We zijn verhuisd!!

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Onze blog is verhuisd. Kies in uw browser www.wijkbladcoevering.nl en u komt op onze nieuwe site uit die nog beter te lezen is op mobiel en tablet.

Carnavalsprogramma Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

En dan hier het volledige carnavalsprogramma van Wijkcentrum De Dreef. Vandaag is het al weer zover.

Boswerkzaamheden De Pan

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Staatsbosbeheer start vanaf medio maart met boswerkzaamheden in het noordelijke gedeelte van De Pan. Het streven is om begin april dit jaar klaar te zijn met de werkzaamheden. Het zagen vindt plaats met oogstmachines en neemt een paar weken in beslag. Plaatselijk kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen, doordat paden minder goed begaanbaar zijn. Het bos is van te voren zorgvuldig door boswachters geïnventariseerd op nesten, mierenhopen en bomen met nestholtes volgens de regels van Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer. Ook tijdens de houtoogst wordt hierop gelet.

Duurzaam bosbeheer
In De Pan wordt ‘gedund’ in het noordelijke gedeelte van het bos. Bij dunning worden er bomen weggehaald om de anderen meer ruimte te geven om goed verder te groeien. Voor kwaliteitshout treffen wij regelmatig maatregelen in het bos. Rechte bomen zijn bijvoorbeeld het meest geschikt om planken van te zagen. Daardoor kunnen ook toekomstige generaties hout als hernieuwbare grondstof blijven gebruiken. De opbrengst van de houtverkoop wordt gebruikt voor het beheer van alle natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Bos blijft bos. In het zuidelijke gedeelte van De Pan heeft Staatsbosbeheer vorig jaar nieuwe loofbomen geplant zoals linde en beuk.

Werkzaamheden
Staatsbosbeheer is jaarrond aan het werk in het bos. Van het zetten van stippen, het inventariseren van de dieren, tot de houtoogst zelf met machines. Er wordt steeds zorgvuldig afgewogen welke bomen geoogst worden. Bomen krijgen een markering (gekleurde stippen of strepen), het zogenaamde blessen. Bomen vellen gebeurt met een oogstmachine, een ‘harvester’. Deze geavanceerde houtoogstmachine kan nauwkeurig en precies werken. Hij velt en onttakt de bomen en zaagt de stam in stukken van de gewenste lengte. De stammen worden opgestapeld in afwachting van transport naar de zagerijen.

Wandel, fiets en ruiterpaden tijdelijk minder goed begaanbaar of omgeleid
De bospaden kunnen tijdelijk minder goed begaanbaar zijn door beschadiging door houtoogstmachines en vrachtwagens. Deze paden worden na de houtoogst zo snel mogelijk hersteld. Werkzaamheden zijn in het bos altijd aangegeven met bordjes zodat bezoekers niet verrast worden door de machines. Daarnaast is het voor de veiligheid van de geïnteresseerde bezoeker van belang om niet te dicht bij de werkzaamheden te komen. Met bordjes en linten zijn de plekken waar gewerkt wordt gemarkeerd. Op een enkele plek wordt een route tijdelijk omgeleid. De fietspaden blijven volledig opengesteld voor publiek.

Zorgvuldig vakmanschap
Staatsbosbeheer werkt zorgvuldig voor plant en dier. Dat betekent dat voor aanvang van de werkzaamheden wordt bekeken of er bijvoorbeeld nesten, mierenhopen en bomen met nestholtes aanwezig zijn in het werkgebied. Ook tijdens de houtoogst wordt hier naar gekeken. En als die er zijn, worden er maatregelen genomen om deze te beschermen. We doen dat volgens de richtlijnen van de Gedragscode Bosbeheer. Ook wordt er niet méér geoogst, dan er bijgroeit. De bossen van Staatsbosbeheer zijn FSC®- gecertificeerd.

De Staat van de Woningmarkt

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De Staat van de Woningmarkt geeft een overzicht van de stand van de woningmarkt op basis van actuele beschikbare cijfers. Het rapport start met een algemene analyse van de woningmarkt, gevolgd door een verdieping op drie onderwerpen, namelijk de cycliciteit op de woningmarkt, de woningbehoefte in relatie tot de plancapaciteit en het woningtekort, en tenslotte de verhuiskansen van doelgroepen op de woningmarkt.

Lees het helemaal.

Lente in de Kasteeltuin

Algemeen Reacties uitgeschakeld

24 februari en het lijkt wel volop lente. De natuur schiet uit, bloemetjes bloeien en zelfs de vlinders fladderen al weer rond.

Een prima moment om een rondje Kasteeltuin te doen met de camera. Vele mensen hadden hetzelfde idee wat er waren heel wat fotografen actief vandaag, maar ook veel mensen die gewoon aan het genieten waren. Bekijk de foto-serie.

Prins Paul van de Doorzetters

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Het is altijd feest bij De Doorzetters. Zeker bij de Prinsverkiezing. De hele avond werd de volle zaal in spanning gehouden wie de nieuwe prins of prinses ging worden. Eerste was het een komen en gaan van carnavalsverenigingen. Daarna werd Prins Paul samen met zijn adjudanten Alexander en Diego geïnstalleerd. Een heerlijke avond met live-muziek, veel polonaises en veul lol. Bekijk de foto-serie.

Zwerfvuil

Algemeen Reacties uitgeschakeld

in de maand februari zijn in de Coevering 10 zakken zwerfvuil verzameld.

Jeugdprins Mitchel van JVC De Dreevers

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Carnaval 2019 is van start met de installatie van de nieuwe Jeugdprins Mitchel van JVC De Dreevers. Hij wordt dit carnaval bijgestaan door hofdame Zoë en adjudant Yourie. Maar voordat het zover was namen we afscheid van Prinses Zoëke d’n Urste en adjudant Daantje. Gezellige avond in de Jungle van Wijkcentrum De Dreef. Bekijk de foto’s.

Landgoed Kasteel Geldrop organiseert eerste editie Landgoeddag

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Zondag 24 maart zal Landgoed Kasteel Geldrop een eerste editie organiseren van de Landgoeddag. De Landgoeddag is een gezamenlijk dagvullend programma verspreid over het gehele grondgebied. “We hebben als doel voor ogen dat we publiek in de regio kennis kunnen laten maken met alle initiatieven op het Landgoed.” Aldus Bart Klomp, beheerder . “Er zijn hier namelijk zo veel verschillende dingen te doen waar veel mensen geen weet van hebben.”

Kortom een enorm dagvullend programma en voor elke bezoeker wat wils. Voor een complete agenda van de dag kunnen geïnteresseerden naar www.kasteelgeldrop.nl De Landgoeddag is van 11:30 uur tot 16:30 uur op zondag 24 maart en is vrij te bezoeken.

