Concert Okur Ensemble op Kasteel Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op donderdagavond 7 september treedt het Okur Emsemble op in de Trouwzaal van Kasteel Geldrop. Aanvang concert 20.00 uur, deur open om 19.30 uur.

Plaatsen zijn te reserveren via www.kasteelgeldrop.nl en kosten bedragen € 10 incl koffie/thee en een consumptie na afloop. Vrienden van Kasteel Geldrop hebben gratis toegang. Zij worden verzocht ook te reserveren via de site. Telefonisch reserveren kan ook via 040 2801230 van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Adres: Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662KA Geldrop (navigatie: voer Helze 8 in).

Lees de rest van deze bijdrage »

Bibliotheek Dommeldal helpt beginners met computerlessen

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Loopt u met een bochtje om computers heen? Of voelt u zich onzeker bij het computeren? Misschien heeft u zelfs nog nooit met een computer gewerkt?
Bibliotheek Dommeldal helpt! En het kost bijna niets.

Computeren voor beginners
Voor beginners zijn er de KLIK & TIK Workshops: zes weken, in kleine groepjes, samen, op woensdagmiddag, in de bieb leren werken op de computer. In eigen tempo. Onder leiding van een geduldige trainer. Vanaf 6 september kunt u elke woensdagmiddag beginnen met deze eenvoudige cursus, in de vestiging in Geldrop. Van 13.30 tot 15.00uur of van 15.30-17.00uur.

Aanmelden
Aanmelden voor de KLIK & TIK cursus, kan met het inschrijfformulier dat klaarligt bij de balie van de bieb in Geldrop. Maar het kan ook telefonisch : 040 2854224. En als u zelf genoeg weet van computers en internet, vertel dit dan vooral door aan je partner/ouder/buurman/buurvrouw!

Strabrechtseheidedag

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Veel mensen die we tegen kwamen bij de Tuinfair kwamen we ook weer tegen op de Strabrechtseheidedag. Samen goed voor een middagvullende activiteit. Ook hier was weer veel te zien en te beleven. Leuk was de informatie rondom het beekdal van de Dommel bij Heeze. Daar wordt hard gewerkt om waterbergingsgebied aan te leggen. De Dommel gaat hier weer stevig meanderen en er komt ruimte om water op te slaan als het hoog water is. Er was er bij elk kraampje wel iets interessants te horen. Bekijk de foto-serie.

Tuinfair

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Heerlijk weer voor een bezoekje aan de Tuinfair in de kasteeltuin van Kasteel Geldrop. De ruime opzet zorgde ervoor dat het nergens erg druk was. Veel te zien en gezellig is een goede samenvatting. We hebben voor u een ruime foto-serie geschoten. Geniet met ons mee.

Thema-avond IVN Geldrop over edelherten in Weerterbos

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Over edelherten houdt Ron Vodegel, edelhertengids in het Weerterbos, op woensdag 6 september een lezing met foto’s. Deze presentatie vindt plaats bij IVN Geldrop in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis.

Ron Vodegel houdt bij IVN Geldrop een presentatie over het leven van edelherten, in het bijzonder de groep edelherten in het Weerterbos. Daar worden al jaren tijdens de bronst excursies gegeven en het komt maar zelden voor dat de deelnemers dan geen edelherten zien of horen. Belangstellenden voor de lezing bij IVN zijn 6 september welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Lees de rest van deze bijdrage »

Start herinrichting Korte Kerkstraat: 7 september tot en met 10 november

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op 7 september wordt gestart met de herinrichting van de Korte Kerkstraat. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van nieuwe bestratingen, lijnafwatering en grote boombakken. Ook wordt de openbare verlichting en straatmeubilair vernieuwd, De werkzaamheden gaan naar verwachting tot 10 november 2017 duren.

Bereikbaarheid

Om de winkels bereikbaar te houden wordt de aanleg in meerdere werkvakken uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden blijven de aangelegen winkels toegankelijk voor het winkelend publiek doordat een loopstrook voor de panden gehandhaafd blijft.

Meer weten?
Heeft u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Will van Dijk of René Paauwe, afdeling Ruimte, te bereiken via telefoon­nummer 14 040.

Expositie Augustus – Oktober De Ruimte

Algemeen Reacties uitgeschakeld

28 augustus t/m 15 oktober 2017

Vernissage: zondag 27 augustus 15.00-17.00 uur
Open Atelier: zondag 17 september 14.00-17.00 uur
Openingstijden galerie: vrijdag en zaterdag 14.00-17.00 uur en zondag 13.00-17.00 uur

Galerie De Ruimte presenteert met trots haar Expositie Augustus – Oktober, waarin opnieuw verrassend en boeiend werk van hoge artistieke kwaliteit uit verschillende kunstdisciplines getoond wordt. Exposanten zijn:

 • Marloes Wijtsma – schilderijen – eigentijdse vertaling van bloemstillevens uit de Gouden Eeuw
 • Marissa Oosterlee – hyperrealistische schilderijen – airbrush/schilderen
 • Funs Erens – abstracte schilderijen
 • Rian Lemaire-Smulders – figuratieve schilderijen
 • Michiel van Pinksteren – sculpturen van hout/beelden van steen
 • Jos van der Donk – objecten van brons/draad
 • Paul Funcken – glasobjecten

Genieten van de Strabrechtse Heide(loop)

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De Strabrechtse Heideloop vindt dit jaar plaats op dinsdagavond 29 augustus. De Strabrechtse Heideloop heeft verschillende mooie routes over de prachtige Strabrechtse Heide en is daardoor voor iedereen toegankelijk. Jong en oud, iedereen is welkom om te genieten!

Ook genieten van de Strabrechtse Heide?
Schrijf je dan nu al in! Voorinschrijven kan t/m zaterdag 26 augustus via www.inschrijven.nl. Inschrijven op de wedstrijddag zelf kan tot 10 minuten voor de start. De jeugd (onder 17 jaar) mag gratis deelnemen. Volwassenen (vanaf 18 jaar) betalen €5,00 als zij zich voorinschrijven en €7,00 op de wedstrijddag zelf. Kijk voor meer informatie over LOGO en andere wedstrijden op www.logogeldrop.nl.

Lees de rest van deze bijdrage »

Strabrechtse heidedag: ‘vogels van de heide’

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op zondag 20 augustus wordt in Heeze bij de schaapskooi de 19e Strabrechtse heidedag georganiseerd van 11 tot 16 uur. Dit jaar is het thema ‘vogels van de heide’. Een hele bijzondere vogel genaamd ‘Tsjilp’ maakt zijn opwachting. Deze blauwborst kijkt liever naar mensen, dan soortgenoten. Kom tevens kijken bij diverse natuur- en streekorganisaties, doe mee met verschillende demonstraties, geniet van bieren en streekproducten terwijl de muziek van de ‘Spice Daddies’ speelt. Voor kinderen zijn er ook verschillende leuke activiteiten te beleven. En vergeet u vooral niet de paars bloeiende struikheide.

