Eénmaal per drie jaar in Zuid Oost Brabant

SpoorGroep Zuid is een samenwerkingsverband van drie Zuid Nederlandse modelspoorclubs. Jaarlijks organiseert Spoor Groep Zuid een tentoonstelling, afwisselend in de regio Midden Limburg, Zuid Limburg en Zuid Oost Brabant. Na een goed bezochte tentoonstelling in 2014 is dit jaar de Modelspoorclub Oost Brabant weer gastheer voor de Spoor Groep Zuid tentoonstelling.

De tentoonstelling wordt gehouden op 18 en 19 november 2017 in het Dr. Knippenbergcollege, Nachtegaallaan 40 te Helmond. De openingstijden zijn op zaterdag 18 november van 11.00 – 17.00 uur en op zondag 19 november van 10.00 – 17.00 uur.

De toegangsprijs is 5 euro p.p., kinderen (4-12 jaar, onder begeleiding) 2,50 p.p.

Nadere informatie (onder meer over deelnemende modelbanen en de overige primeurs) is te vinden op www.modelspoorcluboostbrabant.nl

TURFbaan, nog nooit getoond
Ook dit jaar zijn weer zo’n 25 bijzondere modelspoorbanen van hoge kwaliteit te bewonderen. Veel van deze modelbanen waren nog niet eerder in onze regio te zien.

Dit jaar tonen we zelfs een paar banen die nog nooit eerder op een tentoonstelling stonden, zoals onze eigen TURFbaan die de geschiedenis van het turfsteken in de Deurnese Peel laat zien. Ter gelegenheid van deze eerste presentatie zullen gidsen van de VVV Deurne, die ook de demonstratie turfsteken in het Toon Kortooms Park verzorgen, uitleg geven bij onze baan.

Leuk en leerzaam
Naast de tentoongestelde modelspoorbanen kunt u diverse modelbouwtechnieken zien, zoals de bouw van modelhuizen naar de werkelijkheid en eigen ontwerp, het vervuilen en aanpassen van modellen en zelfgebouwd materieel, rails en wissels.

We vertellen u alles wat u weten wilt over de toegepaste technieken, de modelspoor hobby in het algemeen en het lidmaatschap van een modelspoorclub.

En natuurlijk mogen kinderen op enkele spoorbanen zelf de trein besturen. We hebben bijvoorbeeld van modelspoorclub Malbak uit Blaricum een grote modelbaan in schaal 1:160. Op een aantal punten mogen kinderen zelf deze baan bedienen.

Kortom, er is veel te zien, te horen en te doen. Een leuk uitje voor het hele gezin, dat u maar eens in de drie jaren in uw regio kunt beleven.