Lees de rest van deze bijdrage »

Paddentrek van start in Heeze

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Om de paddentrek veilig te laten verlopen sluit Staatsbosbeheer vanaf dinsdagavond de Rulse Dijk te Heeze gedurende de avond en nacht tijdelijk af voor autoverkeer. De afsluiting tussen 17.00-08.00 uur zal enkele dagen tot weken duren afhankelijk van de weersomstandigheden en de paddentrek. De dagenlang aanhoudende zachte, nachtelijke temperaturen in combinatie met regen activeren de jaarlijkse trek van de gewone pad van de Strabrechtse heide naar de voortplantingswateren in het beekdal van de Kleine Dommel. De afsluiting vindt plaats ter hoogte van Natuurpoort De Plaetse te Heeze tot de omgeving van de Strabrechtseheideweg te Geldrop. Fietsers, wandelaars en bromfietsers kunnen wel gebruik maken van de Rulse Dijk.

Lees de rest van deze bijdrage »

Thema-avond IVN Geldrop: bomen over bomen

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Bomen zijn woensdag 6 maart onderwerp van een lezing door Leo Schutter en Tinus de Gouw, kartrekkers van de bomenwerkgroep van IVN Geldrop. Locatie is natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis maar vrijwillige bijdrage welkom.

Lees de rest van deze bijdrage »

Erik de Ridder aanbevolen als nieuwe watergraaf

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel heeft op 14 februari 2019 unaniem besloten om Erik de Ridder aan te bevelen als nieuwe watergraaf. Hij volgt daarmee Peter Glas op.

Lees de rest van deze bijdrage »

Voormalige pand van Rabobank Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Lekker weer op de vroege vrijdagmiddag. Ideaal om in het lentezonnetje een rondje Geldrop te maken. Intussen is men in het centrum begonnen met de sloop van het voormalige pand van Rabobank Geldrop. Dat leverde weer een mooie serie foto’s op. Bekijk de foto’s.

Klushanden gezocht voor NLdoet 16 maart in kasteelpark

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Nestkasten reinigen, herstellen en nieuwe maken: IVN Geldrop zoekt klussers die een zaterdagochtend willen meehelpen in het kasteelpark, in het kader van de grote vrijwilligersactie NLdoet. Samenkomst in het kasteelpark aan de Mierloseweg is om 8.45 uur.

Het kasteelpark in het centrum van Geldrop is een prachtige biotoop voor allerlei vogels, waaronder holenbroeders: bosuilen, spechten, boomklevers, spreeuwen, boomkruipers, verschillende soorten mezen en ijsvogels. Op de laatste na maken ze alle graag gebruik van nestkasten. IVN Geldrop verzorgt in samenspraak met de beheerder van Landgoed Kasteel Geldrop kasten voor vogels en vleermuizen, om de dieren een goede nest- en slaapgelegenheid te bieden. De kasten vragen om onderhoud, vervanging en aanvulling.

Om de klus vlot te klaren kan IVN enkele vrijwilligers gebruiken op zaterdag 16 maart. NLdoet is een campagne van het Oranje Fonds, dat organisaties steunt die een betrokken samenleving bevorderen en afhankelijk zijn van vrijwilligers.

Aanmelden en programma
Aanmelden kan via ivngeldrop@gmail.com of bel met Harrie Broeksteeg, tel. 06 38909009. IVN begint 16 maart om 8.45 uur met koffie in natuurinformatiecentrum De Paardestal, tegenover het kasteel. Het koffiekwartiertje wordt tevens gebruikt voor kennismaking en uitleg. Daarna wordt gereedschap uitgedeeld. Ook hout is aanwezig maar wie thuis nog bruikbaar hout heeft staan mag dat meenemen. Om uiterlijk 12 uur sluit IVN Geldrop de klusochtend af.

Werken met de E-overheid

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In deze maanden waarin weer belastingformulieren moeten worden ingevuld en ingestuurd, introduceert Bibliotheek Dommeldal, zowel in de vestiging in Geldrop als in de vestiging Mierlo een nieuwe serie van 4 korte trainingen over het werken met de E-overheid. Handig, want de cursisten kunnen daarna zelf communiceren met bijvoorbeeld ministeries, gemeenten, zorgverzekeraars, Sociale verzekeringsbank en met de Belastingdienst.

4 trainingen; Geduldige docenten; met syllabus ; met koffie, thee; met certificaat; gratis deelnemen

In de Bibliotheek in Geldrop
4x op donderdagochtend
van 09.30 – 11.30 uur
14 maart, 21 maart, 28 maart en 4 april

Inloopspreekuur voor mantelzorgers

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Gemeentenieuws

Donderdagavond 21 februari organiseert het Centrum voor Maatschappelijke deelname (CMD) een inloopspreekuur voor mantelzorgers. U ontvangt tijdens dit spreekuur informatie, advies over en ondersteuning bij mantelzorg.

Wanneer en waar kan ik terecht?
Wat: Inloopspreekuur voor mantelzorgers
Wanneer: 21 februari
Hoe laat: 18.00-20.00 uur
Waar: Gemeentehuis Geldrop, Dwarsstraat 70, Geldrop

Lees de rest van deze bijdrage »

Wat is de toekomst van de Lidl in Winkelcentrum Coevering?

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Vorige jaar oktober stond er in het Eindhovens Dagblad te lezen “Verhuizing Lidl naar Wielewaal in Geldrop dichterbij”. In de vergadering over de Geldrop-Mierlose gemeentebegroting was dat bevestigd. Eind januari is de Action gesloten en ook de snackbar vertrekt op termijn. Daarna volgt er een periode van sloot en bouw. Gaat de Lidl inderdaad van Winkelcentrum Coevering naar Braakhuizen-Noord. En welke winkel komt er dan voor in de plaats. Veel is nog onzeker, maar wel interessant om te volgen. We houden u op de hoogte.

Staatsbosbeheer zoekt beheervrijwilligers

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Vind jij het leuk om samen met andere vrijwilligers je handen uit de mouwen te steken om goed werk te verrichten voor de natuur? Dan is de Hakhoutbrigade van het Leenderbos wellicht iets voor jou. Vanaf het najaar tot begin voorjaar komt deze groep twee keer per maand een zaterdagochtend bij elkaar om te werken op de heide, in het bos of op akkerranden. Voor deze groep zoekt Staatsbosbeheer nog enkele enthousiaste vrijwilligers.

Geïnteresseerd? Kijk dan op www.staatsbosbeheer.nl\vacatures

Lees de rest van deze bijdrage »

Busbaan richting Coevering

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Vanaf 31 januari tot 13 maart ligt een plan, voor een busbaan op de Laan der Vierheemskinderen tussen tussen de kruising met de Elzenhof tot de bushalte bij Kastanjehof, ter inzage bij de gemeente. De bus staat nu ten hoogte van bejaardenhuis de Akert regelmatig in de file richting Coevering. Het is bedoeling dat de busbaan de rechter rijstrook krijgt en dat de automobilisten het met de linkerrijstrook moeten doen. Waar deze rijstrook ontbreekt wordt deze aangelegd. De werkzaamheden gaan in de loop van dit jaar van start.

