Actie de Regenboog

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De Regenboog is een leuke gezellige school. Bij de Regenboog is iedereen welkom. Er heerst een samenhorigheid op basis van verschillende culturen en geloofsovertuigingen. Het maakt niets uit wat je levens style is. Het belangrijkste is dat alle neuzen de zelfde kant wijzen. Dromen worden werkelijkheid omdat ze door het team van de Regenboog gestimuleerd worden. Het kind staat centraal bij deze school en zo worden kleine mensen veilig groot.

De Regenboog heeft om de twee jaar een wensendag om de kinderen een super leuke dag te bezorgen en hun dromen uit te laten komen. Daar zijn ze dit jaar ook goed in geslaagd. Alleen hebben de kinderen, het team van de Regenboog en de ouders dit jaar een extra grote wens die nog niet uit is gekomen en waar ze heel vurig op hopen en dat is dat directrice RITA heel snel terug komt.

Stichting Huurdersbelangen Geldrop Mierlo

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wij zijn opnieuw aanwezig op de Mei’se Mèrt op zondag 28 mei aanstaande. We hebben kraam M021 in de Molenstraat tegenover het oude postkantoor in Geldrop. Wij ontmoeten u graag om u te kunnen infomeren over belangrijke zaken, die voor u als huurder van belang kunnen zijn. Ook met vragen kunt u uiteraard bij ons terecht. Als u onze kraam bezoekt en ook het enquêteformulier invult, ontvangt u zo wie zo een leuke jubileum-attentie. Bovendien dingt u automatisch mee naar een aardige prijs.

Tot ziens op de Mei’se Mèrt

Expositie Mei-Juli

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Een bezoek aan galerie De Ruimte inspireert jong en oud. Het aanbod is divers en verrassend. De kunstenaars staan voor authenticiteit, vakmanschap en professionaliteit. We zetten hun prachtige kunstobjecten graag in de schijnwerpers voor alle kunstliefhebbers!

Op 28 mei tussen 15.00 en 17.00 uur bent u van harte uitgenodigd door de galerie en de exposerende kunstenaars, de vernissage bij te wonen. Een mooie gelegenheid voor een informeel praatje met hen én om gezamenlijk, met een drankje in de hand, de nieuwe objecten te bekijken. Deze dag bieden wij weer een vernissagekorting van 10% bij aankoop van een kunstwerk.

 • Anke van Gorp – textielkunst
 • Annelies Reijers – papierkunst
 • Denny Baggen – olieverfschilderijen-abstract
 • Dirk Bal – olieverfschilderijen-realistisch
 • Eric Vastert – beelden van steen
 • Frank van der Linden – beelden van steen

www.deruimtekunst.nl
Molenstraat 2, Geldrop
vrijdag/zaterdag 14.00-17.00 uur
zondag 13.00-17.00 uur

Bodemdiertjes scheppen bij IVN op Kastelendag Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Bodemdiertjes scheppen en ze bestuderen met vergrootglazen kan op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) van 13 tot 17 uur rondom natuurinformatiecentrum De Paardestal. IVN Geldrop neemt dan deel aan de jaarlijkse Dag van het Kasteel, op Landgoed Kasteel Geldrop.

Bij IVN Geldrop is op Tweede Pinksterdag al wat je nodig hebt aanwezig om bodemdiertjes beter in beeld te krijgen. Huisjesslakken, insectenlarven, duizendpoten, miljoenpoten, wormen… ze liggen allemaal voor het opscheppen. Eigenlijk alles wat je ook in de strooisellaag vindt. Met loeppotjes en microscopen zijn die kleine diertjes tot in detail te bekijken. Vooral kinderen zijn er niet bij weg te slaan.

De activiteit is gratis en vindt plaats in en om de voormalige paardenstallen en het koetshuis, die samen natuurinformatiecentrum De Paardestal vormen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Stop eindeloze discussie over peuterspeelzaalwerk in Geldrop-Mierlo

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het rommelt al een hele tijd in Geldrop-Mierlo als het gaat om de toekomst van het peuterspeelzaalwerk. Er staan veranderingen op stapel in de zogenaamde voor- en vroegschoolse educatie.

Waarom vinden deze veranderingen plaats? Het idee komt in eerste instantie uit Den Haag. Om alle kinderen dezelfde kansen te geven wil men dat er vanaf 2018 geen verschil meer is tussen peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Men wil meer aandacht geven aan de ontwikkeling van kinderen en alle jonge kinderen krijgen 15 uur per week toegang tot de voorschoolse opvang, waarbij de kosten voor de ouders afhankelijk zijn van hun inkomen. Deze stap kunnen we als gemeente ook aangrijpen om alle goede dingen van peuterspeelzaalwerk en de kinderdagverblijven te combineren. Met die nieuwe ideeën verbeteren we de opvang voor alle kinderen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Moederdagconcert

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Jopie Jonkers en Koen de Cauter

Galerie De Ruimte, Molenstraat 2 in Geldrop
zondag 14 mei – 12.00-13.00 uur – zaal open 11.30 uur – entree € 10,-

Een gouden tip voor een mooie start van de Moederdag is een bezoek aan het concert van harpiste Jopie Jonkers en gitarist Koen de Cauter.
Dit unieke duo brengt je in andere sferen met hun prachtige muziek. Geniet van de mooie Latijns-Amerikaanse klanken en Franse chansons waarin de liefde, tederheid, geluk, eenzaamheid, jaloezie op een heel eigen en poëtische manier worden gebracht.

We hebben natuurlijk nog een verrassing voor de mama’s !

Reserveer: https://deruimtekunst.nl/product/zondagsconcert-jopie-jonkers/

Penningmeester gezocht

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In verband met bestuurlijke vernieuwing is IVN Geldrop, vereniging voor natuur- en milieueducatie, op zoek naar een nieuwe penningmeester op vrijwillige basis.

De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Hij/zij beheert de financiën van de vereniging: bewaakt de uitgaven, verricht betalingen, int de contributie en subsidies en stelt maandelijks een financieel overzicht op t.b.v. de bestuursvergadering. Eenmaal per maand komt het bestuur bijeen.

Over IVN
IVN Geldrop telt een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Via excursies, scholenwerk, jeugdactiviteiten, lezingen, korte cursussen en exposities willen zij jong en oud de schoonheid en de waarde van de natuur laten ervaren en duurzaamheid bevorderen. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk. Thuisbasis is natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, op de mooiste plek van Geldrop: het kasteelpark.

Interesse?

Als je interesse hebt in deze vrijwillige functie, stuur dan een e-mail naar ivngeldrop@gmail.com
of bel Harrie Broeksteeg, T: 06 389 09 009 of Leo Schutter, T: 040 286 15 75.
Voor meer informatie over IVN Geldrop zie de website: www.ivn.nl/Geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

A67 participatie

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op de website van www.A67participatie.nl is het volgende te lezen. Misschien ook goed dat u de overlast van de A76 aangeeft via deze website.