Lees de rest van deze bijdrage »

Beleef de heide dichtbij Geldrop tijdens IVN-excursie

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Een smaakvolle wandeling over de bloeiende Braakhuizensche Heide vindt plaats op zondag 13 augustus. Natuurgidsen van IVN Geldrop leiden natuurliefhebbers langs vijf vennen die hier op een relatief klein oppervlak liggen. De excursie start om 14 uur bij manege Meulendijks. Deelname is gratis.

Boeiend en nu bloeiend is de heide net over de zuidgrens van Geldrop. Wie vanaf de Bosrand in Geldrop het viaduct over de A67 passeert, ziet aan zijn linkerhand de Braakhuizensche Heide liggen, een kleinschalig gebied, in beheer van Brabants Landschap. Over dit terrein, dat aansluit op de Strabrechtse Heide, voert vanaf 14.00 uur een excursie met natuurgidsen van IVN Geldrop. Zij geven in het kort achtergrondinformatie bij de verschillende vennen, die door wandelpaden en knuppelbruggetjes verbonden zijn, het landschap en andere interessante waarnemingen.

De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Startpunt is manege Meulendijks, die vanaf de Bosrand gezien (in de wijk Coevering) aan het eind van de Strabrechtseheideweg ligt. Het verdient de voorkeur op de fiets te komen aangezien het parkeerterrein van de manege particulier bezit is en het er soms druk kan zijn. Alternatief is het parkeerterrein bij de natuurpoort, aan de Rul/Mierlosedijk (vanuit Heeze) en dan te voet naar de manege. Afhankelijk van regenval kan het verstandig zijn om waterdicht schoeisel te dragen. Bij regen gaat de excursie normaliter door tenzij de verwachting erg slecht is. Raadpleeg in dat geval de website www.ivn.nl/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op woensdagavond 16 augustus (20.00-22.00 uur), is schrijfster en journaliste Marcia Luyten te gast in de Kasteelhoeve in Geldrop. Haar bezoek is ter gelegenheid van de Zomeracademie: in de zomer, als het literaire seizoen stilligt, nodigt het Literair Café Dommeldal, voor de thuisblijvers, interessante gasten uit, bekend uit de wereld van wetenschap, muziek of cultuur.

U weet dat het Literair Café Dommeldal haar deuren altijd open zet voor alle leden en niet leden uit de regio van Bibliotheek Dommeldal. Dus bezoekers uit Heeze, Mierlo, Nuenen en Son en Breugel zijn nadrukkelijk ook hartelijk welkom in de sfeervolle Kasteelhoeve in Geldrop. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Heel Graag tot ziens op 16 augustus!

Cursus natuurfotografie IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Er zijn nog vier plaatsen vrij voor deze cursus op drie dinsdagavonden en een zaterdagmiddag. Frans van den Boom geeft in zijn lessen natuurfotografie uitleg over de hedendaagse gebruiksmogelijkheden van de digitale camera. Op 19 september gaat het over de basistechniek, waaronder mogelijkheden van camera’s, diafragma en sluitertijd. Een week later gaan cursisten creatief aan de slag met onder meer techniek, scherptediepte en compositie. De praktijkmiddag is op zaterdag 30 september in de kasteeltuin. Op 10 oktober wordt nagepraat over de praktijkmorgen en gewerkt met de computer.

Kosten inclusief cursusmateriaal en koffie/thee: € 35 voor leden en € 40 voor niet-leden.
Voor meer informatie en aanmelding: Loes van den Boom, E: thvdboom@onsbrabantnet.nl, T: 040-2857242. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Paddenstoelen foto cursus IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Over de opruimers in de natuur geeft Gerard Compiet bij IVN Geldrop een minicursus die twee lesavonden beslaat in natuurinformatiecentrum De Paardestal en twee excursies op zaterdag. Ook voor de minicursus natuurfotografie, die in september start, is inschrijving nog mogelijk.

Het hele jaar door kunnen we paddenstoelen vinden. Maar in het najaar schieten ze als, ja, paddenstoelen uit de grond. Wie meer wil weten van de hoed en de rand, over plaatjes en buisjes, steeltjes en kragen, en over al die schitterende kleuren en verschijningsvormen, kan terecht bij IVN Geldrop. Gerard Compiet geeft daar opnieuw een deel van zijn kennis door.

Lestijden en inhoud
De theorieavonden met Gerard Compiet worden gegeven in natuurinformatiecentrum De Paardestal, gelegen in het kasteelpark (parkeren aan de Helze). Ze vinden plaats op donderdag 12 en 26 oktober van 20.00 tot 22.15 uur. De docent gaat onder meer in op de ecologie, de levenscyclus en bedreiging van paddenstoelen, de kringloop van de natuur en determinatie (benoeming). Vóór de koffiepauze is er theorie en na de korte pauze is er een practicum. De excursies zijn op de aansluitende zaterdagochtenden 14 en 28 oktober en worden begeleid door natuurgidsen van IVN Geldrop. Tijd en gebied worden t.z.t. bepaald.

Kosten en aanmelden
Het lesgeld inclusief cursusmateriaal en koffie/thee bedraagt € 30 voor leden van IVN Geldrop en € 35 voor niet-leden. Voor meer informatie en aanmelden: Dorothé Heiligers, T: 040 285.52.65 E: dorotheheiligers@hotmail.com.

Tuinfair ”Bloemenpracht” 2017

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Landgoed Kasteel Geldrop, Zondag 20 augustus 2017, 11.00 uur – 17.00 uur. Toegang : gratis

Op zondag 20 augustus vindt de tweede Tuinfair “BloemenPracht” plaats in en vooral rondom Kasteel Geldrop. De prachtige landschapstuin en de Baron z’n Hof liggen er nog zomers bij en vormen de ideale ambiance voor dit tuinevenement. Tientallen deelnemers presenteren hun kunnen, creaties en ideeën op het gebied van de
natuur in het algemeen en de sier- en groentetuin in het bijzonder.

Zo kunt u zich laten adviseren door tuinarchitecten, er is een vijverspecialist. Natuurlijk zijn er verschillende tuindersbedrijven en bloemisten die hun planten- en bloemenarsenaal uitstallen en te koop aanbieden. Ook de kunstenaars zullen op deze fair aanwezig zijn met hun kunstzinnige creaties.

De Kasteelhoeve richt de Oranjerie in als Tuincafé, waar men net als in de kasteelhoeve kan genieten van een drankje en hapje. De kinderboerderij en IVN hebben eveneens hun deuren geopend en ook de zintuigentuin kan bezocht worden. McDonald’s Geldrop, sponsor, heeft voor kinderen een kleine verrassing.

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, hopen we op een sfeervolle tuinfair waar voor de ware tuinliefhebbers van alles te beleven valt.

Zwerfvuil

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In de maand juli zijn in de Coevering 23 zakken zwerfvuil opgehaald.

Op vakantie

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De komende (vakantie)weken wordt deze website weinig of niet bijgewerkt. Vanaf 14 augustus pakken we het nieuws weer op.

Reparatie fietspad Strabrechtse, Lieropse en Somerense Heide

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In opdracht van Gemeente Someren en Staatsbosbeheer start Bosgroep Zuid Nederland in samenwerking met aannemer Van Berkel volgende week maandag 24 juli met het repareren van gaten in enkele fietspaden in de gebieden Strabrechtse Heide, Lieropse Heide en Somerense Heide.