Landschapswandeling Luchen (Mierlo) met IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wandelliefhebbers kunnen op 26 februari op pad met IVN Geldrop. Start is de parkeerplaats bij camping t Wolfsven, Patrijslaan 4, Mierlo. Deelname is gratis (geen honden).

De landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand vindt op 26 februari plaats in en rond Luchen, de bossen in de omgeving van het Eindhoven kanaal tussen Geldrop en Mierlo. De aandacht gaat vooral uit naar landschappelijke kenmerken en waarden. Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Deelname aan de drie uur durende wandeling staat voor ieder vrij. Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd.

Om 13.30 is de start ’t Wolfsven, Patrijslaan 4, halverwege Geldrop en Mierlo. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. Raadpleeg hiervoor de website van IVN Geldrop: www.ivn.nl/geldrop. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040-285 6622, en Tinus de Gouw, 06-12141901. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.

Prinsverkiezing Doorzetters

Algemeen Reacties uitgeschakeld

En ook deze moet je niet missen:

Prinsenverkiezing JVC De Dreevers

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Carnaval is alweer in aantocht. Mis het niet.

KuBra-Art Galerie presenteert: ‘Verschillende Werelden’

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op zondag 17 februari om 15.00 uur is de vernissage van de nieuwe expositie ‘Verschillende Werelden’ van KuBraArt in Galerie De Ruimte aan de Molenstraat 2 in Geldrop. De opening start met een indrukwekkende performance door beeldend kunstenaar en performer Shelly Lapré.

De expositie loopt van 15 februari t/m 7 april 2019. De galerie is geopend vrijdag en zaterdag van 14 tot 17 uur en zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak. Op de zondagen wordt u ontvangen door één van onze kunstenaars en worden er regelmatig demonstraties gegeven, vrije toegang en vrij parkeren. U bent van harte welkom!

Lees de rest van deze bijdrage »

3 februari: schrijver Maxim Februari in Literair Cafè Dommeldal

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Leden en niet leden van Literair Café Dommeldal zijn weer van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het komend schrijversbezoek, op zondagmiddag 3 februari. Filosoof, schrijver en publicist Maxim Februari is dan van 14.00-16.00 uur de gast, in de Kasteelhoeve in Geldrop.

Kaartjes
Kaartjes voor het schrijversbezoek zijn online te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal. Of te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop.

Literaire Lunch
Om de zondagmiddag compleet te maken serveert de Kasteelhoeve, op bestelling, voorafgaand aan het schrijversbezoek, een literaire lunch. Reserveren voor deze lunch kan per telefoon.

Lees de rest van deze bijdrage »

Phone Emporium

Winkelcentrum Coevering Reacties uitgeschakeld

Binnenkort opent Phone Emporium de deur in Winkelcentrum Coevering. De winkel komt in het het oude pand van IenZ HairDezign. Ideaal voor iedereen die op zoek ik naar hoesjes, laders, screenprotectors, houders, headsets en nog veel meer. En ook handig als je telefoon een reparatie nodig heeft.

Brocante d’Hiver

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Elk jaar, eind januari, kunnen we genieten van een gezellige Brocante d’Hiver in Kasteel Geldrop. Lekker snuffelen door de vele fraaie kamers van het kasteel en de Kasteelhoeve. Het was vandaag gezellig druk, precies goed voor een leuke foto-serie. En morgen kunt u er ook de hele dag terecht. Mis het niet. Bekijk de foto’s.

Weer plaats bij Klik & Tik, computeren voor beginners in de bieb

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Bibliotheek Dommeldal kan weer mensen plaatsen die mee willen doen met de cursus Klik & Tik, computeren voor beginners.

In een kleine groep (max. 6 personen) leren de cursisten de basisbeginselen van de computer en de tablet, zoals het gebruik van de muis en het toetsenbord, of van het aanraakscherm van een tablet. Verder leren ze om op internet te zoeken èn te vinden. Allemaal onder leiding van geduldige docenten en met veel oefeningen. Natuurlijk ook met een kopje koffie of thee.

De cursisten kunnen werken op hun eigen laptop of tablet. Op verzoek zorgt de Bibliotheek voor een laptop.
De zes cursusdagen zijn steeds òf op maandagmiddag òf op woensdagmiddag, òf van 13.30 tot 15.00u òf van 15.30 tot 17.00u.

Medewerkers aan de balie van de Bibliotheek in Geldrop kunnen meer informatie geven en belangstellenden kunnen zich daar aanmelden. Dat kan ook per telefoon: 040-2862805. Niet twijfelen, gewoon doen! Neem gerust je buurman/buurvrouw mee, samen leren is nog leuker.

Cursus ‘beleef de lente’ bij IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wat gebeurt er allemaal in de lente en waarom is dit zo’n speciaal jaargetijde? Via twee lesavonden en twee excursies bij IVN Geldrop kunnen belangstellenden kennis opdoen over bomen en planten in het voorjaar. De minicursus is het derde deel van een seizoenencursus. Inschrijven kan tot 15 maart.

Ieder voorjaar lacht de lente ons tegemoet. Ze overweldigt en nodigt uit tot ontdekkingen. IVN Geldrop ondersteunt bij die zoektocht; IVN leert deelnemers aan de lentecursus anders naar de natuur te kijken waardoor ze meer zien, ruiken, voelen en genieten. Ze krijgen antwoord op vragen als: hoe kun je naar bomen luisteren, hoe gaan planten om met licht? Waar komen stinzenplanten vandaan en wanneer doen ze het goed? Hoe vormen en verspreiden planten zaad en wat betekent dat voor hun bloeiwijze?

Lees de rest van deze bijdrage »

Doe mee: Fotowedstrijd ‘Jouw klik met water’

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Water is overal om ons heen: in sloten, kanalen en beken, maar ook in jouw eigen achtertuin. Waterschap De Dommel organiseert de fotowedstrijd ‘Jouw klik met water’ waarin je kunt laten zien hoe jij met water leeft. Maak een mooie foto waarop je jouw band met water in beeld brengt en doe mee!

Jouw klik met water
Iedereen heeft wel wat met water, of het nu gaat om een hardlooprondje langs de stadsvijver, turen over prachtige vennen of een mooie wandeling langs een beek. Je kunt het ook dichter bij huis zoeken zoals het regenwater rondom je huis of de sloot in jouw straat. Meedoen? Deelname staat open voor jong en oud, van professional tot hobbyfotograaf. Upload jouw beste foto via www.dommel.nl/jouwklikmetwater en maak kans op spetterende prijzen. Inzenden kan tot 20 maart 2019.