“In de MIRT-Verkenning A67 Leenderheide – Zaarderheiken werken we de komende twee jaar aan een prettigere, veiligere en beter doorstromende A67. In de Verkenning maken we graag zoveel mogelijk gebruik van de ervaringen van weggebruikers en omgevingspartijen om meer inzicht te krijgen in de knelpunten en de mogelijke oplossingen die er zijn. Deze website speelt daar een centrale rol in.

Via deze site verzamelen we de ervaringen van u als weggebruiker of omwonende van de A67, zodat we zoveel mogelijk te weten komen over de door u ervaren knelpunten op en nabij de snelweg en de mogelijke oplossingen daarvoor. Hiermee kunnen we vervolgens gerichte maatregelen benoemen om de problemen op de A67 aan te pakken.

Ervaart u problemen op de A67?
Prik dan een punaise op de kaart hiernaast, voorzien van een korte toelichting. Heeft u concrete suggesties of oplossingen? Ook die vernemen we graag! Het geven van een reactie kan anoniem. U kunt echter ook uw email adres achterlaten, zodat we u kunnen benaderen voor één van de werksessies die we komende periode organiseren. Via de link Project Informatie komt u op de site van het project MIRT-Verkenning A67. Hier vindt u informatie over de voortgang en resultaten van de verkenning.”

Leo van Zeeland exposeert met ruimtelijke objecten in Kunstzaal Dommeldal

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Van 8 juni tm 17 juli 2017 exposeert Leo van Zeeland met ruimtelijke objecten in Kunstzaal Dommeldal, Mierlo. Daar is zijn werk te bekijken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Leo van Zeeland (Helmond 1947) woont en werkt in Goirle. Vòòr zijn pensionering werkte hij als onderwijzer aan een basisschool in Tilburg.

Op donderdag 22 juni en op woensdag 12 juli is Leo zelf aanwezig in Kunstzaal Dommeldal, Dorpsstraat 113 te Mierlo, om te vertellen over deze bijzondere, mathematisch gevormde ruimtelijke objecten.

Lees de rest van deze bijdrage »

Landschapswandeling Gijzenrooi met IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wandelaars kunnen 30 mei met IVN-gidsen 3 uur op pad door Gijzenrooi, op de grens van Geldrop en Eindhoven. De landschapswandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij AH, Laan van Tolkien 22. Deelname is gratis.

De landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand vindt op 30 mei plaats in de Gijzenrooise Zeggen, ten oosten van de Stratumse Heide. In dit kleinschalige cultuurlandschap met bolle akkers beheert Brabants Landschap bloemrijke graanpercelen met onder andere klaprozen, koren- en ganzenbloemen. Blauwborsten, patrijzen en knoflookpadden behoren tot de locale fauna.

Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. De aandacht tijdens de 3 uur durende landschapswandelingen gaat vooral uit naar landschappelijke kenmerken en waarden. Deelname staat voor ieder vrij (zonder honden). Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. (Kijk daarvoor op de website van IVN Geldrop). Om 13.30 is de start bij AH in de wijk Genoenhuis. Voor verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040-285 7086, of Mariet Vissers, 040-285 6622. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Renovatie Mackenziestraat

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Al jaren wordt er al gebouwd rond de Mackenziestraat. Nu de 2 laatste huizen over een paar maanden opgeleverd worden is er intussen ook begonnen aan de renovatie van de straat zelf.

We hebben intussen een ruime foto-serie van 600 foto’s. Geniet mee met de laatste serie foto’s.

Wilt u de gehele serie bekijken, begin dan hier.

De effecten van muziek en bewegen op je brein!

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De Dementheek Geldrop-Mierlo organiseert op dinsdag 16 mei een lezing over de effecten van muziek en bewegen op je brein. Deze muzikale en actieve lezing wordt gegeven door een bewegingscoach, Jos Vermeulen.

Bewegen op muziek is voor ons allen een manier om positief geraakt te worden in het gevoel, te herinneren, en zelfvertrouwen te houden. Bewegen is gezond en zorgt ervoor dat u door middel van gerichte oefeningen het ouder worden kunt vertragen. Dat vergroot de kwaliteit van leven en daarmee je zelfstandigheid.Bent u benieuwd wat bewegen en muziek voor u kan betekenen?

Geïnteresseerd?
Op dinsdag 16 mei van 14.30 – 16.00 uur bent u welkom in de Dementheek op de tweede verdieping van Bibliotheek Dommeldal, Heuvel 94 Geldrop.
De entree is twee euro inclusief een kopje koffie of thee.
Aanmelden: aanmelding@levgroep.nl o.v.v. lezing muziek of via 06-81518014

Zintuigentuin Geldrop fors uitgebreid

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De zintuigentuin in het kasteelpark van Geldrop heeft een groeispurt doorgemaakt. Een perceel van 600 m2 is bij de tuin getrokken. Het blotevoetenpad en andere elementen zijn opgeknapt en extra banken geplaatst.

Door Liesbeth Dirkse

De zintuigentuin trekt een groeiend aantal bezoekers en ontwikkelt zich steeds verder. Twee jaar na de opening in september 2014 was er de wens tot uitbreiding, om zo meer ideeën te kunnen realiseren. Aan die wens is tegemoetgekomen. Kasteel Geldrop heeft een stuk wilde tuin, grenzend aan de zintuigentuin, ter beschikking gesteld. Tijdens de grote vrijwilligersactie NL Doet in maart is met een ongekend grote groep vrijwilligers in één dag tijd de wildernis getemd. Ook zijn toen allerlei bijkomende werkzaamheden uitgevoerd. Het Oranjefonds stelde hiervoor € 400 ter beschikking.

Het blotevoetenpad ligt er nu weer fris bij. Minstens ieder jaar wordt het pad anders ingericht, met nieuwe materialen. De reuzenstoel en oude bank staan strak in de lak. Vier extra tuinbanken bieden bezoekers plaats om op hun gemak te genieten. In een laag kweekkasje worden stekken opgekweekt. Het moestuintje bij de ingang is klaar voor het groeiseizoen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Pinksterweekend in het teken van klassieke muziek

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni wordt in Eindhoven voor de 8e keer het unieke muziekfestival Muziek op de Dommel georganiseerd. Bezoekers – jong en oud – kunnen drie dagen lang heerlijk genieten van klassieke muziek. Het TU/e-terrein rondom de rivier de Dommel wordt omgetoverd tot een sfeervol muziekpark met een overweldigend hoofdpodium, een viertal kleine podia, een cultuurmarkt, eettentjes en terrasjes. Dit jaar treden er bekende artiesten op waaronder Carel Kraayenhof (bandoneon), Lisa Jacobs (viool) en Eric Vaarzon Morel (flamencogitaar). Het festival is gratis toegankelijk.