Tussen knooppunt 96 en 97 zal het fietspad gedurende enkele dagen geheel worden afgesloten om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Op dit traject ligt een doorgaande fietsroute, welke middels borden wordt omgeleid. De omleiding loopt vanaf de provinciale weg (knooppunt 97) via de Beuvenweg en langs de oost- en noordzijde van het Beuven tot op de driesprong (knooppunt 96) waar de originele route wordt voortgezet. Naast dit werk, worden er nog enkele gaten aangepakt bij de lage delen van de Mierlobaan en bij het Waschven.

Zintuigentuin Geldrop ontvangt donatie van ‘kinderkaravaan’

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De zintuigentuin in Geldrop ontving op 18 juli, in het bijzijn van vijftig peuters en kleuters, een vogelhuisje vol geld van kinderopvang De Grabbelton. De kinderen werden getrakteerd op limonade en een leerzaam dierenverhaal van Marianne Menting. Een verslag van een mooie zomerochtend in het kasteelpark.

Door Liesbeth Dirkse

Lees de rest van deze bijdrage »

IVN-tentoonstelling en andere vakantietips kasteelpark Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Exposities bezoeken, dieren aaien, boompje verwisselen, picknicken, alles kan in het kasteelpark van Geldrop. Bezoekers kunnen er tot half augustus dagelijks terecht en op zondag bovendien bij de IVN-tentoonstelling ‘Schijn bedriegt’. Toegang gratis.

Door Liesbeth Dirkse

Lees de rest van deze bijdrage »

De Ruimte blijft voorlopig open

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In MooiGeldropMierlo stond het volgende te lezen:

Geldrop – De laatste tijd doen er geruchten de ronde over het voortbestaan van Galerie De Ruimte in Geldrop. Waar rook is, is vuur, maar voorlopig is er absoluut niets aan de hand en blijft Galerie De Ruimte gewoon open aan de Molenstraat.

Galeriehouder Sigrid Rhemrev-Bontenbal is en blijft enthousiast over haar galerie. Op dit moment is ze onder andere bezig met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl. De nieuwe brochure met de agenda juli-december ligt vanaf 15 juli in de galerie. Behalve de exposities zijn er maar liefst vijf aanvullende activiteiten/evenementen gepland waaronder een lezing, workshops, een cursus en een taxatie-evenement. De galerie is bovendien ook beschikbaar voor het organiseren van bijeenkomsten op maat, zoals een receptie of andere bijeenkomst.

Sigrid en haar team van gastvrouwen hopen dan ook dat talloze kunstliefhebbers en geïnteresseerden hun weg blijven vinden naar het oude postkantoor aan de Molenstraat 2.

Lees het gehele artikel op: http://mooigeldropmierlo.nl

Extra Alertheid gevraagd van u als burger

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Sinds een paar weken hebben we vooral in de Coevering omgeving Reinoutlaan/Roelantlaan/Goorstraat last van diefstallen uit auto’s Het is opvallend dat er bij meerdere voertuigen een gaatje in de benzinetank is geboord en dat er benzine is gestolen.

Deze diefstallen gebeuren vaak tijdens de nachtelijke uren zowel in het weekend als door de weeks. Mocht u iets verdachts zien in de wijk vooral op de aanwezige parkeerterreinen belt u vooral de politie op 0900-8844 en bij een heterdaad diefstal 112. Probeer zoveel als mogelijk een signalement van de verdachte te noteren.

Namens wijkagent Jeroen

IVN-tentoonstelling en andere vakantietips kasteelpark Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Exposities bezoeken, dieren aaien, boompje verwisselen, picknicken, alles kan in het kasteelpark van Geldrop. Bezoekers kunnen er tot half augustus dagelijks terecht en op zondag bovendien bij de IVN-tentoonstelling ‘Schijn bedriegt’. Toegang gratis.

Door Liesbeth Dirkse

Lees de rest van deze bijdrage »

Bouw weverij

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Ook bij de Weverij is men intussen begonnen met het aanleggen van de fundering van de woningen. Je kunt nu goed zien waar de woningen precies komen te staan. Ook hier gaan we elke 2 weken een kijkje nemen en schieten we meteen wat foto’s. Ook hier staan de laatste foto’s onderaan in de serie.

Bekijk alle foto’s

Renovatie Bogardeind

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De renovatie van het Bogardeind richting de kruising met de Langstraat begint aardig op te schieten. Elke 2 weken gaan we even kijken de camera in de hand.

De nieuwste foto’s staan achterin de serie. Bekijk alle foto’s.

Wilt u ook graag zelf ontwikkelen en bouwen?

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Een groep enthousiaste senioren uit de wijk De Coevering in Geldrop gaat samen aan de slag met het ontwikkelen en bouwen van levensloopbestendige woningen. Zij hebben hiervoor enige tijd geleden bouwgroep Coevering opgericht. De bouwgroep richt zich op bestaande inbreidingslocaties aan de Waleweinlaan en de Willem Barentszweg. De bouwgroep en de gemeente willen dat hier duurzaam wordt gebouwd.

Lees de rest van deze bijdrage »

Landschapswandeling Collse Zeggen met IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wandelliefhebbers kunnen op 25 juli op pad met IVN Geldrop. De route voert door de Collse Zeggen, tussen Geldrop, Eindhoven en Nuenen. Start is om 13.30 uur bij Waterscouting Stella Maris, Hulst 136 (haventje). Deelname is gratis en staat voor iedereen vrij.

De wandeling op 25 juli start bij het haventje in het Eindhovens kanaal nabij de Hulster brug en is van 13.30 tot 16.30 uur met halverwege een pauze. Jong en oud zijn welkom (zonder hond), deelname is gratis. Waterdicht schoeisel is aanbevolen want sommige delen kunnen nat zijn. Verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040-2857086, of Mariet Vissers, tel. 040-2856622. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Lees de rest van deze bijdrage »

Ontmoetingsgroep ouders van kinderen met autisme

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het CMD Geldrop-Mierlo en het Plusteam organiseren op woensdagavond 5 juli van 19.00 – 21.30 uur een ontmoetingsbijeenkomst in de Bibliotheek van Geldrop voor ouders van kinderen met autisme. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Vrije tijd.’ Wil je ook deelnemen of meer informatie? Stuur een email naar: cmdjeugd@geldrop-mierlo.nl

Samen sterk tegen woninginbraken

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De zomerperiode staat voor de deur. Voor veel mensen een fijne tijd waarin ze een vakantie of dagjes uit gepland hebben. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan. Helaas gaan zij niet op vakantie, zo blijkt ieder jaar maar weer. De gemeente heeft een ‘boarding pass’, of te wel instapkaart, ontwikkeld voor vakantiegangers. Deze is verkrijgbaar op het gemeentehuis en via de gemeentelijke website.

Lees de rest van deze bijdrage »

Benieuwd naar het leven van koningin Juliana?

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Schrijfster Jolande Withuis vertelt erover in de Zomeracademie, 19 juli

Jolande Withuis vertelt in de Zomeracademie, op woensdagavond 19 juli, van 20.00-22.00 uur in de Kasteelhoeve in Geldrop, alles over onderzoek doen en vervolgens schrijven. Met een van de meest uitgebreide biografieën over de vorstin, Juliana. Vorstin in een mannenwereld, deed sociologe Jolande Withuis, vorig jaar veel stof opwaaien Niet eerder kwamen zo veel persoonlijke details over ‘onze’ koningin naar boven.