Nederland Waterland
Water is zo belangrijk voor ons dagelijks leven. Schoon, veilig en voldoende water zijn niet vanzelfsprekend. Waterschap De Dommel beheert het water in Midden-Brabant en beschermt 890.000 mensen tegen wateroverlast. Jij kunt meebeslissen over hoe het waterschap dat doet. Ben jij 18 jaar of ouder? Dan mag jij op 20 maart 2019 stemmen voor het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel. De waterschapsverkiezingen zijn tegelijkertijd met de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Meer informatie vind je op www.dommel.nl/verkiezingen.

Eerste keer de Week van de Leesclub

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Van 28 januari t/m 3 februari 2019, vindt voor de eerste keer de Week van de Leesclub plaats. Met als motto: Iedereen kan lezen met een leesclub. De Week van de Leesclub heeft als doel: lezers stimuleren om met anderen over boeken in gesprek te gaan, door deel te nemen aan leesclubs. Natuurlijk wordt er ook een leesclubboek van het jaar gekozen.

Leesclub informatie
Op www.bibliotheekdommeldal.nl is een pagina gemaakt speciaal voor leesclubs. Daar zijn ook alle beschikbare titels te vinden. En ter inspiratie en informatie is er ook een website weekvandeLeesclub.nl

Lees de rest van deze bijdrage »

Staatsbosbeheer plant bijna 10.000 bomen

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De boswachters van Staatsbosbeheer gaan de komende weken bijna 10.000 bomen planten. De meeste bomen zijn loofbomen als beuk, linde, hazelaar en kers.

Bosbodem
Al deze soorten hebben bladeren rijk aan nutriënten. Door het strooisel zorgen ze naar verwachting voor verbetering van de bosbodem, hierdoor versnelt de natuurlijke ontwikkeling van het bos richting een meer structuurrijk en ecologisch waardevoller bos. De jonge bomen zullen met name geplant worden in het Leenderbos in Heeze-Leende en in Boswachterij De Kempen in Bladel, Eersel en Bergeijk.

Eco2eco
In het project eco2eco werkt onder andere Staatsbosbeheer aan een hogere economische en ecologische waarde van de bossen in de grensregio Vlaanderen- Nederland. In dit project willen de deelnemende organisaties aantonen dat economie en ecologie in het bosbeheer hand in hand gaan. Dat betekent concreet: duurzaam bosbeheer waarin het mogelijk is natuurdoelen te realiseren én tegelijkertijd economisch kwaliteitshout te ontwikkelen.

Bouw Tweka

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De bouw bij de Tweka in Geldrop gaat bijna van start. Prima gelegenheid om eens met de camera op pad te gaan voor een nieuwe foto serie. Bekijk de nieuwste foto-serie.

Thema-avond IVN Geldrop: flora en fauna van vennen

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Brabantse vennen en speciaal het Beuven zijn woensdag 6 februari onderwerp van een lezing door natuurfotograaf Ad Brouwers bij IVN Geldrop. Locatie is natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis maar vrijwillige bijdrage welkom.

Belangstellenden voor de lezing bij IVN zijn woensdag 6 februari welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wie IVN Geldrop wil steunen, kan lid of donateur worden. Kijk daarvoor op www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

Lees de rest van deze bijdrage »

Rondje centrum

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het was koud maar lekker zonnig weer. Prima voor een rondje centrum Geldrop. Volgens de kranten gaat er binnenkort begonnen worden met de renovatie van de Heuvel. Daarnaast werd er melding gemaakt van veel winkel leegstand. Een prima gelegenheid om zelf eens te gaan kijken. En hoe het met het centrum gesteld is kunt u nu zelf bekijken.

Wel is te hopen dat in de toekomst de auto meer en meer uit het centrum kan worden geweerd. Een parkeerplaats buiten het centrum en een zoveel mogelijk autovrij centrum zou ideaal en veel gezelliger zijn. Bekijk de foto’s.

Haardhoutdag Leenderbos

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 23 februari van 09.00 uur tot 10.15 uur en van 10.45 uur tot 12.00 uur voor de zesde keer een haardhoutdag in het Leenderbos. Particulieren kunnen vooraf zolang de voorraad strekt online brandhout kopen via de website van Staatsbosbeheer en het vervolgens ophalen tijdens de haardhoutdag. Het hout dat te koop wordt aangeboden in het Leenderbos is vrijgekomen tijdens boswerkzaamheden in het Leenderbos en bevat het FSC-keurmerk van duurzaam bosbeheer.

Lees de rest van deze bijdrage »

Brocante d’hiver 2019 op Landgoed Kasteel Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Zaterdag 26 januari en zondag 27 januari, 10.30 – 16.30 uur

Op 26 en 27 januari 2018 vormen het kasteel en kasteelhoeve in Geldrop het decor voor de 4e editie van “Brocante d’Hiver”. Circa 30 brocanteurs tonen hun mooiste schatten en vondsten uit o.a. Frankrijk, België en Engeland in de vertrekken van het 19e eeuws ingerichte kasteel. Ook in de unieke Brabantse keuken vindt u de mooiste brocante.

U bent tevens van harte welkom in de Kasteelhoeve, waar de Pronckzaal wordt omgetoverd in een prachtige Brocante wereld. Het Brocante Café bevindt zich in de Oranjerie waar voor u heerlijke verse koffie geschonken wordt. Laat u verrassen op deze sfeervolle fair op een prachtige locatie. Entree: € 3,50, Kinderen tot 12 jaar gratis

Stel uw vraag aan de gemeente via WhatsApp

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Gemeentepublicatie

Wij gaan onze dienstverlening uitbreiden. Vanaf maandag 21 januari zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp. Het is een pilot om te kijken of er behoefte is vanuit de inwoners om vragen te stellen via WhatsApp aan de gemeente. Het WhatsApp-nummer is vanaf maandag 21 januari terug te vinden op de site via www.geldrop-mierlo.nl/whatsapp

Hoe werkt het
U voegt het WhatsApp-nummer van de gemeente toe aan uw contacten en vervolgens kunt u een WhatsApp-bericht versturen. De gemeente streeft er naar binnen 1 werkdag antwoord te geven. WhatsApp-berichten die buiten openingstijden worden verstuurd worden de eerstvolgende werkdag beantwoord. Het WhatsApp-nummer is alleen voor WhatsApp en is niet bereikbaar voor telefonische vragen. Wilt u liever bellen met de gemeente dan kan dit via 14 040 of (040) 289 38 93.

Let op: Via WhatsApp willen we geen privacygevoelige informatie met u delen. Daarom beantwoorden we via WhatsApp geen vragen waar privacygevoelige informatie voor nodig is. In dat geval zullen we u vragen om op een andere manier contact op te nemen.

Het Stamboomcafé is weer open

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op zaterdag 26 januari gaat het Stamboomcafé weer open in de Bibliotheek in Geldrop. Van 11.00-14.00 uur is iedereen uit Brabant welkom met vragen over stamboom, afkomst en familiegegevens. Medewerkers van De NGV, Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland zijn aanwezig om je te helpen bij jouw zoektocht naar het verborgen verleden. Zij geven uitleg en demonstraties bij speciale computerprogramma’s rond genealogie. En natuurlijk kun je terecht met specifieke vragen.

