Op 28 januari verwelkomt literair café Dommeldal onderzoeksjournalist, schrijver en columnist Philip Dröge. Van 14.00-16.00 uur vertelt hij over zijn werk als onderzoeksjournalist en schrijver.

Kaartjes
Kaartjes zijn online te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal. Of te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop.

We kennen Philip Dröge als gastspreker en als commentator in actualiteits- en discussieprogramma’s op radio en televisie. Wekelijks is hij te gast bij Paul van Liempt van BNR Nieuwsradio, waar hij vertelt over het nieuwste en meest bijzondere wetenschappelijk onderzoek. Dröge is daarnaast initiatiefnemer van het populair wetenschappelijk persbureau Faqt. En hij schreef diverse bestsellers: Meesterspion – de spionagecarrière van Prins Bernhard (2002) ; Tycoons – portretten van de superrijken (2003); Het Oranjekapitaal – een onderzoek naar het vermogen van de invloedrijkste familie van Nederland (2004); Bye Bye Babyboomers (2010);

Moresnet, is zijn op één na laatste boek. Over een landje met 300 inwoners, dat van 1816 tot 1918 aan de Nederlandse zuidgrens lag. Met een eigen hoofdstad (het dorp Kelmis), een staatshoofd (de burgemeester) en een verdedigingsmacht (de veldwachter).

Pelgrim
In het nieuwe jaar komt Dröge de Kasteelhoeve vertellen over zijn nieuwste boek Pelgrim (oktober 2017). Het verhaal over Christiaan Snouck Hurgronje, de 28-jarige predikantenzoon uit Leiden die aan het einde van de 19e eeuw besluit, na een opleiding tot arabist en islamoloog, zich tot de islam te bekeren. Om vervolgens als moslim naar Mekka af te reizen. Christiaans blijkt niet alleen wetenschapper, maar ook spion en avonturier, met een dubbelleven dat voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter. Het bezorgt hem evenveel roem als problemen. Zijn reis kreeg dan ook een treurige afloop.

Philip Dröge reisde Snouck’s religieuze avonturen virtueel na. Het wordt een bijzondere middag voor liefhebbers van geschiedschrijving en van literaire non-fictie, voor nieuwsgierige lezers.