28 maart: Informatiemiddag over Belastingaangifte in de Bibliotheek in Geldrop

In deze periode moet de jaarlijkse belastingaangifte weer ingevuld en ingediend worden bij de Belastingdienst. Het invullen van de belastingaangifte is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Natuurlijk is het belangrijk de aangifte juist in te vullen, maar het is ook belangrijk om geen aftrekposten te vergeten.

Bibliotheek helpt je verder!
Zie je er tegenop de belastingaangifte digitaal in te vullen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over de belastingaangifte in de Bibliotheekvestiging in Geldrop. Ervaren medewerkers van de KBO en PVGE geven deze middag informatie over het invullen van aangiftes, zodat je dit volgend jaar misschien wel helemaal zelfstandig kunt. Daarnaast krijg je informatie over het aanvragen van zorg- of huurtoeslag. Want ook daarbij kunnen ze je helpen. Eventueel komen ze later nog aan huis om verder te helpen.
woensdag 28 maart

Op woensdag 28 maart, ben je vanaf 14.00u. welkom in de Bibliotheek in Geldrop, op de 2e verdieping. We beginnen met een algemeen informatieblokje en daarna persoonlijk advies. De gratis informatie-middag is bedoeld voor

  • alleenstaanden met een max. inkomen van €35.000 pj, en
  • samenwonenden/gehuwden met een max. inkomen van €50.000 pj.

Het gaat deze middag alleen om eenvoudige privé aangiftes. Dus niet om zakelijke aangiftes.

Zelf belastingaangifte doen op een computer van de Bibliotheek
Kun je de online belastingaangifte wel zelf, maar niet thuis doen? In de Bibliotheek kan dat wel. In iedere vestiging van Bibliotheek Dommeldal is gratis een computer beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen helpen bij algemene problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Maar niet bij specifieke problemen, dus niet bij de aangifte of aanvraag. Daarvoor is nu juist het belastingspreekuur in de bibliotheekvestigingen.
Cursussen werken met de digitale overheid in de Bibliotheek

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, organiseert Bibliotheek Dommeldal, de cursus Digisterker. Je leert er: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en op MijnToeslagen en op MijnOverheid. Na deze cursus kun je zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van b.v. Gemeente, UWV èn van de Belastingdienst.

Opgeven voor deze cursussen kan via aanmelding in de Bibliotheek.