De ervaren stamboomonderzoekers van de NGV laten je zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken. Hoe je zo niet alleen verre familieleden vindt, maar ook hoe en waar je mogelijk nog meer kunt vinden over je familiegeschiedenis. Zo wijzen ze de weg naar de notariële aktes en het kadaster. Waar je vrij in kunt kijken, in de originele stukken. Je ontdekt zo ook het belang van invoer van de gegevens in een computerprogramma, voor Windows en Mac.

De Bibliotheek presenteert daarbij diverse genealogieboeken uit de collectie en genealogieprogramma’s op de Multi Touch tafel. Weet je nog niet of je jouw familiegeschiedenis op internet of in een boek wilt vastleggen? Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers je adviseren.
De toegang is natuurlijk gratis.

Uitnodiging Woonbedrijf

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Voor meer informatie gaat u naar: https://www.hvwoonbedrijf.nl

Wandel met LOGO de winter door

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Vind je het leuk om te wandelen, maar zoek je nog gezellige wandelmaatjes om mee op pad te gaan? Geniet je ervan om buiten te zijn in de frisse, winterse natuur? Of heb je het goede voornemen om actiever bezig te zijn in het nieuwe jaar? Dan heeft LOGO hiervoor de ideale kans voor jou! Op maandagochtend 21 januari 2019 start ons project ‘Wandel met LOGO de winter door’. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt; iedere wandelliefhebber kan instromen tot 14 dagen na de start van het project!

Lees de rest van deze bijdrage »

IVN-Werkgroep ouderen (Akert) zoekt extra vrijwilligers

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Voor een natuurmiddag met ouderen zoekt IVN Geldrop enkele nieuwe vrijwilligers. De activiteit vindt tweemaal per jaar plaats in woonzorgcomplex de Akert. De eerstvolgende keer is 12 april.

Natuurmiddag
In de lente en in de herfst gaan IVN’ers naar de Akert om ouderen een fijne natuurmiddag te bezorgen. Veel, maar zeker niet alle ouderen die er komen, zijn licht tot matig aan het dementeren. Daarom wordt de informatie overdragen in woord en beeld, met kleuren en waar mogelijk geuren, geluiden en letterlijk tastbare voorwerpen.

Tijdens de natuurmiddagen komen altijd drie (sub)thema’s aan bod. Door de jaren heen is een archief van informatie en materialen is opgebouwd waardoor de voorbereidingstijd inmiddels beperkt is.

Vrijwilligers
Van nieuwe vrijwilligers wordt enige souplesse gevraagd in de omgang met (dementerende) ouderen. Kennis van de natuur is niet per se noodzakelijk. Plezier en herinneringen ophalen zijn minstens zo belangrijk als informatieoverdracht.

De sfeer in de werkgroep is plezierig. Meedoen kost enkele uren aan voorbereiding, bijv. vanwege het zoeken naar takken en vruchten. De natuurmiddag zelf vraagt 2½ tot 3 uur inclusief inrichten, opruimen en evaluatie ter plaatse. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Petra Heemskerk, T: 06- 436 56 905.

IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Landschapswandeling Herbertusbossen met IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wandelliefhebbers kunnen op 29 januari op pad met IVN Geldrop. Start is aan het einde van de Boschlaan in Heeze, bij huisnummer 22. Carpoolers vertrekken om 13 uur vanaf de parkeerplaats bij de kasteelboerderij, aan de Helze. Deelname is gratis (geen honden).

De landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand vindt op 29 januari plaats rondom Kasteel Heeze. De Herbertusbossen en het beekdal vormen een afwisselend gebied van weilanden en bossen met veel boomsoorten. De aandacht gaat vooral uit naar landschappelijke kenmerken en waarden. Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Deelname aan de drie uur durende wandeling staat voor ieder vrij. Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd.

Om 13.30 is de start bij de boswachterij aan het einde van de Boschlaan in Heeze. Carpoolers vertrekken om 13 uur vanaf de parkeerplaats bij kasteel Geldrop, aan de Helze. Benzinekosten worden gedeeld. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. Raadpleeg hiervoor de website van IVN Geldrop: www.ivn.nl/geldrop. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040-285 6622, en Tinus de Gouw, 06-12141901. IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid of donateur worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com.

Opening IenZ Hairdezign

Winkelcentrum Coevering Reacties uitgeschakeld

Afgelopen woensdag was de opening van het nieuwe pad van IenZ Hairdezign. Dit werd gevierd met een druk bezochte receptie. Iedereen was het met elkaar eens. Het is een mooie en moderne zaak geworden. Helaas waren we vanwege meerdere files onderweg naar huis net te laat voor de officiële opening. Maar we hebben nog een flink stukje van de receptiesfeer kunnen meepikken.

Over een paar weken mogen we een telefoonwinkel in ons Winkelcentrum verwelkomen.

Bekijk de foto’s van de opening.

Forse stijging energietarieven voorjaar 2019

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Van de website van www.atriensis.nl

De huishoudelijke energietarieven voorjaar 2019 zijn bekend. Zoals verwacht gaat de energierekening van huurders met bijna 20% fors omhoog. Een politieke beslissing. Door belastingverhogingen stijgen zowel de tarieven voor aardgas als elektriciteit.

Lees de rest van deze bijdrage »

Nationale voorleesdagen 23 januari t/m 2 februari

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Ieder jaar vieren we in januari de Nationale voorleesdagen. Met als doel: het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken TopTien verkozen. In het hele land organiseren de Bibliotheken voorleesontbijtjes, want niets is lekkerder dan een boek met een beschuitje!
Bibliotheek Dommeldal is ook actief tijdens de Nationale voorleesdagen. De collectie Prentenboeken krijgt extra aandacht. En er worden verhaaltjes en voorleesontbijtjes geserveerd.

Voorleesontbijt in Geldrop
En op 23 januari is er een Voorleesontbijt in de Bibliotheek in Geldrop, speciaal (en alléén) voor de kindjes van Kinderdagverblijf de Grabbelton.

Voorleesontbijt in Mierlo
Op woensdag 30 januari is er een Voorleesontbijt in de Bibliotheek in Mierlo waar alle peuters en kleuters uit Mierlo, welkom zijn met hun (groot- en gast)ouders, van 9.15 uur tot 10.00 uur of van 10.15 uur tot 11.00 uur. De toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Voorlezen in Geldrop
Op zaterdag 26 januari lezen we, vanaf 11.30uur tot 12.00uur, in de Bibliotheek in Geldrop, alle jonge bezoekertjes voor, uit Een huis voor Harry.

De Nationale voorleesdagen: een boekenfeest voor de kleintjes!

