Bibliotheek Dommeldal heeft in haar vestiging in Geldrop mooie rustige cursusruimtes, die ook heel geschikt zijn voor de trainingen rond het werken met de e-Overheid. Vandaar dat er na carnaval weer een nieuwe serie cursussen start. Natuurlijk weer met behulpzame docenten die geduldig helpen bij de eerste stappen op weg naar het aanvragen -via internet- van bijvoorbeeld huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, of het aanvragen van een DigiD. Al na de eerste ochtend kunnen de deelnemers zelf rondkijken op de diverse overheidssites. En daarbij komt dan de handige uitleg op papier goed van pas.

Er wordt van de cursisten enige vaardigheid op de computer verwacht. Bij voorkeur werken ze ook op de eigen laptop. Eventueel heeft de bibliotheek een laptop beschikbaar tijdens de cursusochtend. Ook moeten de cursisten een identiteitspapier meenemen waarop het Burger Service nummer staat, want er wordt geoefend met de eigen gegevens (binnen een beveiligde omgeving). Iedereen krijgt na afloop een certificaat.

Op tijd aanmelden is meedoen
De eerstvolgende cursus-serie in de Bibliotheek in Geldrop bestaat uit 4 trainingsochtenden, en start op maandag 19 februari en gaat verder op de volgende maandagen: 26 februari en 5 en 12 maart. Van 9.30-11.00u.
De kosten voor de serie trainingen, met syllabus en koffie en thee, zijn € 30,=.
Per cursusronde is plaats voor ongeveer 7 deelnemers. Aanmelden (altijd voor de complete serie trainingen) kan via: het inschrijfformulier dat u afhaalt en weer inlevert in de bibliotheek; of via 040 2854224; of via info@bibliotheekdommeldal.nl o.v.v. Digisterker.

Na aanmelding volgt snel bericht. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding.