Kleur bekennen is de titel van de nieuwe expo met kleurige beelden en schilderijen in Kunstzaal Dommeldal. Te zien tot en met 30 januari 2018, tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Martin van der Velden en Adjan Broeders tonen daar met trots hun werk.

En zo is een tentoonstelling ontstaan die beslist de moeite waard is om te bekijken. Welkom in Kunstzaal Dommeldal, in Mierlo!

Martin van der Velden
Nadat Martin van der Velden in 1996 stopte met zijn bloemenzaak kreeg hij tijd om zijn creativiteit in een andere vorm te gieten. Hij ging niet alleen schilderen en beeldhouwen, maar leerde ook brons gieten en glas bewerken.

Dankzij de meesteropleiding in de bloemsierkunst, zijn bloemenzaak, en ook het gastdocentschap aan de opleiding Meesterbinder Bloemsierkunst toont het werk van van der Velden een grote diversiteit, waarmee hij in Kunstzaal Dommeldal daadwerkelijk kleur bekent.

Adjan Broeders volgde de leraren opleiding textiele werkvormen en handvaardigheid. Daarna leerde ze boetseren. Vijfentwintig jaar werkte ze als docent in het middelbaar beroepsonderwijs. In die tijd volgde ze aan de Academie voor Schone Kunsten de schildersopleiding met specialisatiegraad. Ook zij bekent kleur in de Kunstaal.

Voor beide kunstenaars geldt dat de combinatie van opleiding en jarenlange werkervaring de basis vormt voor een interessant oeuvre. Bij beide kunstenaars zijn de mensfiguren, zowel figuratief als non figuratief, vaak het uitgangspunt. Hetzelfde verhaal, in verschillende vertalingen, komt daarmee, steeds op een andere manier, terug. Met een grote diversiteit aan kleuren.