Lees de rest van deze bijdrage »

Kapsalon van het jaar

Winkelcentrum Coevering Reacties uitgeschakeld

IenZ hairdesign is voor de tweede keer uitgeroepen tot kapsalon van het jaar. Op Facebook staat te lezen: “Dankzij mijn geweldige team, en fantastische klanten, zijn we al twee keer op een rij kapsalon van het jaar geworden. En nu zelfs derde van Noord-Brabant. Bedankt allemaal. Team www.ienzhairdezign.nl.”

Speeltuintje J. Franklinstraat

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het was een hele tijd geleden aan aangekondigd. De hele kleine speeltuintjes in de Coevering zouden komen te vervallen. Zo ook die aan de J. Franklinstraat. Een eenzame glijbaan waarvan bijna nooit gebruik werd gemaakt. Deze glijbaan en bijgehorend hekwerk is nu verwijderd.

Ook op andere plaatsen worden kleine speeltuintjes geruimd. Dat is geen probleem want de Coevering is ook een mooie grote speeltuin rijker geworden bij de Brede School.

Natuurpoort TerSpegelt breidt uit met opening van nieuw fietspad

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het fietspad verbindt Natuurpoort TerSpegelt met de Cartierheide

Bij Natuurpoort TerSpegelt is een nieuw fietspad aangelegd richting de Cartierheide. Vandaag hebben mevrouw J.A.M. Thijs-Rademakers, burgemeester van gemeente Eersel en mevrouw L.M. Sjouw, wethouder van gemeente Eersel, het fietspad officieel geopend. Door samenwerking van gemeente Eersel, gemeente Bladel, Staatsbosbeheer en Recreatiepark TerSpegelt is dit fietspad gerealiseerd.

Lees de rest van deze bijdrage »

Groot onderhoud Willem Barentszweg Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Nieuws van de gemeente

Wij hebben een plan uitgewerkt voor het onderhoud aan de verharding van de Willem Barentszweg in Geldrop. Het gaat om het gedeelte van de Ritsaertlaan tot de Reinoutlaan. De verhardingen worden opgeknapt, maar ook de verkeersstructuur wordt verbeterd. Het plan ligt van woensdag 28 juni tot en met woensdag 9 augustus ter inzage en iedereen kan hierop reageren.

Lees de rest van deze bijdrage »

Zwerfvuil

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In de maand juni zijn 17 zakken zwerfvuil opgehaald.

Kado’s gevraagd voor tobola van De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Op 3 september is het weer zover, dan vindt de altijd gezellige open dag van Wijkcentrum De Dreef plaats. Zoals elk jaar is er ook weer een tombola, waarmee we altijd veel geld ophalen wat we vervolgens weer kunnen gebruiken voor de activiteiten, en voor die tombola hebben we prijzen nodig, veel prijzen.

En om aan prijzen te komen wil Wijkcentrum De Dreef graag een beroep doen op je, want bijna iedereen heeft wel van die spulletjes in de kast die je nooit gebruikt, de zogeheten kastvulling. De bekende miskoop van de maand, waar je niets mee doet, of dat cadeautje wat je gehad hebt maar wat je niet mooi vind. Denk ook eens aan je kerstpakket, zat daar niet iets in wat je niet gebruikt? Dat zijn allemaal spullen die we kunnen gebruiken voor de tombola, zo lang ze maar nieuw zijn of er als nieuw uitzien.

De vraag is dus, willen jullie allemaal in de kasten kijken wat je hebt, inleveren wat je kwijt wilt (gewoon bij De Dreef aan de bar inleveren), dan kunnen we in september weer een geweldige tombola draaien.

Alvast allemaal heel erg bedank voor jullie hulp. En een hele fijne zomer(vakantie).

Wijkcentrum De Dreef

Snoeien

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Ja, wat is er nu eigenlijk te zien op de foto?

De foto laat het resultaat van het snoeien van de struiken langs het fietspad door Park St. Cyr zien. Het lijkt erop dat de gemeente met een grote botte cirkelzaag langs geweest is. Het hele perk ziet eruit of er een handgranaat in ontploft is. Of in andere woorden: het ziet er niet uit. Het goede nieuws is dat de gemeente de lantaarnpalen in de perken heeft laten staan.

Nu maar hopen dat het groen weer snel aangroeit en dat de struiken mooi herstellen want dit is geen visitekaartje voor onze plantsoenendienst.

Expositie Verdonk op Kasteel Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Van 2 juli t/m 27 augustus zal Marlies Verdonk uit Geldrop twee fotoseries tonen in de expositieruimte van het Kasteel. Bij Verdonk is fotograferen meer dan alleen een foto maken van de omgeving waar ze op dat moment is. Ze wil op dat moment niet alleen toeschouwer, maar ook onderdeel van die omgeving zelf zijn. Als u als bezoeker met deze instelling ook zo naar haar foto’s kunt kijken en als dat kijken zien wordt, dan gaat er een andere wereld voor u open.

De expositie is te bezoeken van zondag van 2 juli t/m 14 juli elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Van 15 juli t/m 15 augustus elke dag (uitgezonderd maandag) van 14.00 tot 17.00 uur. Van 17 augustus t/m 27 augustus elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Entree gratis. Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop. Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats. Zie ook de website www.kasteelgeldrop.nl

Lees de rest van deze bijdrage »

Duizenden koopjes op grote boeken- en platenmarkt voor Haïti

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op zondag 2 juli is de jaarlijkse grote boeken- en platenmarkt van Stichting Actie voor Haïti. Duizenden boeken, elpees, cd’s en dvd’s worden dan tegen scherpe prijzen verkocht in wijkcentrum De Dreef te Geldrop.

De boekenmarkt is georganiseerd door Stichting Actie voor Haïti. Deze vrijwilligersgroep is al sinds 2003 actief bezig om geld in te zamelen voor kinderen in Haïti. Meer informatie over de activiteiten van Stichting Actie voor Haïti is te vinden op de website www.actievoorhaiti.nl en op Facebook.

De grote boeken- en platenmarkt op zondag 2 juli is van 11.00 tot 15.00 uur in wijkcentrum De Dreef bij Winkelcentrum Coevering te Geldrop. Entree is vijftig eurocent per persoon.

Lees de rest van deze bijdrage »

Vrijwilligersdag De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Elk jaar worden alle vrijwilliger bijeengeroepen voor de vrijwilligersdag. Wijkcentrum De Dreef wil zo haar ruim 85 vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Dit jaar was dit feest door Rina en Lies voorbereid.

Na de binnenkomst met koffie en een taartje werden alle vrijwilligers in viertallen verdeeld. Dmv een puzzeltocht ging iedereen richting Midgetgolfbaan Geldrop waar een gezellige middag volgde. Het lekkere zomerweer hielp hierbij zeker mee. Terug in De Dreef werd de dag afgesloten met een heerlijk buffet en natafelen. Een leuk bedankje naar alle vrijwilliger die De Dreef mee draaiende houden.

