BIBLIOTHEEK GEEFT WEER 4 TRAININGEN

Steeds meer zaken met de overheid moeten digitaal worden geregeld. Zelfs de gemeente heeft nu digitale loketten. Maar niet iedereen weet hoe dat allemaal werkt. Bibliotheek Dommeldal weet dat wel en wil die kennis doorgeven. Daarom start de komende periode weer een Digisterker-cursus in Geldrop, van 4 ochtenden op de maandag, van 9.30-11.30 uur. We starten op maandag 29 januari en tijdens carnaval is er geen cursus.

Aanmelden
Aanmelden kan in de Bibliotheek in Geldrop: via de website of door het invullen van een formulier in de bieb. Na aanmelding volgt een bevestiging en een bericht als de cursus van start gaat, met een uitleg over het verloop van de betaling. Kosten: €30,= (inclusief syllabus en koffie/thee). Korting voor biebleden €10,=.

Attendeer een vriend
Bent u zelf vaardig genoeg in het zoeken-en-vinden bij de digitale loketten? Geef dan deze informatie door aan vrienden, buren of familie voor wie het belangrijk kan zijn.

Digibeet
Er zijn in Nederland ongeveer 1 miljoen burgers die nog bijna geen gebruik maken van internet. De Bibliotheek zorgt met deze workshops dat het er steeds minder worden. Niet door het uitleggen van de regels, maar wel door uitleg bij het digitaal zoeken en aanvragen bij de e-overheid. Drie van de vier cursusochtenden gaan over zoeken en vinden bij de landelijke instanties. En de vierde en laatste cursusochtend gaat over het zoeken, vinden en aanvragen bij de digitale loketten van de eigen gemeente.

De Bibliotheek heeft voldoende computers beschikbaar, maar natuurlijk mogen cursisten ook werken op de eigen laptop. Deelnemers krijgen ook een syllabus mee naar huis.

Durf!
Na vier bijeenkomsten krijgt u een certificaat en durft u het zelf: thuis, met uw computer huurtoeslag aanvragen, werk zoeken of een verhuizing doorgeven bij de gemeente. Of DigiD gebruiken om de zorgkosten te bekijken, en om de pensioen vooruitzichten te checken. Ook rondneuzen bij Mijnoverheid.nl is dan geen probleem meer voor u.