Lees de rest van deze bijdrage »

Darttoernooi voor de jeugd

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wijkcentrum de Dreef is een wijkcentrum dat bruist van de activiteiten. Op 7 mei is er een darttoernooi voor de jeugd. Er wordt gespeeld in 3 leeftijdscategorieën: 6-10 jaar, 11-14 jaar, 15-18 jaar. Ieder op zijn eigen nivo. Het inschrijfgeld is 2.50 euro, je krijgt dan een snoepzak. Inschrijven is vanaf 13.00 uur, het toernooi start vanaf 14.00 uur. De 3 finales zijn om 17.00 uur.

Inschrijven is ook mogelijk via een email naar info@wijkcentrumdedreef.nl

Er is een prijsje voor elke deelnemer en een beker voor de winnaar in elke groep. Dus schrijf je allemaal in, voor de fun en de spanning.

Vrijmarkt Wijkcentrum De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Ondanks alle voorspellingen was het heerlijk zonnig weer in de ochtend. Het was dan ook zeer druk op de parkeerplaats voor Wijkcentrum De Dreef met verkopers en kopers. Alle plaatsen waren bezet en daarmee was het één van de drukste en gezelligste vrijmarkten van de afgelopen jaren. Het is inmiddels een leuke traditie.

Bekijk de foto-serie

Autobrand Heidezoom

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het was schrikken afgelopen zondagnacht. Twee auto’s in de brand op een oprit van een huis aan de Heidezoom. De foto-serie gemaakt door Stefan Bron laat zien hoe ernstig het is geweest.

Een paar maanden geleden gingen al 4 wagens in de brand op de parkeerplaats bij het Raamveld. Volgens het ED is er in de Sluistraat al verschillende wagens van 1 familie in de brand gestoken. En wie is gaan kijken in de Lambertushof kon met eigen ogen zien hoe de bewoners van 2 huizen door het oog van de naald zijn gekropen. Wie doet zoiets?

Hopelijk stoppen deze autobranden op zeer korte termijn, voordat het een keer echt verkeerd afloopt.

Bekijk de foto-serie gemaakt door Stefan Bron.

Zwerfvuil

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In de maand april zijn in de Coevering 16 zakken zwerfvuilopgehaald.

Koningsdag De Dreef

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Haïtidag in Wijkcentrum De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Het tienjarig bestaan vierde de stichting eind 2015, onder meer met de eerste Haïtidag. Die activiteit kreeg een vervolg. Er was vandaag een mini boeken- en vlooienmarkt, en werden er creatieve, kunstzinnige artikelen uit Haïti verkocht. Er was een fotopresentatie van Haïti, hapjes en informatie over de stichting en Haïti, en ook een loterij.

Een heleboel actie met een prima aanloop vroeg in de ochtend. Toen onze fotograaf tijd vond om even bij De Dreef binnen te lopen was het vrij rustig maar wel gezellig. Hoe zwaar zou Martin eigenlijk wegen? Dat was een vraag waarmee een prijs te winnen was. Het was leuk om te zien dat er geschat werd tussen de 90 en 112 kilo. Om 18.00 uur was de echte weging. Helaas weten we de uitslag nog niet.

Bekijk de foto’s

2600 padden en 150 leerlingen bij paddenactie Geldrop-Mierlo

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De belangstelling voor padden groeit, zowel bij schoolklassen als vrijwilligers. IVN Geldrop heeft in maart in totaal een kleine 3000 amfibieën overgezet aan de Rederijklaan en Bosrand. Het aantal padden bij de Bosrand was weer minder dan het jaar ervoor. De oorzaak is onbekend maar snoeiwerk en ander gerommel in het groen is voor de padden ongunstig.

Door Liesbeth Dirkse

Ouderschap zonder kraamtijd
De padden zijn overgezet, de paddentrek is afgelopen. De eitjes zijn door de vrouwtjes afgezet in paddensnoeren die aan planten in een poel of ven hangen en de mannetje hebben hun sperma er overheen gestort. Een drukke kraamtijd wordt het niet, ook al krioelt het van jong leven. Duizenden eitjes zet één vrouwtje jaarlijks af in het water. Daarna neemt ze de benen terwijl het mannetje soms nog wat achter de vrouwtjes aanjaagt. De dikkopjes die uit de eitjes kruipen krijgen dus geen broedzorg. Ze veranderen vanzelf in padden, als ze althans niet tevoren worden opgegeten door bijvoorbeeld libellenlarven, geelgerande watertorren en salamanders.

Lees de rest van deze bijdrage »

Weer plaats bij Klik en Tik in de bieb in Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Heeft u nog steeds niets met de computer? Maar voelt u toch dat u er iets aan moet gaan doen? Grijp uw kans en ga Klikken & Tikken in de bibliotheek.

Bibliotheek Dommeldal helpt u op weg:

 • in kleine groepjes;
 • met geduldige uitleg;
 • vier keer op maandagmiddag;
 • met veel oefeningetjes;
 • met eigen laptop of met een laptop van de bieb.

Er is weer plaats op maandagmiddag van 14.00-15.30 uur bij de cursus Klik & Tik.
Aanmelden en informatie krijgt u op 040-2854224.
Of vul meteen een inschrijfformulier in, bij de balie van de Bibliotheek in Geldrop.

Trainen voor Marathon Eindhoven?

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wil je de hele, halve of kwart marathon van Eindhoven lopen? Dan heeft LOGO hét project voor jou: LOGO for it! Samen bereiden we jou als loper voor op je (eerste) hele, halve of kwart marathon.

Onder begeleiding van onze trainers gaan gelijkgestemden trainen voor dit mooie en grote loopevenement. Net als vorig jaar zal het LOGO for it!-project lopers uit de regio voorbereiden op drie afstanden: de hele (42,195km), de halve (21,1km) en kwart (10km) marathon. De deelnemers voor de langste twee afstanden zullen drie keer per week gaan trainen. De deelnemers voor de 10 kilometer trainen 2 keer per week.
Lees de rest van deze bijdrage »

Open atelier in Galerie De Ruimte

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Galerie De Ruimte heeft zondag 23 april 14.00-17.00 uur weer een OPEN ATELIER op de agenda staan, waar we u graag voor verwelkomen! De exposerende kunstenaars van de Expositie April-Mei nodigen u uit voor een demonstratie en te luisteren naar het verhaal áchter het kunstwerk. Laat u verrassen, inspireren en leren tijdens deze bijzondere ateliermiddag:

• Teun Renes: schilderijen en objecten van perspex
• Frank Biemans: glassculpturen
• Joop Smits: olieverfschilderijen
• Peter Kromhout: acrylschilderijen
• Tatjana Kiriënko: gordijnkunst Curtain&ko
• Toon van den Broek: olieverfschilderijen
• John Penning: sculpturen van rvs en cortenstaal

Molenstraat 2, Geldrop, gratis entree
www.deruimtekunst.nl
open: vrijdag en zaterdag 14.00-17.00 uur / zondag 13.00-17.00 uur

Koningsdag bij Wijkcentrum De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Donderdag 27 april is het weer koningsdag. Altijd weer een dag vol gezelligheid, feestjes en natuurlijk vrijmarkten. De gezelligste vrijmarkt van Geldrop is natuurlijk voor Wijkcentrum de Dreef op de parkeerplaats bij winkelcentrum de Coevering aan de Willem Barentszweg te Geldrop. Je kunt hier, zonder te reserveren,  je spullen verkopen. Handelaren zijn niet welkom. Dus ruim op die kasten, zolders en schuren, en verdien een leuk zakcentje in een supergezellige omgeving. Er komt een gezellig buitenterras met muziek. Voor de kinderen zijn er activiteiten zoals stoepkrijten en springen op een groot springkussen.

En mocht het onverhoopt slecht weer zijn. Dan gaan het feest gewoon naar binnen in de grote zaal. Vanaf 8.00 uur ben je welkom, om 17.00 uur sluit de vrijmarkt. Wie het eerst komt heeft de beste plaats op het parkeerterrein.

Rijbewijskeuring

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen op 11 april en 25 april terecht op het spreekuur van Dr. C.J. Swijgers in Wijkcentrum De Dreef, Willem Barentszweg 69. Deze arts beschikt over brede ervaring in de gezondheidszorg en de ouderengeneeskunde. U kunt bij hem ook terecht voor een uitgebreide keuring, een zgn. seniorenconsult, second opinion of een check-up. Voor senioren kost de keuring € 37,50 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 53,50.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: ‪088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Rommelmarkt

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Stichting WKJB houdt zaterdag 15 april haar maandelijkse rommelmarkt in De Dreef. De opbrengst is voor actie Cacomela (carnaval contra melaatsheid).
De rommelmarkt is van 9.00 tot 12.00 uur, entree is gratis.

Thema-avond IVN: Kleine Dommel in Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De Kleine Dommel in onze omgeving is het onderwerp van een lezing met foto’s door Plonie van Campen. De veelzijdige presentatie vindt plaats bij IVN Geldrop op woensdag 3 mei in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis, vol is vol.

De Kleine Dommel is een fraaie laaglandbeek die door het centrum van Geldrop stroomt. In en om het water leven allerlei planten en diertjes die op hun beurt weer grotere dieren aantrekken. Plonie van Campen, natuurgids en voormalig bestuurslid van Waterschap De Dommel, vertelt tijdens haar lezing over de historie van de beek, de beekdalvorming, bescherming, onderhoud, flora en fauna.

Lees de rest van deze bijdrage »

Avondexcursie vogels Hulsterbroek met IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Vogelliefhebbers kunnen 2 mei met IVN Geldrop op pad in het Hulsterbroek. De aandacht gaat uit naar het beluisteren en bekijken van vogels. De start is om 19 uur bij sporthal de Kievit, Linze 13. Deelname is gratis, een verrekijker wordt aanbevolen.

Vogelkenners van IVN Geldrop begeleiden op dinsdagavond 2 mei een vogelwandeling in een mooi stukje natuur vlakbij het centrum. Ze maken deelnemers attent op zaken waarbij ze wellicht nooit hebben stilgestaan. Na deze natuurbeleving kan de beginnende vogelaar een aantal vogels herkennen aan hun zang en, als het meezit, ook hun uiterlijk.

Lees de rest van deze bijdrage »

Leon de Winter

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op 23 april komt dan toch eindelijk schrijver Leon de Winter naar het Literair Café Dommeldal. Geen ander afspraken meer die voorgaan, ook geen reis naar Amerika, maar nu echt, rechtstreeks, naar Geldrop! Naar de Kasteelhoeve. Van 14.00-16.00 uur vertelt Leon de Winter daar over zijn werk en zijn leven.

Lees de rest van deze bijdrage »

Concert Tom Mank en Sera Jane Smolen in galerie De Ruimte

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Galerie De Ruimte heeft voor de muziekliefhebber een bijzonder concert in huiskamersfeer in een artistieke ambiance georganiseerd.

Sinds 1994 toeren de zanger/gitarist Tom Mank en de klassiek geschoolde celliste Sera Jane Smolen en treden gezamenlijk op. Zij lijken muziek te ademen als hemelse dauw. De twee laten hun muzikale roots versmelten tot een eclectische stijl. Samen laten Tom & Sera een hybride van geïmproviseerde folk, pop, jazz en blues horen. Dat levert een even intrigerend als sfeervol geluidsbeeld op met briljante harmonieën.

Datum: 13 april
Tijd: 20.30-22.00 uur / zaal open: 20.00 uur
Entree: € 10,-
reserveren gewenst via www.deruimtekunst.nl
Molenstraat 2, Geldrop

Vogelwandelingen IVN Geldrop over Rulse Laarzenpad en Gijzenrooi

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Door het stroomgebied van de Kleine Dommel voert de vogelwandeling van IVN Geldrop op 18 april. De start is om 9.00 uur vanaf natuurpoort De Plaetse, aan de Strabrechtse Heide. Op 25 april staat Gijzenrooi op het programma. Start is bij AH in de wijk Genoenhuis, Laan van Tolkien 22. Deelname gratis, zonder honden.

De vogelexcursies van IVN Geldrop duren 2 à 2½ uur. Een ervaren vogelaar begeleidt de deelnemers. Kennis van vogels is niet nodig en iedereen is welkom mee te lopen, zonder hond en liefst mét verrekijker. Waterdicht schoeisel is gewenst, mogelijk zelfs laarzen. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. Inlichtingen bij Leo Donders, tel. 040-2862665.

Lees de rest van deze bijdrage »

Klassieke muziek

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Als u van klassieke muziek houdt kunt u 9 april van 14.00 tot 16:30 uur terecht bij wijkcentrum De Dreef. Daar draaien ze rustige muziek waar u onder genot van koffie of een ander drankje van kunt genieten. Kosten € 2,50 per keer.

Country avond

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

De Wolf Spirit houdt zaterdag 9 april een country cd avond met DJ John. De country avond is van 20.00 tot 24.00 uur. Liefhebbers van countrydansen en –muziek zijn welkom in wijkcentrum De Dreef aan de Willem Barentszweg 69 te Geldrop. Entree is 2,50 euro.