Bekijk de foto-serie.

Sloop Bron komt dichterbij

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De sloop van basisschool De Bron komt dichterbij. Er is al begonnen met het verwijderen van een groot deel van de bestrating rondom de school. Eén van de ingangen is nog maar goed bereikbaar en op dit moment lijkt nog maar 1 lokaal in gebruik. De gemeente heeft ook de notulen van de burgerparticipatieavond van juli 2016 rondgestuurd. De burgerparticipatie heeft niet geleid tot wijziging van de uitgangspunten zoals deze door de raad zijn vastgesteld.

In de notulen is ook te lezen dat in 2017 de Willem Barentszoonweg versmald gaat worden. Deze versmalling is al eerder doorgevoerd in de A. Byrdstraat en de Sluisstraat. Als straks ook Willem Barentszoonweg versmald is volgt hopelijk ook de brede Bosrand. Dan zijn we ook van die vervelende sluisjes af.

Bekijk de foto-serie van rond de Bron.

Beeldkwaliteitsplan Willem Barentszweg/de Bron ter inzage

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Gemeentepublicatie 14 juni 2017

Vanaf donderdag 15 juni ligt het Beeldkwaliteitsplan voor de locatie Willem Barentszweg/de Bron ter inzage. Dit plan is opgesteld als toetsingskader voor de inrichting van de openbare ruimte en de architectonische invulling van het stedenbouwkundig plan. Het geeft richtlijnen voor de inrichting, kwaliteit en uitstraling voor de locatie Willem Barentszweg/de Bron. Aan de hand van randvoorwaarden en sfeerimpressies wordt een wensbeeld van de woonwijk voorgesteld. Het beeldkwaliteitsplan zal onderdeel uit gaan maken van de gemeentelijke welstandsnota.

Inspraak
Het ontwerp Beeldkwaliteitsplan ligt zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Hofstraat 4 in Geldrop. Op maandag tot en met donderdag kunt u het plan inzien van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Het beeldkwaliteitsplan is ook online in te zien, op de projectpagina van de Willem Barentszweg/De Bron.

Reageren
Binnen de inspraaktermijn kan iedereen een reactie indienen. Dit kan online via het product Zienswijze of schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5600 GA Geldrop. Voor een mondelinge reactie of een toelichting op het Beeldkwaliteitsplan kunt u een afspraak maken met Claudia Terlou, te bereiken via telefoonnummer 14 040.

Sprookjesachtige opening wandelroute Sang en Goorkens

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op vrijdag 23 juni om 19.45 uur wordt in Mierlo aan de Sanghorst op speelse wijze de eerste wandelroute geopend van natuurgebied Sang en Goorkens. Deze route genaamd ‘Rondje ’t Sang’ telt 2,4 kilometer en doet de vochtige hooilanden, houtwallen en broekbossen van Sang en Goorkens aan. Sang en Goorkens, 140 hectare groot, is uniek qua natuurwaarden. Er komen veel zeldzame planten en dieren voor zoals diverse orchideeën, maar bijvoorbeeld ook grote boterbloem, kleine bonte specht en zompsprinkhaan. Rond de nieuwe wandelroute zijn nieuwe recreatieve voorzieningen aangelegd, zoals diverse wandelbruggen, zitbankjes, handwijzers en informatiepanelen. Het is voor het eerst dat in dit gebied een wandelroute is aangelegd.

Lees de rest van deze bijdrage »

Gratis naar klimaatfilm ‘Before the flood’

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op dinsdag 20 juni wordt om 20.00 uur (zaal open om 19.45 uur) ‘Before the Flood’ vertoond in Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. De spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, is gratis toegankelijk. Kaarten kunnen worden besteld via https://www.facebook.com/mremovie.

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. ‘De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer’, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’. De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Wensmuur Winkelcentrum Coevering

Winkelcentrum Coevering Reacties uitgeschakeld

Op 2 plaatsen in Winkelcentrum Coevering staat een wensmuur. Iedereen mag een wens achterlaten voor iemand die dat verdiend.

Tot 17 juni kunt u nog eens wens achterlaten. Daarna worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Hun wens gaat dan in vervulling.

Open Atelier De Ruimte

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Buiten was het warm, binnen heerlijk fris. Zes kunstenaars waren aanwezig in De Ruimte tijdens het Open Atelier om te vertellen hoe ze hun kunst maken. Dat leverde leuke verhalen op. Ook deze tentoonstelling weer mooie en interessante werken. Eigenlijk blijft iedere tentoonstelling weer verrassen.

Bekijk de foto-serie.

Renovatie Bogardeind-Korte Kerkstraat

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De gemeente Geldrop-Mierlo is gestart met de renovatie Bogardeind-Korte Kerkstraat. Op dit moment wordt de riolering in het Bogardeind vervangen. Langzaam wordt het centrum telkens wat gezelliger. Meer ruimte voor de voetganger en een gezelligere uitstraling. En dat levert weer een mooie foto-serie op.

Bekijk de foto-serie.

Landschapswandeling Leenderstrijp met IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Een landschapswandeling van IVN Geldrop in Leenderstrijp start op 27 juni om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de St. Jan Baptistastraat in Leenderstrijp (naast het schooltje). Deelname is gratis. Carpoolers vanuit Geldrop vertrekken om 12.45 uur vanaf de parkeerplaats aan de Helze, bij Kasteel Geldrop.

Jong en oud zijn welkom, zonder hond. Deelname is gratis, carpoolers delen de benzinekosten. Waterdicht schoeisel is aanbevolen want sommige delen kunnen nat zijn. Verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040-2857086, of Mariet Vissers, tel. 040-2856622. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Lees de rest van deze bijdrage »

Oproep aan weggebruikers: denk mee over oplossingen voor de problemen op de A67!

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Sinds dit voorjaar zijn we volop aan de slag met de MIRT-Verkenning A67 Leenderheide-Zaarderheiken. In deze Verkenning kijken we naar mogelijkheden om de problemen op de A67 op te lossen. Daarbij vinden we de mening van weggebruikers en omwonenden belangrijk: rijdt u regelmatig over de A67 tussen Leenderheide en Zaarderheiken? Denk dan met ons mee over oplossingen voor de knelpunten op deze snelweg.

Tweede inloopavond
Op dinsdag 20 juni vindt tussen 17.00 uur en 19.00 uur de tweede inloopavond plaats in Cultureel Centrum De Hofdael, Molenstraat 23 te Geldrop. Tijdens deze bijeenkomst gaan we met aanwezigen in gesprek over de mogelijke oplossingen voor de knelpunten die de afgelopen weken en maanden verzameld zijn. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom tijdens deze inloopbijeenkomst om mee te denken.

Lees de rest van deze bijdrage »

Kastelendag

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De tweede Pinksterdag is traditioneel Kastelendag. Een dag vol met spelletjes, bodemdiertjeszoeken en theater rondom kasteel Geldrop. Ook dit jaar hielpen de weergoden volop mee om er een gezellige en zonnig middag van te maken. De verschillende oude kostuums waarin de dansers van de Wiele gekleed waren gaven een sfeervol beeld. De ruime foto-serie geeft een goed overzicht van deze gezellige middag.

Bekijk de foto-serie.

Waterbeestjes scheppen met IVN Geldrop op Vaderdag

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het jaarlijkse waterdiertjes scheppen bij IVN Geldrop vindt dit jaar plaats op Vaderdag 18 juni, van 14 tot 16 uur in de vijver van het kasteelpark. Deelname is voor iedereen gratis. Het waterdiertjes scheppen vindt van 14 tot 16 uur doorlopend plaats in de omgeving van De Paardestal en de vijver in het Kasteelpark.

Waterleven hoeft niet groot te zijn om te boeien. Het zal veel mensen nog verrassen wat je allemaal in het water kunt vinden, zeker ook onder een vergrootglas. Kinderen en hun vaders, maar ook andere belangstellenden mogen op 18 juni onder begeleiding van natuurgidsen zelf het een en ander opvissen uit het water in het Kasteelpark. Benodigdheden als schepnetjes, waterbakken en dergelijke zijn aanwezig, evenals microscopen en ander materiaal om wat opgevist is nader te onder¬zoeken. Natuurlijk geven de IVN-gidsen de nodige toelich¬ting en uitleg. Daarnaast kan informatie opgezocht worden in de IVN-bibliotheek in natuurinformatiecentrum De Paardestal.

Lees de rest van deze bijdrage »

Open Atelier galerie De Ruimte

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Galerie De Ruimte heeft zondag 11 juni 14.00-17.00 uur weer een OPEN ATELIER op de agenda staan, waar we u graag voor verwelkomen!

De exposerende kunstenaars van de Expositie Mei -juli nodigen u uit voor een demonstratie en te luisteren naar het verhaal áchter het kunstwerk. Laat u verrassen, inspireren en leren tijdens deze bijzondere ateliermiddag.

Lees de rest van deze bijdrage »

Vriendenlunch op kasteel in Italiaanse sfeer

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op zondag 11 juni organiseert Stichting Vrienden van Kasteel Geldrop, ook voor niet-vrienden, een Italiaanse lunch. Bij mooi weer vindt deze buiten plaats vanaf 11.30 uur aan een lange tafel. Aanmelden kan via www.kasteelgeldrop.nl.

Lees de rest van deze bijdrage »

Zomerse beeldenroute in Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Boek nu een zomerse rondleiding langs diverse beelden en sculpturen in Geldrop.

Na de start, op woensdagmiddag 14 juni om 14.00 uur, in de hal van de Bibliotheek, aan de Heuvel in Geldrop, leidt Beeldend Kunstenaar Jan Wils, de bezoekers langs diverse beelden in de buitenlucht. Hij presenteert daarbij abstracte en statische beelden van lang geleden, maar ook interactieve en dynamische kunst van nu. Bij elk werk is een verhaal. En Jan Wils vertelt het. Natuurlijk lopen we die middag ook langs werk van Jan Wils zelf.

Lees de rest van deze bijdrage »

Zwerfvuil

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In de maand mei zijn er 15 zakken zwerfvuil opgehaald.

Actie de Regenboog

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De Regenboog is een leuke gezellige school. Bij de Regenboog is iedereen welkom. Er heerst een samenhorigheid op basis van verschillende culturen en geloofsovertuigingen. Het maakt niets uit wat je levens style is. Het belangrijkste is dat alle neuzen de zelfde kant wijzen. Dromen worden werkelijkheid omdat ze door het team van de Regenboog gestimuleerd worden. Het kind staat centraal bij deze school en zo worden kleine mensen veilig groot.

De Regenboog heeft om de twee jaar een wensendag om de kinderen een super leuke dag te bezorgen en hun dromen uit te laten komen. Daar zijn ze dit jaar ook goed in geslaagd. Alleen hebben de kinderen, het team van de Regenboog en de ouders dit jaar een extra grote wens die nog niet uit is gekomen en waar ze heel vurig op hopen en dat is dat directrice RITA heel snel terug komt.

Stichting Huurdersbelangen Geldrop Mierlo

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wij zijn opnieuw aanwezig op de Mei’se Mèrt op zondag 28 mei aanstaande. We hebben kraam M021 in de Molenstraat tegenover het oude postkantoor in Geldrop. Wij ontmoeten u graag om u te kunnen infomeren over belangrijke zaken, die voor u als huurder van belang kunnen zijn. Ook met vragen kunt u uiteraard bij ons terecht. Als u onze kraam bezoekt en ook het enquêteformulier invult, ontvangt u zo wie zo een leuke jubileum-attentie. Bovendien dingt u automatisch mee naar een aardige prijs.

Tot ziens op de Mei’se Mèrt

Expositie Mei-Juli

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Een bezoek aan galerie De Ruimte inspireert jong en oud. Het aanbod is divers en verrassend. De kunstenaars staan voor authenticiteit, vakmanschap en professionaliteit. We zetten hun prachtige kunstobjecten graag in de schijnwerpers voor alle kunstliefhebbers!

Op 28 mei tussen 15.00 en 17.00 uur bent u van harte uitgenodigd door de galerie en de exposerende kunstenaars, de vernissage bij te wonen. Een mooie gelegenheid voor een informeel praatje met hen én om gezamenlijk, met een drankje in de hand, de nieuwe objecten te bekijken. Deze dag bieden wij weer een vernissagekorting van 10% bij aankoop van een kunstwerk.

 • Anke van Gorp – textielkunst
 • Annelies Reijers – papierkunst
 • Denny Baggen – olieverfschilderijen-abstract
 • Dirk Bal – olieverfschilderijen-realistisch
 • Eric Vastert – beelden van steen
 • Frank van der Linden – beelden van steen

www.deruimtekunst.nl
Molenstraat 2, Geldrop
vrijdag/zaterdag 14.00-17.00 uur
zondag 13.00-17.00 uur

Bodemdiertjes scheppen bij IVN op Kastelendag Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Bodemdiertjes scheppen en ze bestuderen met vergrootglazen kan op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) van 13 tot 17 uur rondom natuurinformatiecentrum De Paardestal. IVN Geldrop neemt dan deel aan de jaarlijkse Dag van het Kasteel, op Landgoed Kasteel Geldrop.

Bij IVN Geldrop is op Tweede Pinksterdag al wat je nodig hebt aanwezig om bodemdiertjes beter in beeld te krijgen. Huisjesslakken, insectenlarven, duizendpoten, miljoenpoten, wormen… ze liggen allemaal voor het opscheppen. Eigenlijk alles wat je ook in de strooisellaag vindt. Met loeppotjes en microscopen zijn die kleine diertjes tot in detail te bekijken. Vooral kinderen zijn er niet bij weg te slaan.

De activiteit is gratis en vindt plaats in en om de voormalige paardenstallen en het koetshuis, die samen natuurinformatiecentrum De Paardestal vormen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Stop eindeloze discussie over peuterspeelzaalwerk in Geldrop-Mierlo

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het rommelt al een hele tijd in Geldrop-Mierlo als het gaat om de toekomst van het peuterspeelzaalwerk. Er staan veranderingen op stapel in de zogenaamde voor- en vroegschoolse educatie.