Hekwerk Leenderbos op tientallen plaatsen vernield

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In natuurgebied Leenderbos werd maandagochtend door boswachters van Staatsbosbeheer ontdekt dat het hekwerk rondom het Laagveld in het Leenderbos op tientallen plekken vernield was. ‘Om de 5 meter zijn de draden doorgeknipt die de Schotse Hooglanders binnen het 100 hectare grote terrein houden, waar de runderen zorgen voor begrazing van het gebied, aldus Erik Schram van Staatsbosbeheer’. De schade wordt geschat op duizenden euro’s wat ten koste gaat van het natuurbeheer. ‘Het is ook een levensgevaarlijke actie. De runderen kunnen de weg oplopen en dan kunnen er grote ongelukken gebeuren’. Van de vernieling wordt aangifte gedaan bij de politie.

Als mensen iets verdacht gezien hebben kunnen ze contact opnemen met boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer via e.schram@staatsbosbeheer.nl

Laatste dag IenZ HairDezign

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het was vandaag de laatste dag van IenZ HairDezign in hun oude pand. Vanaf woensdag wordt één deur verder hun nieuwe pand geopend. Na weken van verbouwen heeft de oude winkel van Rob Gelsing (slijterij) een stevige metamorfose ondergaan. Een mooie grote houten tafel wordt het centrum van de nieuwe zaak. De komende 2 dagen moet er nog even stevig doorgewerkt worden om alles af te ronden. Maar mooi, en verrassend ruim, gaat het zeker worden.

In het oude pand was op de laatste dag de verhuizing al een beetje op gang gekomen. Dat geeft een heerlijk rommelig sfeertje. En daarvan hebben we nog even gebruik gemaakt om een rondje foto’s te schieten. Als herinnering. Bekijk de foto-serie.

KunstExpo #25

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Expositie van 11 januari tot en met 17 maart

Vernissage zondag 13 januari 15.00 uur

In KunstExpo #25 stelt galeriehoudster Sigrid de bezoeker haar nieuwe tentoonstelling voor. Zorgvuldig is er een mooie collectie samengesteld waarvan zij hoopt dat de kunstliefhebber weer verrast en geraakt wordt. De diversiteit is groot en niet onder één thema te vangen. De gemene deler is de hoge artistieke kwaliteit van kunstenaars met een internationaal allure.

“Ik ben vervuld van het werk en hoop mijn liefde voor de kunst over te brengen op de bezoeker. Niet alleen met de wisselende exposities maar ook met de activiteiten als kunsteducatie en zelf je kunst maken. Iedereen wordt in de galerie warm ontvangen om van de kunst te genieten!”

KunstExpo #25 is de 25ste expositie die Sigrid samengesteld heeft in Galerie De Ruimte.

Algemene gegevens van Galerie De Ruimte
vrij. 14.00-17.00 / zat. 11.00 – 17.00 uur en zon. 13.00 – 17.00 uur / overige dagen op afspraak.

Molenstraat 2 – Geldrop – oude postkantoor – www.galeriederuimte.nl – info@galeriederuimte.nl
Toegang expositie gratis / eigen parkeerplaatsen / rolstoeltoegankelijk

Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Gemeente Publicatie

U bent van harte welkom bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente op zondag 6 januari, van 14.00 tot 16.45 uur bij de ijsbaan van Wintersfeer (Heuvel, Geldrop).

Programma

  • 14.00 uur Harmonieën: Fanfare Euphonia, Harmonie Sint Lucia, Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps
  • 14.10 uur Speech burgemeester B. Link
  • 14.20 uur Vocalist/songwriter BRIAN
  • 15.10 uur Zanger Henny Weijmans
  • 15.45 uur Rock Coverband L’attaque

Extra controles op het parkeren bij scholen

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Gemeente Publicatie

Het is wintertijd. Dat betekent dat veel ouders/verzorgers de kinderen naar school brengen of van school ophalen met de auto. Er komen veel meldingen binnen en wij merken ook dat hierbij niet goed wordt gelet op het parkeren van de auto. Er wordt geparkeerd op het zebrapad of langs een gele streep. Dit is verboden.

Extra controles
Handhaving gaat na de kerstvakantie extra controleren op het parkeren bij scholen. Daarom vragen wij u als ouders/verzorgers om goed op te letten waar u de auto parkeert of waar u stilstaat. Het gaat om de veiligheid van de kinderen. Parkeer alleen daar waar het is toegestaan. Een klein stukje lopen is ook nog eens gezond.

Nieuw jeugdbestuurslid bij Waterschap De Dommel

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Juliëtte van Deutekom uit Gemonde is per 1 januari 2019 benoemd als het nieuwe jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Op 21 december 2018 werd zij door watergraaf Peter Glas geïnstalleerd. Juliëtte volgt Nine van Hemert op die sinds 2016 jeugdbestuurslid was. Juliëtte gaat zich zowel landelijk als voor De Dommel inzetten om jongeren meer te betrekken bij water, waterbeheer en het waterschap.

Juliëtte van Deutekom is 17 jaar en zit op Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Ze houdt van vakanties, schaatsen, zit op aikido en bij een boekenclub. Juliëtte: “Ik houd van samenwerken en heb vaak creatieve ideeën. Deze vaardigheden wil ik graag verder ontwikkelen en inzetten om jongeren waterbewust te maken als jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan!”

Rol van het jeugdbestuur
Het jeugdbestuurslid van Waterschap De Dommel is de jongerenambassadeur in het Dommelgebied. Ook is zij vertegenwoordigd in het landelijk jeugdwaterschap. Dit is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen om jongeren in Nederland te betrekken bij waterbeheer in eigen land. Want niet alleen hebben de beslissingen die waterschappen nemen op het gebied van waterbeheer directe gevolgen voor de jongeren van nu, ook liggen er in de nabije toekomst grote uitdagingen voor een nieuwe generatie waterdeskundigen.

Wintersfeer 2 januari Seniorenmiddag

Algemeen Reacties uitgeschakeld

14:00 – 16:00 uur. Toegang gratis, reserveren gewenst.

In samenwerking met Wintersfeer organiseert Centrum Hofdael een gezellige en sfeervolle middag. De Familie van de Broek uit Geldrop is een echt familiekoor met herkenbare muziek en zang uit de jaren ’60. Mooi om met weemoed terug te keren naar de tijd dat u nog uit dansen ging. Kom dus volop meegenieten. Voor reserveren en meer informatie: klik hier.

Nieuwjaarsreceptie De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

8 januari: Kerstboominzameling

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op dinsdag 8 januari worden de oude kerstbomen ingezameld. U kunt uw boom alleen inleveren tussen 18.00 uur en 19.00 uur op de hieronder vermelde plaatsen. De boom moet zonder versiering, lichtjes en plastic zak of emmer worden aangeboden. De organisatie ligt in handen van Stichting De Drie Harten. Leden van Don Bosco en Scouting Mierlo nemen de bomen in ontvangst. U krijgt van hen een lot, waarmee u mee kunt doen aan een loterij.