Jeugddisco

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Wijkcentrum De Dreef houdt vrijdag 7 april een jeugddisco voor basisschoolkinderen van groep drie tot en met groep acht. De jeugddisco is van 18.30 tot 20.30. Een pasje is verplicht, wie geen pasje heeft kan er voor een euro een laten maken (pasfoto meenemen). De entree is een euro.

Actie voor Haïti houdt Haïtidag

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Stichting Actie voor Haïti houdt een bijzondere Haïtidag op zaterdag 22 april. In De Dreef te Geldrop is die dag vanaf 11.00 uur van alles te doen. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

Stichting Actie voor Haïti zamelt geld in om projecten voor kinderen in Haïti te steunen. “We dragen bij aan het onderwijs voor kinderen. Als ze naar school kunnen gaan hebben ze kans op een toekomst. Samen maken we een klein verschil”, legt voorzitter Martin de Bruijne van Stichting Actie voor Haïti uit.

Het tienjarig bestaan vierde de stichting eind 2015, onder meer met de eerste Haïtidag. Die activiteit krijgt dus nu een vervolg. Er is die dag een mini boeken- en vlooienmarkt. Verder worden er creatieve, kunstzinnige artikelen uit Haïti verkocht. Er is een fotopresentatie van Haïti, hapjes en informatie over de stichting en Haïti. Tijdens de Haïtidag is er ook een loterij.

Spelletjes
Kinderen zijn 22 april heel erg welkom. Voor hen, maar ook voor volwassenen die nog graag spelen, is er een spelletjesmiddag in De Dreef. De Haïtidag begint om 11.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Entree is gratis. De Haïtidag is in De Dreef aan de Willem Bartenszweg 69 te Geldrop. www.actievoorhaiti.com

Foto: Voorzitter Martin bracht in 2015 een bezoek aan de school in Haïti. (foto: Corinna Romanesco)

Voetbalveld in onderhoud

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Nieuws van Gemeente Geldrop-Mierlo

Het voetbalveld naast de brede school Coevering zijn wij onderhanden aan het nemen. Voorheen zaten er veel gaten en stukken puin in het veld, dit zijn restanten van het oude gebouw. Nu zijn we bezig de grond te zeven.

Na deze werkzaamheden wordt het grasveld weer opnieuw ingezaaid. Vervolgens wordt het veld tijdelijk afgesloten met bouwhekken. Er kan enkele maanden niet gevoetbald worden omdat de grasmat moet herstellen. Wordt er toch op gespeeld dan zal het nooit een goed bespeelbaar veld worden. Hopelijk begrijpen de kinderen dit ook in de wijk.

Brabantse boswachters van Staatsbosbeheer gaan bloggen!

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op ons nieuwe weblog houden de boswachters van Noord-Brabant je op de hoogte van hun dagelijks werk. Als boswachters dragen wij bij aan het beheer van bijna 30.000 hectare bos, natuur en cultuurlandschap in Noord-Brabant. Je vindt in deze provincie alle typen natuur. Van de rijke zware klei tot het voedselarme zand, van beekdalen tot heidevelden en dichte bossen, de afwisseling is enorm! Maar waar bestaat het dagelijks werk van de boswachter eigenlijk uit, welke bijzondere momenten maken wij mee en wat is er te beleven in Brabant? Via een blog nemen de boswachters je graag mee op pad. We vertellen over kinderen in onze speelbossen, bijzondere planten en dieren, cultuurhistorische parels, excursies, houtopbrengsten, recreatie voorzieningen en nog veel meer. De verhalen die wij op dit blog vertellen zijn ook daadwerkelijk terug te vinden in het veld. Ontdek Staatsbosbeheer samen met de boswachters!

Op maandag 3 april gaat het eerste blog online. Er komt weer een mooie serie Natuurrijk aan bij Omroep Brabant. Samen met presentatrice Maud Hawinkels gingen onze boswachters op stap in de Brabantse natuur die elke keer opnieuw weer mooie verrassingen biedt. In dit eerste blog laten we de teaser zien van Natuurrijk, waarin vooruit geblikt wordt op de negen afleveringen die de komende weken te zien zijn.

Volg jij ons ook? Kijk op www.boswachtersblog.nl/noord-brabant

Vernissage de Ruimte

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In de Ruimte is een nieuwe tentoonstelling geopend. Ook deze keer was de opening (vernissage) gezellig en druk bezocht.

De komende 8 weken kunt u elk weekend genieten van deze tentoonstelling en de vele verrassende kunstwerken.

Bekijk de uitgebreide foto-serie.

Modeshow in de Korte Kerkstraat

Algemeen Reacties uitgeschakeld

nullNee, het was geen 1-april grap. In de Korte Kerkstraat was een heuse modeshow. Het weer zat net genoeg mee, maar zo lekker als de afgelopen dagen was het helaas niet.

Op de Heuvel was het ook gezellig. Elvis bracht een bezoek en er kon volop gedanst worden. Het is echt waar: voor het leukste winkeltje van Geldrop.

Bekijk de foto-series:

Algemeen
Boogie Academy

  LOGO Trimloopcyclus: hardlopen en wandelen voor iedereen

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Op de derde dinsdag van april (18e), mei (16e) en juni (20e) is het weer tijd om je hardloop- of wandelschoenen uit de kast te halen. Dan vindt namelijk de LOGO Trimloopcyclus weer plaats.

  De LOGO Trimloopcyclus is er voor iedereen uit de regio: wandelaars, hardlopers én kinderen. Iedereen is welkom bij dit drie edities tellende evenement. Naast het sportief bezig zijn staat gezelligheid centraal. Het is dan ook een recreatieve loop over verharde en onverharde paden in de bossen bij Geldrop/Heeze. Deelnemers kunnen genieten van de lentegeur, de stilte van het bos, de vogeltjes en het steeds groener wordende bos. Kinderen (t/m 12 jaar) lopen 1 of 2 kilometer. Wandelaars hebben de keuze uit een ronde van 6 of 9 km en de hardlopers lopen 1 of 2 keer een ronde van 5km.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  IVN-vogelwandeling ‘Vennentocht’

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Een vennentocht wordt de vogelwandeling van IVN Geldrop op 11 april. De start is om 9 uur ’s ochtends aan het begin van de Strabrechtseheideweg. Deelname is gratis, een verrekijker wordt aanbevolen. Honden zijn niet welkom.

  Iedereen die belangstelling heeft voor vogels is welkom mee te lopen. Zonder honden, dat wel. Het vertrekpunt is vanuit de Bosrand in Geldrop 100 meter na het viaduct over de A67, aan de Strabrechtseheideweg. Vogelexcursies duren gewoonlijk 2 tot 2½ uur.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Modeshow Geldrop Centrum

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Thema-avond IVN Geldrop: nieuwkomers in Brabantse natuur

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Nieuwkomers in de natuur en speciaal in onze omgeving is het onderwerp van een lezing met foto’s door boswachter Mari de Bijl. Zijn presentatie vindt plaats bij IVN Geldrop op woensdag 5 april in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis, vol is vol.

  Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Zwerfvuil

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  In de maand maart zijn in de Coevering 25 zakken zwerfvuil verzameld.

  Steunpunt voor uitkeringsgerechtigden

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Het Steunpunt Uitkeringsgerechtigden Eindhoven geeft informatie, hulp en advies aan iedereen die te maken heeft met ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of bijstand. Er wordt spreekuur gehouden van maandag t/m donderdag (9.30 uur tot 12.30 uur) aan de Kempensebaan 80 te Eindhoven. Iedereen die hiervan gebruik wil maken wordt verzocht een afspraak te maken via het telefoonnummer 040-2455300.

  Het Steunpunt is een dienstverlenende, onafhankelijke organisatie, die uitsluitend met vrijwilligers werkt. Er zijn dan ook geen kosten verbonden aan de geboden hulp. Meer informatie kunt u lezen op de website: www.steunpuntuitkeringen.nl.

  Kerkgemeenschap “de Oase”

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Op zaterdag 15 april om 2100 uur bent u van harte welkom bij de Paaswakeviering in wijkcentrum de Dreef aan de Willem Barentszweg 69.

  Amerikaanse avond

  Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

  Als afsluiting van de winter danslessen van de Boogie Academy was er weer een gezellige Amerikaanse avond in Wijkcentrum De Dreef. Iedereen werd verwelkomt door 2 bloedmooie “dames”. Daarna kon er gedanst en gesnoept worden. En natuurlijk kon iedereen zich weer inschrijven voor de danslessen die volgende week weer beginnen. Mis ze niet. Bekijk de foto-serie

  Workshop Sumi-e ofwel Chinees penseelschilderen

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  locatie: galerie De Ruimte.
  tijd: 1 april 10.00-14.00 uur

  Deze workshop wordt gegeven door Sonja de Jongh, kunstenares uit Zaltbommel. De Jongh is gespecialiseerd in het Chinees penseelschilderen op rijstpapier. In 2012, 2014 en 2015 heeft Sonja met haar kunstwerken Excellent Awards gewonnen in China. Zij exposeert haar werk in binnen- en buitenland.

  ALLEEN OP INSCHRIJVING via www.deruimtekunst.nl / info@deruimtekunst.nl
  MAX.12 DEELNEMERS

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Vernissage expo De Ruimte

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Wij nodigen u graag uit voor een glas wijn tijdens de vernissage op zondag 2 april 15.00-17.00 uur. 10% Vernissagekorting bij aankoop op 2 april.

  Een bezoek aan galerie De Ruimte inspireert jong en oud. Het aanbod is divers en verrassend. Geniet van prachtige kunstwerken, luister naar de boeiende verhalen van de kunstenaars of naar een van onze concerten. Laat je inspireren tijdens de bijzondere workshops. Kortom: loop gewoon eens binnen voor een rondje kunst snuiven !

  Kunstliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in de expositie April – Mei. Maar liefst 7 kunstenaars stellen hun werk ten toon:
  • Teun Renes: olieverfschilderijen en objecten van perspex
  • Frank Biemans: glassculpturen
  • Joop Smits: olieverfschilderijen
  • Peter Kromhout: acrylschilderijen
  • Tatjana Kiriënko: gordijnkunst Curtain&ko
  • Toon van den Broek: olieverfschilderijen
  • John Penning: sculpturen van rvs

  Boswerkzaamheden Leenderbos

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Van 20 maart tot begin april

  Staatsbosbeheer start maandag 20 maart met werkzaamheden in het noordoostelijke deel van het Leenderbos. Er worden bomen geoogst. Het doel van de werkzaamheden is om licht en ruimte te maken voor bestaande bomen. Bos blijft dus bos. Het bos is natuurlijk van te voren zorgvuldig door boswachters geïnventariseerd op nesten, mierenhopen en bomen met nestholtes volgens de regels van Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer. Ook tijdens de houtoogst wordt hierop gelet.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Actie voor Haïti houdt vlooienmarkt

  Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

  Zondag 26 maart is er een grote vlooienmarkt in wijkcentrum De Dreef te Geldrop. Het aanbod is groot, de prijzen laag. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Actie voor Haïti. De markt is van 11.00 tot 15.00 uur.

  Serviesgoed en kleding. Kunst en kitsch. Apparatuur, hebbedingetjes, speelgoed; het aanbod is groot en divers. Actie voor Haïti hanteert altijd scherpe prijzen. De opbrengst gaat naar projecten voor kinderen in Haïti, een van de armste landen ter wereld. Actie voor Haïti biedt heel concreet een aantal kinderen in Haïti de mogelijkheid om onderwijs te volgen door geld beschikbaar te stellen voor lesmateriaal zodat de kinderen naar school kunnen gaan. Daarnaast ondersteunt de Geldropse stichting een basisschool.

  De grote vlooienmarkt is van 11.00 tot 15.00 uur in De Dreef aan de Willem Barentszweg bij Winkelcentrum Coevering te Geldrop. Entree is vijftig eurocent per persoon. Wie meer wil weten over Stichting Actie voor Haïti kan terecht op de website www.actievoorhaiti.com en op Facebook.

  IVN-vogelwandeling ‘rondje Meulendijks’ over heide

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  ‘Rondje Meulendijks’ heet de vogelwandeling van IVN Geldrop op 4 april. Start is om 9 uur bij manege Meulendijks, aan het eind van de Strabrechtseheideweg in Heeze. Deelname is gratis, honden zijn niet welkom.

  Wie vogels wil spotten onder begeleiding van een vogelkenner kan op vijf dinsdagochtenden mee met IVN Geldrop, steeds om 9 uur. Het vroege voorjaar is hier ideaal voor. De temperaturen lopen op en takken uit, maar bomen en struiken zijn nog kaal genoeg om vogels te ontdekken. Alleen al het beluisteren van het gekwinkeleer en gekwetter is een feest.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Kunstfair

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Een regenachtige zaterdagmiddag. Waar kun je dan beter zijn als in Kasteel Geldrop bij de Kunstfair. Ook dit jaar weer een prachtige afwisseling van kunstwerken en kunstenaars die gepassioneerd over hun werken praten.

  Elk jaar weer een mooie afwisseling in een prachtig decor. De Kunstfair werd geopend door burgemeester Link en is nog tot zondagmiddag 17.00 geopend. Mis het niet.

  Bekijk de uitgebreide foto-serie.

  Thema-avond IVN Geldrop: nieuwkomers in Brabantse natuur

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Nieuwkomers in de natuur en speciaal in onze omgeving is het onderwerp van een lezing met foto’s door boswachter Mari de Bijl. Zijn presentatie vindt plaats bij IVN Geldrop op woensdag 5 april in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis, vol is vol.