Waarom vinden deze veranderingen plaats? Het idee komt in eerste instantie uit Den Haag. Om alle kinderen dezelfde kansen te geven wil men dat er vanaf 2018 geen verschil meer is tussen peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Men wil meer aandacht geven aan de ontwikkeling van kinderen en alle jonge kinderen krijgen 15 uur per week toegang tot de voorschoolse opvang, waarbij de kosten voor de ouders afhankelijk zijn van hun inkomen. Deze stap kunnen we als gemeente ook aangrijpen om alle goede dingen van peuterspeelzaalwerk en de kinderdagverblijven te combineren. Met die nieuwe ideeën verbeteren we de opvang voor alle kinderen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Moederdagconcert

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Jopie Jonkers en Koen de Cauter

Galerie De Ruimte, Molenstraat 2 in Geldrop
zondag 14 mei – 12.00-13.00 uur – zaal open 11.30 uur – entree € 10,-

Een gouden tip voor een mooie start van de Moederdag is een bezoek aan het concert van harpiste Jopie Jonkers en gitarist Koen de Cauter.
Dit unieke duo brengt je in andere sferen met hun prachtige muziek. Geniet van de mooie Latijns-Amerikaanse klanken en Franse chansons waarin de liefde, tederheid, geluk, eenzaamheid, jaloezie op een heel eigen en poëtische manier worden gebracht.

We hebben natuurlijk nog een verrassing voor de mama’s !

Reserveer: https://deruimtekunst.nl/product/zondagsconcert-jopie-jonkers/

Penningmeester gezocht

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In verband met bestuurlijke vernieuwing is IVN Geldrop, vereniging voor natuur- en milieueducatie, op zoek naar een nieuwe penningmeester op vrijwillige basis.

De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Hij/zij beheert de financiën van de vereniging: bewaakt de uitgaven, verricht betalingen, int de contributie en subsidies en stelt maandelijks een financieel overzicht op t.b.v. de bestuursvergadering. Eenmaal per maand komt het bestuur bijeen.

Over IVN
IVN Geldrop telt een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Via excursies, scholenwerk, jeugdactiviteiten, lezingen, korte cursussen en exposities willen zij jong en oud de schoonheid en de waarde van de natuur laten ervaren en duurzaamheid bevorderen. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk. Thuisbasis is natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, op de mooiste plek van Geldrop: het kasteelpark.

Interesse?

Als je interesse hebt in deze vrijwillige functie, stuur dan een e-mail naar ivngeldrop@gmail.com
of bel Harrie Broeksteeg, T: 06 389 09 009 of Leo Schutter, T: 040 286 15 75.
Voor meer informatie over IVN Geldrop zie de website: www.ivn.nl/Geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

A67 participatie

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Op de website van www.A67participatie.nl is het volgende te lezen. Misschien ook goed dat u de overlast van de A76 aangeeft via deze website.

“In de MIRT-Verkenning A67 Leenderheide – Zaarderheiken werken we de komende twee jaar aan een prettigere, veiligere en beter doorstromende A67. In de Verkenning maken we graag zoveel mogelijk gebruik van de ervaringen van weggebruikers en omgevingspartijen om meer inzicht te krijgen in de knelpunten en de mogelijke oplossingen die er zijn. Deze website speelt daar een centrale rol in.

Via deze site verzamelen we de ervaringen van u als weggebruiker of omwonende van de A67, zodat we zoveel mogelijk te weten komen over de door u ervaren knelpunten op en nabij de snelweg en de mogelijke oplossingen daarvoor. Hiermee kunnen we vervolgens gerichte maatregelen benoemen om de problemen op de A67 aan te pakken.

Ervaart u problemen op de A67?
Prik dan een punaise op de kaart hiernaast, voorzien van een korte toelichting. Heeft u concrete suggesties of oplossingen? Ook die vernemen we graag! Het geven van een reactie kan anoniem. U kunt echter ook uw email adres achterlaten, zodat we u kunnen benaderen voor één van de werksessies die we komende periode organiseren. Via de link Project Informatie komt u op de site van het project MIRT-Verkenning A67. Hier vindt u informatie over de voortgang en resultaten van de verkenning.”

Leo van Zeeland exposeert met ruimtelijke objecten in Kunstzaal Dommeldal

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Van 8 juni tm 17 juli 2017 exposeert Leo van Zeeland met ruimtelijke objecten in Kunstzaal Dommeldal, Mierlo. Daar is zijn werk te bekijken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Leo van Zeeland (Helmond 1947) woont en werkt in Goirle. Vòòr zijn pensionering werkte hij als onderwijzer aan een basisschool in Tilburg.

Op donderdag 22 juni en op woensdag 12 juli is Leo zelf aanwezig in Kunstzaal Dommeldal, Dorpsstraat 113 te Mierlo, om te vertellen over deze bijzondere, mathematisch gevormde ruimtelijke objecten.

Lees de rest van deze bijdrage »

Landschapswandeling Gijzenrooi met IVN Geldrop

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wandelaars kunnen 30 mei met IVN-gidsen 3 uur op pad door Gijzenrooi, op de grens van Geldrop en Eindhoven. De landschapswandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij AH, Laan van Tolkien 22. Deelname is gratis.

De landschapswandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand vindt op 30 mei plaats in de Gijzenrooise Zeggen, ten oosten van de Stratumse Heide. In dit kleinschalige cultuurlandschap met bolle akkers beheert Brabants Landschap bloemrijke graanpercelen met onder andere klaprozen, koren- en ganzenbloemen. Blauwborsten, patrijzen en knoflookpadden behoren tot de locale fauna.

Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. De aandacht tijdens de 3 uur durende landschapswandelingen gaat vooral uit naar landschappelijke kenmerken en waarden. Deelname staat voor ieder vrij (zonder honden). Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. (Kijk daarvoor op de website van IVN Geldrop). Om 13.30 is de start bij AH in de wijk Genoenhuis. Voor verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040-285 7086, of Mariet Vissers, 040-285 6622. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Renovatie Mackenziestraat

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Al jaren wordt er al gebouwd rond de Mackenziestraat. Nu de 2 laatste huizen over een paar maanden opgeleverd worden is er intussen ook begonnen aan de renovatie van de straat zelf.

We hebben intussen een ruime foto-serie van 600 foto’s. Geniet mee met de laatste serie foto’s.

Wilt u de gehele serie bekijken, begin dan hier.

De effecten van muziek en bewegen op je brein!

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De Dementheek Geldrop-Mierlo organiseert op dinsdag 16 mei een lezing over de effecten van muziek en bewegen op je brein. Deze muzikale en actieve lezing wordt gegeven door een bewegingscoach, Jos Vermeulen.

Bewegen op muziek is voor ons allen een manier om positief geraakt te worden in het gevoel, te herinneren, en zelfvertrouwen te houden. Bewegen is gezond en zorgt ervoor dat u door middel van gerichte oefeningen het ouder worden kunt vertragen. Dat vergroot de kwaliteit van leven en daarmee je zelfstandigheid.Bent u benieuwd wat bewegen en muziek voor u kan betekenen?

