Wandelliefhebbers kunnen op 28 augustus op pad met IVN Geldrop. Start is om 13.30 uur vanaf parkeerplaats ’t Jasper, Bussersdijk, Lierop. Carpoolers vertrekken om 13 uur vanaf de parkeerplaats bij het kasteel, aan de Helze in Geldrop. Deelname is gratis (geen honden).

Vogelrijk heidegebied
Op de laatste dinsdag van augustus begeleidt IVN Geldrop een wandeling over de Lieropse en Strabrechtse Heide, “Rondje Beuven”. Dit grootste ven van Nederland is rijk aan vogels en een beschermd natuurgebied. Onder meer de zwarte ooievaar, lepelaar en visarend worden hier gespot vanuit de vogelkijkhut. Een verrekijker komt daarom goed van pas. De aandacht tijdens deze doorloopwandeling gaat vooral uit naar de landschappelijke kenmerken en waarden van het gebied.

Route en inlichtingen
De start is om 13.30 uur vanaf parkeerplaats ’t Jasper, Bussersdijk, Lierop. (De Meervensedijk gaat bij het bos over in Bussersdijk. Vanaf hier is het nog 900 meter. Rijd bij het bord ’t Jasper’ rechts de zandweg in). Carpoolers vertrekken om 13 uur vanaf de parkeerplaats bij Kasteel Geldrop, aan de Helze. Benzinekosten worden gedeeld. Deelname aan de wandeling is zoals gewoonlijk gratis.

Weersomstandigheden
Bij erg heet, benauwd weer, voorspelde hoos- of onweersbuien gaat de wandeling niet door. Kijk voor de zekerheid ’s morgens of daags tevoren op de website www.ivn.nl/geldrop. Voor verdere inlichtingen kunt u bellen naar Lucy van den Berg, tel. 040-2857086, of Mariet Vissers, tel. 040-2856622. IVN Geldrop is ook op facebook.