  Belangstellenden zijn 5 april welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Computercafé Workshop voor jong en oud in de bieb Geldrop

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  De Do’s and Don’ts van Dating

  In Geldrop wordt het Computercafé Geldrop steeds drukker bezocht. De onderwerpen sluiten blijkbaar goed aan bij wat de bezoekers willen.
  Daarom biedt Bibliotheek Dommeldal voor woensdagmorgen 29 maart, een keer een gedurfd onderwerp aan: daten met behulp van een App.

  Dating, voor jong en oud
  Dating Apps zijn interessant voor jong en jeugdig en zeker ook voor oud en jeugdig. Niet alleen om de liefde van je leven te zoeken en te vinden, maar ook gewoon om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen op te bouwen. Je moet alleen je drempelvrees overwinnen. En daarbij kan Hetty de Groot deze ochtend helpen. Zij vertelt over de diverse aspecten van het daten, zoals: hoe presenteer je jezelf; wat voor foto’s gebruik je daarbij; wat vertel je wèl over jezelf en wat juist niet; hoe maak je een profiel aan; hoe voorkom je ongewenste reacties; en, wat kost het om te daten met een App?

  Lees de rest van deze bijdrage »

  25 maart: Landelijke Opschoondag

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Gemeentenieuws

  Op zaterdag 25 maart is het weer Landelijke Opschoondag. De dag waarop heel Nederland in actie komt tegen zwerfafval. Meedoen is heel makkelijk. En als we het samen doen, is het ook nog eens gezellig. De gemeente ondersteunt de Landelijke Opschoondag van harte. Een schone leefomgeving zonder zwerfafval geeft een gelukkig gevoel en daarnaast stimuleert het samenwerken. Ziet u ook het belang van een schone leefomgeving zonder zwerfafval? Doet u graag wat extra’s voor uw buurt? Meldt u zich dan aan via: www.nederlandschoon.nl

  Kindcentrum Puur Sang en Jongerenwerk Mierlo dragen ook hun steentje bij. Elke woensdagmiddag organiseert het jongerenwerk van de Lev-groep een zaalvoetbalmiddag in sporthal de Weyer in Mierlo. De deelnemers van het zaalvoetballen gaan op woensdag 22 maart opruimen rondom de sporthal. Puur Sang gaat opruimen in de buurt. Volg hun voorbeeld en doe zaterdag 25 maart ook mee!

  Gratis compost voor bewoners

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Cure Afvalbeheer doet mee aan de Landelijke Compost actie, waarmee bewoners gratis compost krijgen als beloning voor het scheiden van gft-afval. Tussen 13 maart en 15 april kunnen inwoners van Geldrop-Mierlo, op vertoon van de gemeentepas, gratis compost afhalen bij de Milieustraat aan het Industriepark 8. Op=op! Kijk voor openingstijden op www.cure-afvalbeheer.nl/milieustraat

  De compost wordt los aangeboden. U kunt dit zelf op uw aanhanger of in zakken scheppen. U moet zelf zorgen voor het benodigd materiaal zoals zakken of een schop. U mag maximaal 1 m3 (een halve aanhanger vol) meenemen. Denkt u ook bij vervoer op een aanhanger aan een afdekzeil voor het veilig vervoeren van de compost.

  Actie voor Haïti in actie met vlooienmarkt en meer

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Actie voor Haïti heeft de agenda voor 2017 rond. Er staan ook dit jaar weer verschillende acties op het programma. De eerste is een grote vlooienmarkt op zondag 26 maart. De stichting kan hiervoor nog spullen gebruiken.

  Al meer dan tien jaar zetten de vrijwilligers van Stichting Actie voor Haïti zich in om een klein verschil te maken. Een verschil voor de kinderen in Haïti, een van de armste landen ter wereld. Actie voor Haïti biedt heel concreet een aantal kinderen in Haïti de mogelijkheid om onderwijs te volgen door geld beschikbaar te stellen voor lesmateriaal zodat de kinderen naar school kunnen gaan. Daarnaast ondersteunt de Geldropse stichting een basisschool.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Gaat de Lidl verhuizen

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Onlangs stond in het ED dat de Lidl op termijn gaat verhuizen naar het voormalige winkelcentrum Braakhuizen-Noord. Nu zit hier nog de Action en Cafetaria de Lepelaar. De rest van het winkelcentrum staat leeg en de ramen zijn dichtgemaakt met houten platen.

  Als de Lidl inderdaad vertrekt, wie of wat komt er dan terug. Verhuisd de Aldi naar de Coevering of komt de Action hier heen. De toekomst zal het leren. Bekijk de foto-serie.

  Landschapswandeling Leenderbos met IVN Geldrop

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Wandelaars kunnen met IVN-gidsen op pad door het Leenderbos. Carpoolers vertrekken op 28 maart om 12.45 uur bij Kasteel Geldrop, de wandeling begint om 13.30 uur vanaf parkeerplaats De Drie Bruggen van Staatsbosbeheer. Deelname is gratis.

  Carpoolers vertrekken om 12.45 uur vanaf de parkeerplaats bij kasteel Geldrop, aan de Helze. Benzinekosten worden gedeeld. Voor verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040-285 7086, of Mariet Vissers, 040-285 6622. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Jeugddisco

  Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

  Wijkcentrum De Dreef houdt vrijdag 17 maart een jeugddisco voor basisschoolkinderen van groep drie tot en met groep acht. De jeugddisco is van 18.30 tot 20.30. Een pasje is verplicht, wie geen pasje heeft kan er voor een euro een laten maken (pasfoto meenemen). De entree is een euro.

  Rommelmarkt

  Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

  Stichting WKJB houdt zaterdag 18 maart haar maandelijkse rommelmarkt in De Dreef. De opbrengst is voor actie Cacomela (carnaval contra melaatsheid).
  De rommelmarkt is van 9.00 tot 12.00 uur, entree is gratis.

  Op zondag 26 maart is er van 11.00 tot 15.00 uur een grote vlooienmarkt waarvan de opbrengst gaat naar Actie voor Haïti. Dan is de entree 50 eurocent.

  Ook trainen voor Rondje Someren (40km)?

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Het duurt nog even, maar in het weekend van 1 en 2 juli vindt het grootste wandelevenement van de regio weer plaats; de Kennedymars. Traditiegetrouw starten velen wandelliefhebbers op zondag voor het Rondje Someren (40km). En ook jij kunt hiervoor trainen!