Coevering: Roelantlaan (parkeerplaats terrasflat) Joris v. Spilbergenstraat/Willem van Ruysbroekstraat

Inzameling gemist?
Het is niet de bedoeling dat u uw kerstboom aan de straat legt; deze bomen worden niet opgehaald. Heeft u de inzameling gemist? Lever uw boom dan in bij de Milieustraat aan Industriepaark 8 in Geldrop.

Beste huurders van Geldrop-Mierlo,

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het laatste kwartaal van dit jaar was erg heftig. In die periode vinden namelijk de belangrijke besprekingen met de gemeente en de 3 corporaties plaats. Vanaf 2015 nemen wij als huurdersorganisatie deel aan de zogenaamde Prestatieafspraken. Die nemen veel tijd en veel energie in beslag. Vaak is het heel erg spannend hoe het afloopt en lopen de discussies hoog op.

Lees de rest van deze bijdrage »

Beginnen met hardlopen bij LOGO in 2019, doe mee!

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op dinsdag 15 januari zal het #startcoach-project voor beginnende hardlopers weer beginnen. Dus ken of ben jij iemand die een goed voornemen heeft of gewoon graag (weer) wil beginnen met hardlopen? Dan zoeken we jou!

Het #startcoach-project duurt 4 maanden, waarbij je twee maal per week gaat werken aan je conditie, duurvermogen en looptechniek. Samen met andere geïnteresseerde vorm je een hechte groep met een duidelijk doel: 2019 goed en gezellig starten. Samen lopen, blessurevrij blijven en plezier krijgen/houden in het lopen staan hierbij centraal. De trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 uur tot ongeveer 20.30 uur.

Lees de rest van deze bijdrage »

Overzichtstentoonstelling van Schilder Peter van Bussel

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Vanaf zondag 6 januari t/m zondag 24 februari zal de nu bijna 80-jarige schilder Peter van Bussel uit Geldrop zijn werken tonen in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Wat hij schildert heeft alles te maken met zijn kijk op het leven, zijn omgeving en zijn drive om scheppend bezig te zijn. Zijn werken zijn spontaan en realistisch en zijn een spiegel van zijn karakter.

De expositie wordt officieel geopend door Rob Doorleijers, een neef van de schilder, op zondag 6 januari om 14.30 uur en is daarna te bezoeken t/m zondag 24 februari elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Entree gratis,

Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop.Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats. Zie ook de website www.kasteelgeldrop.nl

Lees de rest van deze bijdrage »

Foto Expositie

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Kerstwens

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Lezing over duurzamer leven bij IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Duurzaamheid, wat kun je zelf doen? Klimaatverandering, soortenverlies en andere ontwikkelingen plaatst Ad Havermans in een breder kader en hij daagt toehoorders uit tot duurzamer leven. Zijn lezing vindt plaats op woensdag 2 januari bij IVN Geldrop in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, vrijwillige bijdrage welkom.

Vrijwillige bijdrage
Wie wil weten hoe hij zijn ecologische voetstap kan verkleinen is 2 januari welkom bij IVN Geldrop in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’. Vanaf 19.45 uur is de koffie bruin, aanvang lezing 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Lid of donateur worden kan ook. Kijk daarvoor op www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

Lees de rest van deze bijdrage »

Wintersfeer

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op deze mistige zondag was er een kerstmarkt in het Centrum van Geldrop. Gezelligheid naast de gebruikelijke gezelligheid van Wintersfeer. En het was druk op de ijsbaan en ernaast. Het hielp ook dat er veel winkels open waren. Ook deze kerstmarkt moet nog wat vorm krijgen, wat meer kraampjes en liefst in een auto-vrij centrum. En de volgende keer wat meer sneeuw en een zonnetje. Dan was het helemaal perfect geweest. Bekijk de foto’s.

Het Brabantse boerenland in Wildernis onder Water

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Schoon water speelt een cruciale rol in het Nederlandse landschap. Water dat nodig is voor natuur en de landbouw. De serie Wildernis onder Water laat zien waarom schoon water zo belangrijk is. En dat boeren daarbij een belangrijke rol spelen. Er zijn veel goede voorbeelden van maatregelen die boeren nemen om vervuiling van water te voorkomen. Ook in het gebied van Waterschap De Dommel. Om de aandacht te vestigen op deze boeren hebben we meegewerkt aan de serie Wildernis onder Water.

De Brabantse boeren zijn te zien in aflevering 4 ‘Onder water in de boerensloot’ op dinsdag 18 december om 19:45 NPO2 bij de EO.

Lees de rest van deze bijdrage »

Landschapswandeling Stratumse Heide met IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Een wandeling over de Stratumse Heide met natuurgidsen van IVN Geldrop vindt plaats op 27 december.

De start is om 12 uur bij ’t Schutterke, Rendierveld 40, Eindhoven. Carpoolers vertrekken om 11.30 uur bij Kasteel Geldrop. Deelname is gratis (geen honden). Rond 15 uur afsluiting met soep op eigen kosten.

Lees de rest van deze bijdrage »

Waterschap De Dommel trekt onttrekkingsverboden in

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Sinds donderdag 12 december mag er weer water uit beken en sloten worden gehaald. Waterschap De Dommel trekt het verbod in voor het onttrekken van oppervlaktewater. Vanwege de extreme droogte was dit verbod lange tijd van kracht.

De recente regenval heeft een positief effect op het water in gebied van Waterschap De Dommel. De hoeveelheid stromend water is toegenomen. Omdat het groeiseizoen voorbij is, neemt de kans op problemen met de waterkwaliteit door wateronttrekking af. Daarom heeft De Dommel besloten het verbod op te heffen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Winterexpo

Algemeen Reacties uitgeschakeld

KuBra-Art Galerie in Geldrop presenteert: ‘Winterexpo’ 21 december t/m 10 februari 2019

Op zondag 23 december om 15.00 uur is de vernissage van de nieuwe expositie ‘WinterExpo’ van KuBra-Art in Galerie De Ruimte aan de Molenstraat 2 in Geldrop. Een gevarieerde selectie van kunstwerken van 4 Brabantse kunstenaars. De expositie loopt van 21 december 2018 t/m 10 februari 2019. ‘Winterexpo’ is een tentoonstelling met sculpturen van glas (glasfusingtechniek), uit één stuk gesmede beelden van brons en gietijzer, aquarellen van o.a. straatmuzikanten en landschappen en acrylschilderijen met de sfeer van verstilde (stroom)landschappen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Het Brabantse boerenland in Wildernis onder Water

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Schoon water speelt een cruciale rol in het Nederlandse landschap. Water dat nodig is voor natuur en de landbouw. De serie Wildernis onder Water laat zien waarom schoon water zo belangrijk is. En dat boeren daarbij een belangrijke rol spelen. Er zijn veel goede voorbeelden van maatregelen die boeren nemen om vervuiling van water te voorkomen. Ook in het gebied van Waterschap De Dommel. Om de aandacht te vestigen op deze boeren hebben we meegewerkt aan de serie Wildernis onder Water. De Brabantse boeren zijn te zien in aflevering 4 ‘Onder water in de boerensloot’ op dinsdag 18 december om 19:45 NPO2 bij de EO.

