Galerie De Ruimte en KuBra-Art  nodigen van harte uit op 17 december tussen 15.00-16.30 uur een toast te brengen ter ere van de opening van de exposities die tegelijkertijd van start gaan in het voormalige postkantoor aan de Molenstraat 2 in Geldrop. Wilma de Turck van Stichting KuBra en Sigrid Rhemrev-Bontenbal, galeriehoudster van Galerie De Ruimte gaan de uitdaging aan, om het culturele klimaat in de gemeente Geldrop-Mierlo en ver daar buiten een nog grotere boost te geven!

Vanaf midden december zullen Stichting KuBra en Galerie De Ruimte samen van ‘de ruimte’ in het pand gebruik maken. Beide organisaties zullen volgens eigen missie en visie te werk gaan en hun activiteiten ook onder eigen naam voeren.

GALERIE DE RUIMTE
Galerie De Ruimte is vanaf 15 december in het pand gesetteld rechts van de entree. De galerie streeft er als voorheen naar, de toegankelijkheid van kunst en het begrip voor en over kunst te vergroten. Alle 2 maanden zal een nieuwe kunstcollectie gepresenteerd worden. Nu op een kleiner oppervlak, maar dat betekent niet dat de kunstbeleving minder wordt!

Kunst gerelateerde activiteiten als kunsthistorische lezingen, meet and greets, artisttalks, taxaties en leuke activiteiten rondom het kunstkijken zullen regelmatig georganiseerd worden in 2018!

De nieuwe gevarieerde kunstcollectie van Galerie De Ruimte wordt gepresenteerd onder de naam Expositie ‘December-Februari’. Zoals gewoonlijk is het aanbod uit de kunstvormen weer divers:  schilderijen, glaskunst, onderwaterfotografie, sculpturen van steen, cortenstaal, brons, koper en sieraden.

STICHTING KUBRA
KuBra is een stichting waar ruim 130 Brabantse kunstenaars bij aangesloten zijn en die als doelstelling heeft haar leden podia te bieden door het organiseren van exposities op verschillende locaties in Brabant en België. Met ingang van 16 december verzorgt Stichting KuBra, onder de naam KuBra-Art,  links van de entree in het oude postkantoor, wisselende en verrassende exposities, steeds voor periodes van acht weken. KuBra-Art zal in de toekomst extra kunst gerelateerde activiteiten ontwikkelen in de vorm van workshops en kunstfairs.

De première expositie van KuBra-Art heeft als titel ‘Onverwacht Verrassend’.
Kunstenaars: Clem Stroeken, Melanie van der Heijden-Dee, Arno Kuppens, Ankie van Dijk, Marijke van Seters, Inge Smits en Anja van Schijndel.

Galerie De Ruimte / KuBra-Art, Molenstraat 2 in Geldrop
www.galeriederuimte.nl / info@galeriederuimte.nl
www.stichtingkubra.nl/ info@stichtingkubra.nl