  LOGO heeft speciaal voor dit wandelevenement het ONRS-project (Onderweg Naar Rondje Someren) opgestart dat op zondag 9 april weer zal beginnen. Onder begeleiding van gecertificeerde trainers ga je samen met andere liefhebbers drie maanden lang, drie maal per week trainen voor dit geweldige evenement. De trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond (19:00 – 20:30 uur) en zondagochtend (09:00 – 11:30 uur). Samen werk je aan je uithoudingsvermogen om die 40 kilometer op jouw eigen niveau te volbrengen.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Video-clip Boogie Academy

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Het is altijd een uitdaging: fotograferen in een zaal zonder een flitser te mogen gebruiken. Gisteren waren er professionele opnames van een videoclip van de Boogie Academy in Wijkcentrum De Dreef. En daarom was flitsen verboden. Toch een leuke serie kunnen schieten.

  Van de dansles kwam die avond niet veel meer terecht, maar wel leuk om zo op de gevoelige plaat te worden gezet. Bekijk de gehele foto-serie.

  5 IVN-vogelwandelingen op dinsdagochtend

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Vogelliefhebbers kunnen in de lente 5 ochtenden met IVN Geldrop op pad. Op 28 maart voert de wandeling door het dal van de Kleine Dommel. Start is om 9 uur bij Kastanjehof in Geldrop, aan de Laan der Vier Heemskinderen. Deelname gratis.

  IVN Geldrop nodigt vogelliefhebbers uit voor een vijftal wandelingen op dinsdagochtenden, steeds om 9 uur. De data zijn 28 maart, 4, 11, 18 en 25 april. Iedereen die belangstelling heeft voor vogels is welkom. Zonder honden, dat wel. Een verrekijker zal zeker van nut zijn. Deze excursies duren 2 à 2½ uur. Afhankelijk van het weer worden deelnemers geacht waterdicht schoeisel en kleding te dragen. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Bibliotheek Dommeldal organiseert Mini Congres rond laaggeletterdheid

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  2,5 miljoen mensen in Nederland heeft een probleem met lezen, schrijven en /of rekenen. Ook in onze regio wonen veel mensen die laaggeletterd zijn en daardoor moeite hebben met het begrijpen en toepassen van informatie. Dat betekent niet dat zij niet kunnen lezen en schrijven, maar wel dat ze de taal niet voldoende beheersen om alledaagse zaken te regelen zoals het invullen van formulieren, het lezen van straatnaamborden, het uitzoeken van een treinreis, het voorlezen aan (klein)kinderen. Maar ook geld opnemen bij een pin automaat kan een probleem zijn, of ondertitels lezen op TV, of de bijsluiter van medicijnen.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Kom naar het Energiecafé in Geldrop

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Bespaar op energiekosten

  Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners prettig en betaalbaar kunnen wonen. We vinden het zonde dat bewoners op jaarbasis gemiddeld een maandsalaris kwijt zijn aan energie. Dat kan anders! Daarom organiseren we in samenwerking met energieloket SlimWonen+, Reimarkt en het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo het Energiecafé; een informatiebijeenkomst over mooier, duurzamer, comfortabeler en goedkoper wonen. Graag nodigen wij u uit voor het Energiecafé op 16 maart in Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop.

  Energiecafé
  Het Energiecafé is op 16 maart om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.45 uur. Dan bent u van harte welkom. Wilt u bij de bijeenkomst zijn, dan kunt u zich aanmelden via het energieloket www.slimwonenplus.nl/geldrop-mierlo.

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Country avond

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  De Wolf Spirit houdt zaterdag 11 maart een country cd avond met DJ John. De country avond is van 20.00 tot 24.00 uur. Liefhebbers van countrydansen en –muziek zijn welkom in wijkcentrum De Dreef. Entree is 2,50 euro.

  Dansmatinee

  Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

  Liefhebbers van Indische en andere muziek kunnen zondag 12 maart naar het dansmatinee in De Dreef te Geldrop.
  Het dansmatinee is van 13.30 tot 18.00 uur, entree is vijf euro.

  Klassieke muziek

  Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

  Als u van klassieke muziek houdt kunt u zondag 12 maart van 14.30 tot 17.00 uur terecht bij wijkcentrum De Dreef. Daar draaien ze rustige muziek waar u onder genot van koffie of een ander drankje van kunt genieten. Kosten € 2,50 per keer.

  Expositie Kasteel Geldrop

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Martin Groen is afgelopen week komen aanrijden met een aantal schilderijen op het dak. Goed ingepakt in plastic, en onder een houten plaat die met spanbanden op z’n plaats werd gehouden. De schilderijen hebben dit zonder problemen overleefd en hangen nu te stralen in Kasteel Geldrop.

  Vandaag werd de expositie geopend. Een kleurrijk geheel is al snel de eerste indruk. Tijdens de opening legt Martin uit hoe zijn schilderijen tot stand komen. Daarna mag iedereen zelf een kijkje gaan nemen. En er hangen echt juweeltjes tussen.

  Bekijk de foto-serie.

  Opening “Schijn bedriegt”

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  Vanmiddag is de tentoonstelling “Schijn bedriegt” van IVN-Geldrop geopend. De weergoden stelden de regen iets uit zodat de opening niet in het water viel. Binnen konden de bezoekers genieten van een nieuwe tentoonstelling waaraan hard gewerkt was de laatste maanden.

  U bent elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur welkom om zelf een kijkje te komen nemen.

  Bekijk de twee fotoseries:

  Bossen bloemen voor lokale helden

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  We kennen ze allemaal, echte doeners die het verschil maken, mensen die dagelijks hun steentje bijdragen aan een mooier Geldrop-Mierlo, ofwel lokale ‘helden’. PvdA kandidaat Tweede Kamerlid Richard van de Burgt heeft zaterdag een flink aantal van deze lokale helden uit Geldrop en Mierlo in het zonnetje gezet door ze een fleurige bos bloemen aan te bieden als dank voor hun acties.

  Niet vanzelfsprekend
  Richard van de Burgt zegt over deze actie: “Deze lokale helden leveren een zeer belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Geldrop en Mierlo, dat vinden wij als PvdA ontzettend bijzonder. Het wordt vaak als vanzelfsprekend gezien dat iemand de mantelzorg van vader of moeder op zicht neemt, maar dat is het zeker niet, vooral als je ook nog eens een eigen gezin en een drukke baan hebt. Maar denk ook aan situaties wanneer je als vrijwilliger veel eigen tijd opoffert voor anderen of liefdadigheid. Wij waarderen dat en willen dat op deze manier laten blijken”.

  Helden aangedragen door de inwoners

  Lees de rest van deze bijdrage »

  Gemeenteraad besluit maandag over nieuwbouw bij gemeentehuis

  Algemeen Reacties uitgeschakeld

  De politiek in Geldrop-Mierlo praat al flink wat tijd over een nieuwbouw raadszaal met vergadermogelijkheden voor de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft er flink wat tijd in gestoken en al verschillende keren voorstellen gedaan.

  Lees de rest van deze bijdrage »


  WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
  Entries RSS Comments RSS Inloggen