Al bijna 10 jaar lang worden er exposities in het oude postkantoor in Geldrop georganiseerd. In 2015 nam ik, Sigrid Rhemev-Bontenbal, het stokje over van de initiatiefneemster Elly Fekkes. Met veel enthousiasme en plezier heb ik talloze boeiende exposities mogen maken en kunstgerelateerde activiteiten kunnen organiseren voor alle kunstminnaars in de gemeente Geldrop-Mierlo en omstreken. Nu valt toch nog plotseling het doek voor Galerie De Ruimte.

Zondag 12 november is de laatste dag dat de galeriedeuren geopend zijn. U bent van harte uitgenodigd om de expositie ‘Oktober-December’ dan nog te komen bezichtigen. Een expositie met artistiek hoogkwalitatief werk van Nico Vrielink – schilderijen, Anthony van Abeelen – verfijnde keramiek, Caroline Willems – portret, Chris Gadiot – bronzen dierportretten, Rinske van Dijk – textielkunst, Dirk Verberne – beelden van cortenstaal en Ton van den Hoogen – abstracte schilderijen. Kom nog een keer langs voor een fantastische kunstbeleving!

Wat de nieuwe bestemming van het voormalige postkantoor is, blijft nog onduidelijk. Het pand is volgens Real Estate PostNL in ieder geval verkocht. Galerie De Ruimte is bij het verlaten van deze locatie nog niet definitief ‘uit de lucht’.

Het taxatie-evenement in samenwerking met Art Dumay op zaterdag 11 november vindt plaats zoals gepland. De workshop ‘Sumi-e/Chinees penseelschilderen’ en de serie lezingen ‘Op weg naar expressionisme’ gaan gewoon door, maar op een andere locatie in Geldrop. Hierover krijgt u bij aanmelding nadere informatie.

Ik wil alle trouwe, enthousiaste bezoekers heel erg bedanken voor hun komst en support. De vele positieve reacties waren een geweldige stimulans. Natuurlijk ook een groot applaus voor alle kunstenaars die hun werk in de afgelopen 18 exposities hebben geëxposeerd. En niet ten laatste een groot ‘dank je wel’ aan het team van gastvrouwen en alle mensen die mij met hand- en spandiensten geholpen hebben in de afgelopen jaren! Zonder hen had ik niet dát succes gehad!

Misschien dat in de toekomst onze kunst- en culturele wegen zich weer kruisen!

Een hartelijke groet van Sigrid