Lees de rest van deze bijdrage »

Vennen op de heide

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het waterpeil in de vennen op de Strabrechtse Heide begint weer wat te stijgen dankzij de regenval van de afgelopen weken. Maar het zal nog wel even duren voordat het oude peil bereikt is. Het vennetje langs degene op de foto stond nog bijna helemaal droog. Maar het begin is er weer. Ook handig als de vorst invalt en er weer geschaatst kan worden.

Kerstmarkt Geldrop Centrum

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Koopzondag met gezellige Kerstmarkt op zondag 16 december in Geldrop Centrum van 11.00 tot 17.00 uur

Kom zondag 16 december naar de Kerstmarkt in Geldrop Centrum. Er zijn meer dan 40 kramen met de meest uiteenlopende gezellige Kerstcadeautjes. Er rijdt een KerstExpress door het centrum waar je gratis kunt opstappen. Uniek in Geldrop is de Levensgrote Snowglobe waarin je gratis samen met Nijntje op de foto mag. Uiteraard is ook de Kerstman aanwezig en hij neemt Rudolf het rendier mee.

Extra gezellig wordt het door het dweilorkest Eindhoveniers. Genoeg redenen om de Kerstmarkt te bezoeken.

Het is ook nog mogelijk een kraam te huren. Neem daarvoor contact op met info@label45.nl

Wintersfeer Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

12 december-6 januari

Het is bijna zover: Wintersfeer Geldrop start haar 7e editie. Dan ligt er in hartje Geldrop weer een fantastische schaatsbaan van ruim 600 m2.

Op woensdag 19 december gaat Wintersfeer Geldrop geld inzamelen voor de goede doelen van Serious Request! In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Zij lopen van plaats naar plaats met als doel om jullie acties en evenementen te ondersteunen.

Meer info op: https://www.wintersfeergeldrop.nl

Bekijk ook de foto’s van vorig jaar.

Kerstmarkt Kindcentrum de Rots

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Donderdag 20 december organiseert Kindcentrum ‘de Rots’ een kerstmarkt, deze zal rond 18:00uur feestelijk geopend worden. Op de kerstmarkt is er van alles te doen. Zo is er een grabbelton met mooie prijzen, glühwein, snert, warme chocolade melk, een dartspel, lasergame & verkopen de klassen bij hun eigen kraampje zelf gemaakte knutselwerkjes. De opbrengst van deze kerstmarkt wordt gebruikt voor onze school en zal ten goede komen van de kinderen.

Wij hopen u te mogen begroeten op onze sfeervolle kerstmarkt!

PERSBERICHT

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De Modelspoorclub Oost Brabant toont van 26 december tot en met 6 januari haar modelspoorbanen tijdens het evenement Museum in Wintersfeer in het Klok en Peelmuseum te Asten. Uiteraard is daar ook onze nieuwe modelbaan TURF te zien. Op deze baan laten we zien hoe het turfsteken in de Deurnese Peel heeft plaatsgevonden tussen ca. 1850 en 1940. Onze leden geven bij de baan uitleg.

Maar ook onze banen Triorama, Houthuizen, het (oude) station van Deurne en de Waterlift zijn werkend te zien. Kinderen mogen op enkele banen zelf de treinen besturen en voor de wat oudere jeugd is er een speurtocht en een rangeerbaan met opdrachten. Onze modelspoorbanen staan opgesteld in de Orangerie in de tuin van het museum. De modelbanen zijn dagelijks te bewonderen van 12:00 – 17:00 uur.

Kijk voor meer informatie:
Over onze modelbanen op de website www.modelspoorcluboostbrabant.nl en
Voor de adresgegevens, de toegangsprijzen en de openingstijden van het Klok en Peelmuseum op www.museumklokenpeel.nl

Sinterklaas in de Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Een spannende en drukke middag in Wijkcentrum de Dreef waar veel kinderen op Sinterklaas aan het wachten waren. De Pieten arriveerden al snel, maar ze hadden Sinterklaas vergeten mee te nemen. Na flink zingen kwam Sinterklaas eindelijk ook binnen. Hierop volgde een half uur van zingen, springen en met Sinterklaas op schoot. Tot het tijd was om het kadootje in ontvangst te nemen. En wie wil nu niet zo’n mooie lichtgevende beker hebben. Bekijk de foto’s.

Onthulling borden losloopgebied Coevering

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op maandag 19 november zijn er nieuwe borden geplaatst bij het losloopgebied voor honden in de Coevering (Coeveringseheide). De borden moeten ervoor zorgen dat gebruikers van het losloopgebied elkaar aanspreken op verkeerd gedrag. Het plaatsen van de borden is een initiatief van de hondenbezitters en de gebruikers van het losloopgebied. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente.

Incidenten
In het losloopggebied is de laatste tijd vaak sprake van incidenten met agressieve honden of honden die niet goed met elkaar kunnen omgaan. Het gevolg was dat sommige mensen niet meer naar het losloopgebied kwamen.

Elkaar aanspreken
Omdat het gebied zeer geschikt is als losloopgebied, hebben hondenbezitters en gebruikers van het losloopgebied besloten om actie te ondernemen. Samen met de gemeente is bedacht om extra borden te plaatsen bij de ingangen. De borden moeten gebruikers van het losloopgebied helpen om elkaar aan te spreken op verkeerd gedrag. Op die manier moet het voor iedereen weer leuk worden om in het losloopgebied met de hond te wandelen.

De A67 wordt verbreed in 2024

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Goed werk heeft blijkbaar veel tijd nodig. Heel goed werd duurt daarmee eeuwig. Onze minister van Verkeer en Waterstaat heeft besloten tot het verbreden van de A67 tussen Leenderheide en Geldrop naar 2-3 rijstroken in 2024. Dus niet het hele traject naar Venlo maar alleen tot Geldrop. En pas over 5 jaar, terwijl nu de snelweg al weer in de top-10 van files staat. Terwijl de Geldropse wethouder van de Laar enthousiast was over de afgekondigde maatregelen waren zijn collega’s uit Deurne minder enthousiast. Zij blijven met de problemen zitten, ondanks het advies om de hele A67 naar Venlo te verbreden.

Lees de rest van deze bijdrage »

Nieuwe IenZ Hairdesign

Winkelcentrum Coevering Reacties uitgeschakeld

Er wordt hard gewerkt in het voormalige pand van onze slijter Gelsing. Vanaf januari 2019 opent de nieuwe zaak van IenZ Hairdesign. en zoals op de foto te zien is helpt Iene zelf ook volop mee.


WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
Entries RSS Comments RSS Inloggen