere zomeravond in september op een sfeervol Horecaplein. Met Heel Geldrop Zingt mocht iedereen lekker meezingen met bekende liederen. Een koor zorgde ervoor dat de basis al goed was, een groot scherm zorgde ervoor dat iedereen de juiste tekst kon meebrullen. De schitterende verlichting en de ondergaande zon, met een wolkeloze hemel zorgde voor een schitterende entourage.

Wie zegt er nog dat Geldrop een ongezellige gemeente is?

Bekijk de uitgebreide foto-serie.

Nieuwe Expositie September – Oktober in Galerie De Ruimte

Algemeen Geen Reacties »

Galerie De Ruimte nodigt u van harte uit bij de vernissage aanwezig te zijn op 18 september van 15.00-17.00 uur. De start van het nieuwe kunstseizoen beginnen wij met een zeer exclusieve expositie!

Alle kunstenaars zullen deze middag aanwezig zijn. Kom, kijk en luister naar Het Interview met hen. Bij deze gelegenheid wordt haute couture getoond van mode kunstenares Agnes van Dijk (Eindhoven) Bij aankoop van een van de prachtige objecten kunt u profiteren van een vernissagekorting van 10% !

Te bezichtigen zijn:

 • Werken van de Zuid-Nederlandse edelsmeden: Rob Koenraads, Frans Seelen, Ine van den Bercken, Remy van Ulden, Gert Bonnema.
 • Hedendaagse stillevens van fijnschilder Pieter van Bernebeek (Ravenstein).
 • Aquarellen, etsen en olieverfschilderijen van Roos Marthe Thijsen (Lith).
 • Borduurkunstwerken van Marja Vink.
 • Bronzen van René van Dam (Bruchem).
 • Magische tekeningen van potloodvirtuoos Maarten Wijnaendts van Resandt ( Zoetermeer).

Galerie De Ruimte,
Molenstraat 2 Geldrop
gratis parkeren
geopend: vrij. en za. 14.00-17.00 uur en zo. 12.00-17.00 uur!
www.deruimtekunst.nl
www.facebook.com/deruimtekunst

Expositie leerlingen Strabrecht College “Kasteel Geldrop in perspectief en kleur”

Algemeen Geen Reacties »

Het schooljaar 2015/2016 is afgesloten. Het Strabrecht College maakt zich op voor de zomervakantie. Maar voordat de draaideuren van het gebouw enige weken vergrendeld worden, gonst het binnen nog volop van activiteiten. Jan Ploegmakers, docent tekenen en grote organisator van de expositie, bevindt zich tussen tientallen werkstukken van leerlingen Havo/Vwo klas 1,2 en 3. Welke werkstukken gaan naar de expositie? Een moeilijke keuze die gelukkig niet alleen door Ploegmakers maar ook in overleg met de docenten van de creatieve sector gemaakt wordt.

De expositie wordt op zondag 18 september door de rector van het Strabrecht College de heer Van der Deijl geopend. De Strabrechtleerlingen zullen deze opening muzikaal ondersteunen. De expositie “Kasteel Geldrop in perspectief en kleur” is vanaf zondag 18 september iedere donderdag-, vrijdag-, en zondagmiddag te bezichtigen tussen 14.00 en 17.00 uur. Toegang gratis.

Lees de rest van deze bijdrage »

Landschapswandeling Collse Zeggen met IVN Geldrop

Algemeen Geen Reacties »

Wandelliefhebbers kunnen op 27 september op pad met IVN Geldrop. De route voert door de Collse Zeggen, tussen Geldrop, Eindhoven en Nuenen. Start is om 13.30 uur bij sporthal De Kievit, Linze 13. Deelname is gratis en staat voor iedereen vrij.

Op de laatste dinsdagmiddag van september voeren natuurgidsen van IVN Geldrop liefhebbers door de Collse ofwel Urkhovense Zeggen. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar de landschappelijke kenmerken en waarden van dit natte en bijzondere gebied, dat begrensd wordt door het Eindhovens Kanaal. Aan de Kleine Dommel staat een watermolen die door Vincent van Gogh geschilderd is, er lopen reeën en in het blauwgrasland groeien ’s zomers orchideeën.

De wandeling op 27 september is van 13.30 tot 16.30 uur met halverwege een pauze. Waterdichte schoenen zijn aanbevolen want sommige delen kunnen nat zijn. Deelname aan de wandeling is zoals gewoonlijk gratis. Voor verdere inlichtingen kunt u bellen naar: Lucy van den Berg, tel. 040-2857086, of Mariet Vissers, tel. 040-2856622. IVN Geldrop is ook internet en facebook.


WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
Entries RSS Comments RSS Inloggen