Geïnteresseerd?
Op dinsdag 16 mei van 14.30 – 16.00 uur bent u welkom in de Dementheek op de tweede verdieping van Bibliotheek Dommeldal, Heuvel 94 Geldrop.
De entree is twee euro inclusief een kopje koffie of thee.
Aanmelden: aanmelding@levgroep.nl o.v.v. lezing muziek of via 06-81518014

Zintuigentuin Geldrop fors uitgebreid

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De zintuigentuin in het kasteelpark van Geldrop heeft een groeispurt doorgemaakt. Een perceel van 600 m2 is bij de tuin getrokken. Het blotevoetenpad en andere elementen zijn opgeknapt en extra banken geplaatst.

Door Liesbeth Dirkse

De zintuigentuin trekt een groeiend aantal bezoekers en ontwikkelt zich steeds verder. Twee jaar na de opening in september 2014 was er de wens tot uitbreiding, om zo meer ideeën te kunnen realiseren. Aan die wens is tegemoetgekomen. Kasteel Geldrop heeft een stuk wilde tuin, grenzend aan de zintuigentuin, ter beschikking gesteld. Tijdens de grote vrijwilligersactie NL Doet in maart is met een ongekend grote groep vrijwilligers in één dag tijd de wildernis getemd. Ook zijn toen allerlei bijkomende werkzaamheden uitgevoerd. Het Oranjefonds stelde hiervoor € 400 ter beschikking.

Het blotevoetenpad ligt er nu weer fris bij. Minstens ieder jaar wordt het pad anders ingericht, met nieuwe materialen. De reuzenstoel en oude bank staan strak in de lak. Vier extra tuinbanken bieden bezoekers plaats om op hun gemak te genieten. In een laag kweekkasje worden stekken opgekweekt. Het moestuintje bij de ingang is klaar voor het groeiseizoen.

Lees de rest van deze bijdrage »

Pinksterweekend in het teken van klassieke muziek

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni wordt in Eindhoven voor de 8e keer het unieke muziekfestival Muziek op de Dommel georganiseerd. Bezoekers – jong en oud – kunnen drie dagen lang heerlijk genieten van klassieke muziek. Het TU/e-terrein rondom de rivier de Dommel wordt omgetoverd tot een sfeervol muziekpark met een overweldigend hoofdpodium, een viertal kleine podia, een cultuurmarkt, eettentjes en terrasjes. Dit jaar treden er bekende artiesten op waaronder Carel Kraayenhof (bandoneon), Lisa Jacobs (viool) en Eric Vaarzon Morel (flamencogitaar). Het festival is gratis toegankelijk.

Lees de rest van deze bijdrage »

Darttoernooi voor de jeugd

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Wijkcentrum de Dreef is een wijkcentrum dat bruist van de activiteiten. Op 7 mei is er een darttoernooi voor de jeugd. Er wordt gespeeld in 3 leeftijdscategorieën: 6-10 jaar, 11-14 jaar, 15-18 jaar. Ieder op zijn eigen nivo. Het inschrijfgeld is 2.50 euro, je krijgt dan een snoepzak. Inschrijven is vanaf 13.00 uur, het toernooi start vanaf 14.00 uur. De 3 finales zijn om 17.00 uur.

Inschrijven is ook mogelijk via een email naar info@wijkcentrumdedreef.nl

Er is een prijsje voor elke deelnemer en een beker voor de winnaar in elke groep. Dus schrijf je allemaal in, voor de fun en de spanning.

Vrijmarkt Wijkcentrum De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Ondanks alle voorspellingen was het heerlijk zonnig weer in de ochtend. Het was dan ook zeer druk op de parkeerplaats voor Wijkcentrum De Dreef met verkopers en kopers. Alle plaatsen waren bezet en daarmee was het één van de drukste en gezelligste vrijmarkten van de afgelopen jaren. Het is inmiddels een leuke traditie.

Bekijk de foto-serie

Autobrand Heidezoom

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Het was schrikken afgelopen zondagnacht. Twee auto’s in de brand op een oprit van een huis aan de Heidezoom. De foto-serie gemaakt door Stefan Bron laat zien hoe ernstig het is geweest.

Een paar maanden geleden gingen al 4 wagens in de brand op de parkeerplaats bij het Raamveld. Volgens het ED is er in de Sluistraat al verschillende wagens van 1 familie in de brand gestoken. En wie is gaan kijken in de Lambertushof kon met eigen ogen zien hoe de bewoners van 2 huizen door het oog van de naald zijn gekropen. Wie doet zoiets?

Hopelijk stoppen deze autobranden op zeer korte termijn, voordat het een keer echt verkeerd afloopt.

Bekijk de foto-serie gemaakt door Stefan Bron.

Zwerfvuil

Algemeen Reacties uitgeschakeld

In de maand april zijn in de Coevering 16 zakken zwerfvuilopgehaald.

Koningsdag De Dreef

Algemeen Reacties uitgeschakeld

Haïtidag in Wijkcentrum De Dreef

Wijkcentrum De Dreef Reacties uitgeschakeld

Het tienjarig bestaan vierde de stichting eind 2015, onder meer met de eerste Haïtidag. Die activiteit kreeg een vervolg. Er was vandaag een mini boeken- en vlooienmarkt, en werden er creatieve, kunstzinnige artikelen uit Haïti verkocht. Er was een fotopresentatie van Haïti, hapjes en informatie over de stichting en Haïti, en ook een loterij.

Een heleboel actie met een prima aanloop vroeg in de ochtend. Toen onze fotograaf tijd vond om even bij De Dreef binnen te lopen was het vrij rustig maar wel gezellig. Hoe zwaar zou Martin eigenlijk wegen? Dat was een vraag waarmee een prijs te winnen was. Het was leuk om te zien dat er geschat werd tussen de 90 en 112 kilo. Om 18.00 uur was de echte weging. Helaas weten we de uitslag nog niet.

Bekijk de foto’s

2600 padden en 150 leerlingen bij paddenactie Geldrop-Mierlo

Algemeen Reacties uitgeschakeld

De belangstelling voor padden groeit, zowel bij schoolklassen als vrijwilligers. IVN Geldrop heeft in maart in totaal een kleine 3000 amfibieën overgezet aan de Rederijklaan en Bosrand. Het aantal padden bij de Bosrand was weer minder dan het jaar ervoor. De oorzaak is onbekend maar snoeiwerk en ander gerommel in het groen is voor de padden ongunstig.

Door Liesbeth Dirkse

Ouderschap zonder kraamtijd
De padden zijn overgezet, de paddentrek is afgelopen. De eitjes zijn door de vrouwtjes afgezet in paddensnoeren die aan planten in een poel of ven hangen en de mannetje hebben hun sperma er overheen gestort. Een drukke kraamtijd wordt het niet, ook al krioelt het van jong leven. Duizenden eitjes zet één vrouwtje jaarlijks af in het water. Daarna neemt ze de benen terwijl het mannetje soms nog wat achter de vrouwtjes aanjaagt. De dikkopjes die uit de eitjes kruipen krijgen dus geen broedzorg. Ze veranderen vanzelf in padden, als ze althans niet tevoren worden opgegeten door bijvoorbeeld libellenlarven, geelgerande watertorren en salamanders.

Lees de rest van deze bijdrage »


WordPress Theme & Icons by N.Design Studio. WPMU Theme pack by WPMU-DEV.
Entries RSS Comments RSS Inloggen